Η Ashley Graham είπε «ναι» στο Victoria's Secret Show για κάθε γυναίκα και κάθε σώμα εκεί έξω

 Άρτεμις Σκούφου
Photo by Evan Agostini/Invision/AP

«Είπα ναι για να εκπροσωπήσω ΟΛΕΣ ΜΑΣ, για να εκπροσωπήσω κάθε σώμα που ένιωσε ποτέ απαρατήρητο»: Η Ashley Graham νιώθει πιο σίγουρη από ποτέ για το σώμα της και το αποδεικνύει στο Victoria's Secret Fashion Show. 

Το Victoria's Secret Fashion Show επέστρεψε κι έκανε το μεγάλο comeback στην πασαρέλα με μεγάλα ονόματα στον χώρο της μόδας. Η Alessaandra Ambrosio, η Βehati Prinsloo, η Candice Swanepoel, η Doutzen Kroes και πολλές άλλες περπάτησαν ξανά στο σόου που της ανέδειξε. Η Ashley Graham ήταν επίσης εκεί, περπάτησε στην πασαρέλα και έδειξε πως κάθε σώμα είναι όμορφο μέσα και έξω.

Το μοντέλο αυτό είναι γνωστό για την ανάδειξη της θετικής εικόνας του σώματός της και για την υποστήριξει της ποικιλομορφίας στον χώρο της μόδας. Η Ashley Graham είναι ένα από τα πρώτα plus-size μοντέλα που έχουν αποδείξει στις πασαρέλες που έχουν περπατήσει πόσο αγαπούν το σώμα τους, ενώ έχει υπογράψει και με μεγάλες μάρκες.

Έχει κάνει αισθητή την παρουσία της σε μεγάλες καμπάνιες, περιοδικά, αλλά και στην τηλεόραση και η συνεργασία της με το brand VS δεν είναι τυχαία.

Η Ashley Graham είπε «ναι» στο VS Fashion Show γιατί υπήρχε λόγος

Ήταν κάπως αναπάντεχο να τη δούμε να περπατάει στο σόου; Ίσως και όχι. Όμως, η Ashley Graham δεν είπε αμέσως «ναι» στο να περπατήσει στο Victoria's Secret Fashion Show του 2024 κι αυτό λόγω των προτύπων που εκπροσωπούσε μέχρι πρότινος το brand.

Μία ημέρα αφότου το 36χρονο μοντέλο συμμετείχε στην πασαρέλα, αποκάλυψε στον λογαριασμό της στο Instagram ότι αρχικά «δίστασε» να συμμετάσχει στο σόου και ο λόγος είναι πολύ απλός.

«Όταν το brand @victoriassecret επικοινώνησε για πρώτη φορά μαζί μου, θα είμαι ειλικρινής - δίστασα. Για χρόνια, η μάρκα δεν ένιωθα ότι ήταν φτιαγμένη για κάποια σαν εμένα. Το όραμά τους για την ομορφιά φαινόταν περιορισμένο, σαν όλα όσα δημιουργούσαν να ήταν για έναν μόνο τύπο σώματος - και δεν ήταν ο δικός μου», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης, δημοσιεύοντας μαζί μια σειρά από backstage φωτογραφίες και πλάνα της από την πασαρέλα.

«Αλλά αφού κάθισα κάτω με τη διεύθυνση της VS, είδα μια πραγματική αλλαγή», συνέχισε.

Ήταν ενθουσιασμένοι που με έβαλαν να συμμετάσχω στο σόου και με διαβεβαίωσαν ότι αυτό δεν ήταν κάτι που θα γινόταν μόνο για μια φορά. Τα μοντέλα με καμπύλες δεν ήταν απλώς ένα σύμβολο - η VS ήθελε πραγματικά να συμμετέχει στην επανάσταση της διαφορετικότητας του σώματος.

Το μοντέλο, που περπάτησε στην πασαρέλα με ένα σέξι μαύρο δαντελένιο κορμάκι, μια ασορτί διάφανη ρόμπα και μεγάλα φτερά με χρυσά λουλούδια, δήλωσε ότι το brand Victoria's Secret τη διαβεβαίωσε ότι είχαν δεσμευτεί να «αγκαλιάσουν τη σωματική ποικιλομορφία με έναν διαρκή, ουσιαστικό τρόπο».

«Έτσι είπα ναι. Είπα ναι για να εκπροσωπήσω ΟΛΕΣ ΜΑΣ, για να εκπροσωπήσω κάθε σώμα που ένιωσε ποτέ απαρατήρητο. Και αυτό είναι ένα ταξίδι που είμαι περήφανη που κάνω», δήλωσε, κλείνοντας την ανάρτησή της.

Ανθή Φακιδάρη: Η πρώτη Ελληνίδα που περπάτησε στο πιο συμπεριληπτικό show της Victoria's Secret

Πριν από το σόου, η Graham μίλησε στο People και δήλωσε «πολύ ενθουσιασμένη» που θα περπατούσε στην πασαρέλα.

«Δεν έχω άγχος και όλα είναι απολύτως σίγουρα, δεν πρόκειται να ξεφύγει τίποτα, πράγμα που με κάνει να νιώθω καλά ώστε να μπορώ να το φορέσω (το ρούχο) και ειλικρινά είμαι πιο ενθουσιασμένη για την όλη εκπροσώπηση που θα συμβεί κατά τη διάρκεια του σόου», δήλωσε.

Η ίδια αποκάλυψε επίσης στο People ότι την προβλημάτισε αρχικά η εμφάνιση και το ντύσιμό της στο σόου, θυμίζοντας πως ως μητέρα τριών παιδιών έπρεπε να σκεφτεί καλά κάποια πράγματα.

«Το πρώτο πράγμα που μου έδωσαν ήταν αυτό το μικρό, μικροσκοπικό εσώρουχο και είπα: "Γεια σας, μόλις έκανα τρία παιδιά"», είπε.

«Παρόλο που ήταν πριν από δύο χρόνια, αντέδρασα κάπως έτσι: "Υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να βάλουμε;". Έτσι, πήρα έπειτα ένα κορμάκι και αισθάνομαι πολύ σέξι μέσα σε αυτό, και μετά όταν βγήκαν τα φτερά, τότε ήταν που είπα: "Ω ναι, αισθάνομαι σαν άγγελος. Αυτό είναι φοβερό"».

Η Ashley Graham έδειξε το σώμα της μετά από 3 γέννες και έστειλε body-positivity μήνυμα

Επίσης, στα backstage του σόου, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει, η Ashley Graham μίλησε για την πρώτη της φορά στο συγκεκριμένο fashion show, δηλώνοντας πόσο ενθουσιασμένη είναι που γυναίκες απ' όλο τον κόσμο θα δουν ένα plus size μοντέλο να περπατά στην πασαρέλα, φορώντας μόνο ένα κορμάκι.

Πραγματικά είμαι πολύ πιο ενθουσιασμένη για τον αντίκτυπο που θα έχει το γεγονός ότι οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο θα δουν μια γυναίκα μεγάλου μεγέθους που έχει κάνει 3 παιδιά μέσα σε λίγα χρόνια, η οποία είναι στα τέλη της δεκαετίας των τριάντα, να το κουνάει με ένα πολύ μικροσκοπικό κορμάκι.

Να θυμίσουμε ότι το show κατηγορήθηκε το 2019 ως σεξιστικό, οπότε και ακυρώθηκε η πασαρέλα. Αφού δέχτηκε επικρίσεις ότι δεν ήταν αρκετά περιεκτική, η Victoria's Secret έκανε rebranding, επανασχεδίασε δηλαδή το brand, τα τελευταία χρόνια, αφήνοντας τους Αγγέλους και λανσάροντας το VS Collective.

Αυτή η νέα πρωτοβουλία επικεντρώθηκε περισσότερο στον εορτασμό των γυναικών και στην προώθηση μεγαλύτερης ποικιλομορφίας και συμμετοχικότητας στο μάρκετινγκ, το branding και τις επιλογές των ρούχων της και η συμμετοχή της Ashley Graham είναι ένα μέρος αυτής της αλλαγής.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης