5 facts για τον Edward Norton που μας κάνουν να υποκλινόμαστε στο ταλέντο και την προσωπικότητά του

 Άρτεμις Σκούφου
Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Ο Edward Norton γίνεται 55 και μόλις ανακαλύψαμε 5 αλήθειες που δεν γνωρίζαμε για εκείνον. 

Ο Edward Norton είναι ένας απίστευτα ταλαντούχος Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος.

Γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου 1969 (σήμερα γίνεται 55!) στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης και έχει γίνει ένας από τους πιο αξιοσέβαστους και ευπροσάρμοστους ηθοποιούς της γενιάς του. Η αγάπη του για την υποκριτική ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία και την ακολούθησε με τεράστια αφοσίωση και πάθος, εδραιώνοντας τελικά τη θέση του ως μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες του Hollywood.

Το ενδιαφέρον του για την υποκριτική αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Πανεπιστήμιο Yale, όπου σπούδασε ιστορία. Συμμετείχε στη θεατρική ομάδα του πανεπιστημίου και έπαιξε σε διάφορες παραγωγές, τελειοποιώντας την τέχνη του και αποδεικνύοντας το εξαιρετικό ταλέντο του. Μετά την αποφοίτησή του το 1991, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να ακολουθήσει καριέρα στην υποκριτική και άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής ενώ παράλληλα εργαζόταν ως σερβιτόρος.

Ο Edward Norton τράβηξε γρήγορα την προσοχή των ειδικών του χώρου με τις εξαιρετικές ερμηνείες του σε θεατρικά έργα εκτός Broadway, οι οποίες τελικά οδήγησαν στην επανάστασή του στην κινηματογραφική οθόνη. Ο πρώτος του σημαντικός ρόλος ήρθε στην ταινία «Primal Fear» (1996), όπου υποδύθηκε τον Aaron Stampler, έναν αποχρωματισμένο και πολύπλοκο χαρακτήρα που ανέδειξε την απίστευτη γκάμα του ως ηθοποιός. Η συναρπαστική ερμηνεία του Norton του χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Β' Ανδρικού Ρόλου, εδραιώνοντας τη θέση του στο Hollywood.

Έκτοτε, συνεχίζει να δίνει αξιόλογες ερμηνείες σε ένα ευρύ φάσμα ρόλων, αποδεικνύοντας την ευελιξία και τις ικανότητές του. Είτε ενσαρκώνει τον ηθικά διφορούμενο Derek Vinyard στην ταινία «American History X» (1998), είτε τον εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel Bruce Banner ή αλλιώς The Hulk στην ταινία «The Incredible Hulk» (2008), είτε τον αινιγματικό Mike Shiner στην ταινία «Birdman» (2014), η μαγνητική παρουσία του στην οθόνη αφήνει μια ανεξίτηλη εντύπωση στο κοινό.

Αυτό που τον ξεχωρίζει ως ηθοποιό είναι η έμφυτη ικανότητά του να μεταμορφώνεται σε κάθε χαρακτήρα που υποδύεται, βυθίζοντας τον εαυτό του πλήρως στον ψυχισμό και τη σωματική του διάπλαση. Είναι γνωστός για τη σχολαστική προετοιμασία του, καθώς συχνά περνάει μήνες ερευνώντας και μελετώντας τους ρόλους του για να εξασφαλίσει την αυθεντικότητα και το βάθος. Αυτή η αφοσίωση στην τέχνη του τού έχει αποφέρει την αναγνώριση των κριτικών και πολλές διακρίσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Πριν 20 χρόνια βγαίνει μια ταινία που θα αλλάξει το σινεμά κι έβαλε το χέρι της σε αυτή η Aniston

Εκτός από την υποκριτική, έχει επίσης δημιουργήσει μια θέση ως σκηνοθέτης και παραγωγός. Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο έγινε με το αστυνομικό δράμα «Keeping the Faith» (2000), όπου επίσης πρωταγωνίστησε μαζί με τον Ben Stiller και την Jenna Elfman. Στη συνέχεια, σκηνοθέτησε και ανέλαβε την παραγωγή των βραβευμένων από τους κριτικούς ταινιών «Down in the Valley» (2005) και «Motherless Brooklyn» (2019), αναδεικνύοντας περαιτέρω το πολύπλευρο ταλέντο του.

Εκτός από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, είναι γνωστός για τον ακτιβισμό και τη φιλανθρωπία του. Συμμετέχει ενεργά σε περιβαλλοντικούς σκοπούς και είναι ένθερμος υποστηρικτής της βιώσιμης ζωής. Ο Norton είναι συνιδρυτής της περιβαλλοντικής οργάνωσης Crowdrise, η οποία στοχεύει στη σύνδεση ατόμων και φιλανθρωπικών οργανώσεων για την προώθηση θετικών αλλαγών.

Το ταλέντο, η αφοσίωση και η ευελιξία του Edward Norton έχουν εδραιώσει τη θέση του ως μια από τις πιο σεβαστές και θαυμαστές προσωπικότητες της βιομηχανίας του θεάματος.

Η ικανότητά του να προκαλεί συναισθήματα μέσα από τις ερμηνείες του και η δέσμευσή του να κάνει τη διαφορά στον κόσμο τον καθιστούν όχι μόνο έναν εξαιρετικό καλλιτέχνη αλλά και έναν αξιοσημείωτο άνθρωπο.

5 αλήθειες για τον Edward Norton

  1. Ο Edward Norton είναι γνωστός για το υποκριτικό του ταλέντο, αλλά είναι επίσης ένας καταξιωμένος σεναριογράφος. Συνυπογράφει το σενάριο της ταινίας «The Score» (2001) με πρωταγωνιστές τους Robert De Niro, Marlon Brando και τον ίδιο.
  2. Παρά το γεγονός ότι έχει αποθεωθεί για τις ερμηνείες του, ο ηθοποιός δεν έχει κερδίσει ποτέ Όσκαρ. Έχει προταθεί τρεις φορές, αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμη να πάρει το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο.
  3. Ο Norton δεν είναι απλώς ένας ταλαντούχος ηθοποιός, αλλά και ένας ικανός μουσικός. Είναι γνωστό ότι παίζει πολλά όργανα, όπως κιθάρα και πιάνο. Μάλιστα, συνέθεσε τη μουσική για την ταινία «Leaves of Grass» (2009).
  4. Ένα ενδιαφέρον γεγονός για τον Norton είναι ότι είναι φανατικός περιβαλλοντολόγος. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Maasai Wilderness Conservation Trust, η οποία εργάζεται για την προστασία των οικοσυστημάτων και της άγριας ζωής της Ανατολικής Αφρικής.
  5. Παρά τη φήμη και την επιτυχία του, είναι γνωστός για το ότι είναι σχετικά κλειστός και σπάνια ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προτιμά να κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και επικεντρώνεται περισσότερο στην τέχνη του παρά στην προβολή του εαυτού του.
© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης