Zhiying Zeng: Η 58χρονη που συμμετείχε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς είναι μάθημα ζωής

AP Photo/Esteban Felix

Από την Κίνα στη Χιλή. Η 58χρονη αθλήτρια που έκανε το όνειρό της πραγματικότητα συγκινεί! 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι έχουν τραβήξει την προσοχή όλων μας και έχουν χαρίσει πολλές όμορφες και συγκινητικές στιγμές μέχρι τώρα. Η ιστορία της Zhiying Zeng είναι μία από αυτές που ξεχωρίζουν!

Η αθλήτρια πινγκ πονγκ έχει τραβήξει την προσοχή όχι για την επίδοσή της, αλλά διότι πέτυχε αυτό που άλλοι θεωρούσαν αδύνατο. Σε ηλικία 58 ετών, η αθλήτρια που γεννήθηκε στην Κίνα και πολιτογραφήθηκε ως Χιλιανή έκανε το ντεμπούτο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, εκπροσωπώντας τη Χιλή στην επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ πονγκ).

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η κραυγή χαράς αθλήτριας που ανατριχιάζει και 4 ακόμα highlights που έγιναν viral

Η ιστορία της δίνει δύναμη

Η ιστορία της χαρακτηρίζεται από μια σειρά απροσδόκητων ανατροπών. Στα 18 της, η Zhiying Zeng βρισκόταν στην κορυφή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, θεωρούμενη ως μία από τις καλύτερες παίκτριες στον κόσμο. Ωστόσο, μια αλλαγή στον κανονισμό του αθλήματος οδήγησε στον αποκλεισμό της από την κινεζική Ολυμπιακή ομάδα. Απογοητευμένη, αποσύρθηκε από το άθλημα στα 20 της χρόνια.

Λίγο αργότερα, η Zhiying Zeng μετακόμισε στη Χιλή, όπου άρχισε να προπονεί διάφορες ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το 2000, αποφάσισε να απομακρυνθεί από το άθλημα για να ακολουθήσει καριέρα σε διαφορετικό τομέα, αποστασιοποιούμενη πλήρως από την επιτραπέζια αντισφαίριση. Πέρασαν είκοσι χρόνια χωρίς να αγγίξει ρακέτα, μέχρι που η πανδημία COVID-19 την ενέπνευσε να επιστρέψει στο άθλημα που κάποτε αγαπούσε. Αγόρασε ένα τραπέζι και άρχισε να παίζει ξανά.

Με ανανεωμένο πάθος και αποφασιστικότητα, η Zeng έβαλε στόχο να επιστρέψει στους αγώνες και να εκπροσωπήσει τη Χιλή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Παίζοντας μπροστά σε ένα κατάμεστο γήπεδο, η 58χρονη αθλήτρια παρά την ήττα της έκανε το όνειρό της πραγματικότητα.

«Μετά από 30 χρόνια επέστρεψα στην επιτραπέζια αντισφαίριση και τώρα που κατάφερα να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα», δήλωσε η Zeng.

«Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε διοργάνωση και έτσι κατάφερα να φτάσω εδώ».

«Η αντίπαλός μου ήταν πολύ υπομονετική», συνέχισε. «Στο πρώτο παιχνίδι ήταν λίγο αγχωμένη, αλλά ηρέμησε όσο προχωρούσε ο αγώνας και ήταν αρκετά δύσκολο να τη νικήσω από εκεί και πέρα. Έδωσα τα πάντα στο παιχνίδι. Φυσικά υπάρχουν τύψεις, αλλά δεν πειράζει που δεν κατάφερα να κερδίσω».

Η ίδια έχει δηλώσει πως το ταξίδι της στους Ολυμπιακούς δεν σταματάει εδώ. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι ήταν μόνο η αρχή, κι όπως έχει τονίσει η ίδια, η οποία θα είναι 62 ετών στους επόμενους Αγώνες στο Λος Άντζελες, παρόλο που θα είναι δύσκολο, θα συνεχίσει να παίζει μέχρι το σώμα της να της πει να σταματήσει.

Nada Hafez: Η 7 μηνών έγκυος ξιφομάχος με την ατσάλινη θέληση άλλαξε τα πάντα στους Ολυμπιακούς 2024

Η σκληρή δουλειά και η επιμονή της απέδωσαν καρπούς και πέτυχε το όνειρό της. Τώρα, στα 58 της χρόνια, η Zhiying Zeng βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποδεικνύοντας ότι ποτέ δεν είναι αργά για να πετύχεις τους στόχους σου.

Η ιστορία της Zeng είναι μια εμπνευσμένη απόδειξη της ανθεκτικότητας και της αγάπης για το άθλημα, και η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 είναι ένα μνημειώδες επίτευγμα στην καριέρα της.

«Ο μπαμπάς μου μπόρεσε να δει την κόρη του να προκρίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε στο CNN. «Με πήγαινε στις προπονήσεις και στους αγώνες όταν ήμουν κορίτσι και τώρα στα 58 μου τα κατάφερα. Τα κατάφερα».

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης