Το κάπου ώπα της Florence Pugh στην καριέρα της είναι επειδή ήθελε και να ζήσει «Μισώ το πόσα έχασα»

Ανθή Μιμηγιάννη
Το κάπου ώπα της Florence Pugh στην καριέρα της είναι επειδή ήθελε και να ζήσει «Μισώ το πόσα έχασα»
https://www.instagram.com/p/C3YV0oytkie/

Η συνέντευξη στη British Vogue που έχει τεράστιο νόημα αναφορικά με το project «χαμένη ζωή» και τα συναισθήματά της όταν ξύρισε τα μαλλιά της: «Σε πολλές θρησκείες, τα μαλλιά θεωρούνται το πιο πολύτιμο πράγμα στο σώμα -εκεί αποθηκεύεις τις αναμνήσεις, τα όνειρα και την ιστορία σου. Το να τα ξυρίσω ήταν πραγματικά μια παράξενη εμπειρία». 

Γεννημένη στις 3 Ιανουαρίου 1996 η Florence Pugh έχει κάνει πολλά σημαντικά πράγματα στο Hollywood διεκδικώντας από πολύ μικρή ηλικία τα όνειρά της. Η Βρετανίδα ηθοποιός γνωστή για την εκφραστικότητα και την ευελιξία της στους ρόλους που αναλαμβάνει, έχει κερδίσει την αναγνώριση κοινού και κριτικών με ερμηνείες της σε ταινίες όπως το Lady Macbeth, το Midsommar και το Little Women, για το οποίο μάλιστα ήταν υποψήφια για Όσκαρ. Η Pugh ξεχωρίζει για την ικανότητά της να ενσαρκώνει πολύπλοκους και συχνά αμφιλεγόμενους χαρακτήρες, ενώ η αφοσίωσή της στην τέχνη της την έχει οδηγήσει να κάνει τολμηρές επιλογές, όπως το να ξυρίσει το κεφάλι της για έναν ρόλο.

96th Academy Awards - Arrivals
Florence Pugh arrives at the Oscars on Sunday, March 10, 2024, at the Dolby Theatre in Los Angeles. (AP Photo/Ashley Landis)

Στα πιο πρόσφατα νέα που αφορούν στην ηθοποιό, η Florence Pugh κάνει το ντεμπούτο της στο εξώφυλλο του Οκτωβρίου 2024 της British Vogue, αποδεικνύοντας ότι είναι μια κατηγορία από μόνη της. Μέσα σε μια δεκαετία, η ηθοποιός από την Οξφόρδη έχει μεταμορφωθεί από ανερχόμενο αστέρι σε μια αναγνωρισμένη δύναμη του κινηματογράφου, με όλες τις προκλήσεις που αυτό συνεπάγεται. Πιο ώριμη και δυναμική από ποτέ, σε αυτή τη συνέντευξη η ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για την αντιμετώπιση των επικριτών του σώματός της και την απόφασή της να ζει τη ζωή της με τους δικούς της όρους. Με τον χαρακτηριστικό της αυθορμητισμό, σε ένα σημείο της συνέντευξης με τον δημοσιογράφο Raven Smith, η ηθοποιός δηλώνει: «Δεν θέλω να γίνω μ@λ@κας».

Η υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί, όμως, και στο pause που έβαλε στην καριέρα της πριν από λίγους μήνες λόγω εξάντλησης.

https://www.instagram.com/p/DADzUBJtzOP/

Η ηθοποιός, που έχει συμμετάσχει σε σημαντικές παραγωγές όπως το Oppenheimer του Christopher Nolan, το Dune του Denis Villeneuve και το Thunderbolts της Marvel, και που σύντομα θα δούμε στο επερχόμενο ρομαντικό δράμα We Live in Time παραδέχθηκε ότι οι απαιτήσεις της καριέρας της την οδήγησαν στην εξάντληση.

Στις selfies χωρίς μακιγιάζ η Florence Pugh διδάσκει! Να και 3 tips για να ποζάρεις natural κι εσύ

«Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που ζήτησα πραγματικά από τον εαυτό μου ένα διάλειμμα το καλοκαίρι. Είμαι μια απόλυτη εργασιομανής γυναίκα, αλλά μπορώ να πω πως είδα πως ήμουν εξαντλημένη. Ξύπνησα ξαφνικά πέρυσι και σκέφτηκα, "Μισώ το πόσα έχασα από τη ζωή μου". Ναι, θέλω να έχω μια καριέρα για πάντα, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί αν δουλεύω μέχρι τελικής πτώσης».

Προφανώς και η δήλωση αυτή υπογραμμίζει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την αξία της ξεκούρασης και την πικρή επίγνωση που έρχεται όταν αυτή παραμελείται. Στον αδυσώπητο ρυθμό της ζωής, ιδιαίτερα σε απαιτητικούς επαγγελματικούς χώρους, η ξεκούραση συχνά υποτιμάται, θυσιάζεται στον βωμό της φιλοδοξίας και της επιτυχίας. Κι όμως, η ξεκούραση δεν είναι απλώς πολυτέλεια, αλλά ζωτική ανάγκη. Είναι η ευκαιρία του σώματος και του πνεύματος να ανασυνταχθούν, να επουλώσουν πληγές, να ανακτήσουν δυνάμεις. Χωρίς αυτήν, η ζωή φθίνει, χάνει χρώματα και νοήματα, και στο τέλος μένουν μόνο οι απώλειες και οι πικρές διαπιστώσεις.

Με πιο απλά λόγια, και παρά το νεαρό της ηλικίας της, μάς καλεί να αναλογιστούμε τι είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή, να επανασυνδεθούμε με τον εαυτό μας και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην ξεκούραση, όχι ως ένδειξη αδυναμίας, αλλά ως πράξη αυτοσεβασμού και αυτοφροντίδας.

https://www.instagram.com/p/DAD6imRu74C/

Η ανανέωση και τα συναισθήματά της για το γεγονός πως ξύρισε τα μαλλιά της για τον νέο της ρόλο

Η Pugh, φανερά ανανεωμένη μετά από ένα καλοκαίρι ξεκούρασης, παρευρέθηκε πρόσφατα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο για την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας We Live in Time, στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Andrew Garfield.

NY Screening of
Florence Pugh and Andrew Garfield attend a screening of "We Live in Time" at the Crosby Street Hotel on Monday, Sept. 9, 2024, in New York. (Photo by Greg Allen/Invision/AP)©Greg Allen.Invision

Η ρομαντική αυτή ταινία, σε σκηνοθεσία του John Crowley, θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 11 Οκτωβρίου από την A24. Εκείνη υποδύεται μια σεφ που ερωτεύεται έναν άντρα (τον οποίο υποδύεται ο Garfield) αφού τον χτυπήσει κατά λάθος με το αυτοκίνητό της. Η ταινία ξετυλίγει την ιστορία αγάπης τους σε μη χρονολογική σειρά, ξεκινώντας με τη διάγνωση καρκίνου που δέχεται ο χαρακτήρας της Pugh. Μάλιστα, για τις ανάγκες του ρόλου, χρειάστηκε να ξυρίσει το κεφάλι της μπροστά στην κάμερα.

https://www.instagram.com/reel/C9PjM3iodYv/

Μετά τα Όσκαρ, μαζί σε ταινία: Andrew Garfield και Florence Pugh ετοιμάζονται για love story

«Για κάθε ηθοποιό που αναλαμβάνει έναν τέτοιο ρόλο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να βλέπουμε το κεφάλι του τη στιγμή που το ξυρίζει -αυτή ήταν πάντα μια απόφαση χωρίς δεύτερη σκέψη. Έχεις την τιμή να κάνεις κάτι στον εαυτό σου που υποστηρίζει απόλυτα τον χαρακτήρα που υποδύεσαι.

Σε πολλές θρησκείες, τα μαλλιά θεωρούνται το πιο πολύτιμο πράγμα στο σώμα -εκεί αποθηκεύεις τις αναμνήσεις, τα όνειρα και την ιστορία σου. Το να τα ξυρίσω ήταν πραγματικά μια παράξενη εμπειρία. Το κεφάλι μου ήταν τόσο ευαίσθητο και τόσοι πολλοί άνθρωποι προσπαθούσαν να το αγγίξουν, ήταν σαν να είχε αποκτήσει μια δική του ζωή. Το σώμα μου βίωσε ένα μικρό σοκ από αυτό. Κρύωνα συνέχεια».

Untitled.jpg

Η ηθοποιός είναι γνωστή για την πλήρη αφοσίωσή της στους ρόλους της. Σε μια περσινή της συνέντευξη στο podcast Off Menu, παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε ακραίες μεθόδους για να μπει στο ρόλο της Dani στο Midsommar. Η ταινία τρόμου, σε σκηνοθεσία Ari Aster, παρουσίαζε την Pugh ως Dani, μια Αμερικανίδα φοιτήτρια ψυχολογίας που βιώνει μια βαθιά θλίψη και καταρρέει συναισθηματικά όταν συνοδεύει τον τοξικό σύντροφό της σε ένα ταξίδι στη Σουηδία, όπου συμμετέχουν στο φεστιβάλ του θερινού ηλιοστασίου στη Σουηδία.

«Όταν το έκανα, ήμουν τόσο βαθιά μέσα της και δεν το είχα ξανανιώσει ποτέ αυτό με κανέναν από τους χαρακτήρες που έχω υποδυθεί. Δεν είχα παίξει ποτέ κάποιον που πονούσε τόσο πολύ πριν, και έβαζα τον εαυτό μου σε πραγματικά άθλιες καταστάσεις -που ίσως άλλοι ηθοποιοί δεν χρειάζεται να κάνουν. Εγώ πάντως φανταζόμουν τα χειρότερα».

DPG Network