Η απόλυτη μαγεία των Χριστουγεννιάτικων γεύσεων σε ένα σοκολατάκι
Τα Christmas Rocky Road σοκολατάκια τα φτιάχνει η μητέρα μου άπειρα χρόνια και είναι τα αγαπημένα όλων μας.
Σκέφτηκα πως θα ήταν ωραίο να μοιραστώ μαζί σας την συνταγή της που φτιάξαμε παρέα πριν λίγες μέρες για να γιορτάσουμε την 200η συνταγή μου στο Queen.gr.
Γευστικά θα εξιτάρουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Θα χρειαστείτε :
500 γρ σκούρα και γάλακτος κουβερτούρα Nestle
175 γρ βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
4 κσ Golden Syrup
1 κγ τζίντζερ ]1 κγ κάρδαμο
1κγ βανίλια
125 γρ baby marshmallows
150 γρ ψιλοκομμένα candy cherries
150 γρ ψιλοκομμένα Brazilian nuts, φυστίκια κλπ
200 γρ ginger biscuits τριματισμένα σε multi
Λίγη ζάχαρη άχνη
2 Sanitas δισκάκια παραλληλόγραμμα
Οδηγίες :
Σε Μπεν Μαρί λιώνετε τα 500 γρ ανάμεικτες σοκολάτες και ανακατεύετε προσθέτοντας και το βούτυρο, τα 4 κουτάλια της σούπας Golden Syrup , και μόλις είναι το μείγμα σχεδόν λιωμένο ρίχνετε το τζίντερ το κάρδαμο και την βανίλια.
Τα βγάζετε από την φωτιά και τώρα όλα πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα για να μην κολλήσουν.
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός της ζάχαρης αχνής και ανακατεύετε συνέχεια. Τα ρίχνετε στα δυο αλουμινένια ταψάκια , τα αφήστε να κουλάρουν λίγο και τα βάζετε στο ψυγείο για να δέσουν 30 λεπτά με 1 ώρα περίπου.
Τα κόβετε σε τετράγωνα κομματάκια και αν σας αρέσει ρίχνετε με μια σίτα ελάχιστη ζάχαρη άχνη από πάνω.