Το απόλυτο Ελληνικό καλοκαιρινό υγιεινό φαγητό με ελάχιστες θερμίδες είναι τα φασολάκια λαδερά
Τα φασολάκια λαδερά είναι ένα από τα σήμα κατατεθέν παραδοσιακά Ελληνικά θρεπτικά φαγητά και πρέπει να φτιάχνονται σε όλα τα σπιτικά
Από τα αγαπημένα μου λαδερά είναι τα φασολάκια τα οποία τρώγονται και ζεστά και ακόμα καλύτερα κρύα και με φέτα.
Είναι νόστιμα, θρεπτικά, υγιεινά, και νιώθω πως συμβολίζουν την Ελληνική κουζίνα.
Θα χρειαστείτε:
1 κιλό Φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
2-3 Καρότα
2 Κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
2 Πατάτες
100 γρ Ελαιόλαδο
1 Ντομάτα κονκασέ
1 πελτές ντομάτας
300 γρ νερό
Κανέλα
1 κγ ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι φρέσκο
1 κύβος λαχανικών
Οδηγίες:
Τσιγάριζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ένα μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πατάτες για να μαγειρευτούν καλά, τα καρότα και τα κολοκυθάκια. ( δεν έβαλα μαϊντανό με πειράζει στο στομάχι οπότε εσείς μπορείτε να βάλετε).
Το μυστικό ήταν να βάλω πολύ κανέλα , και στικ αλλά και σκόνη, παντού πάνω από τα λαχανικά στην αρχή.. μετά έβαλα ένα κεσεδάκι πελτέ ντομάτας και μια κονκασε κονσέρβα σε μικρά κομματάκια ντομάτας, έριξα τα φασολάκια ( κατεψυγμένα ) και τα ανακάτεψα όλα μαζί , πρόσθεσα λίγο αλάτι Ιμαλαϊων, φρέσκο πιπέρι, και ζέστανα νερό σε μια κανάτα πρόσθεσα φρέσκο κύβο λαχανικών για να γίνει ζωμός ,και τα πρόσθεσα όλα μαζί. Έβαλα ένα μεγάλο καπάκι τα σιγόβρασα και μετά απο 30-40 λεπτά περίπου μοσχοβολούσε όλη η κουζίνα από την κανέλα.
Σερβίρετε με φέτα και καλή επιτυχία ..
Μπορείτε να με βρείτε εδώ :