Συνταγή για το ονειρεμένο no bake cheesecake φυστικιού

Αυτή είναι η ονειρεμένη συνταγή μου για το πιο εύκολο και yummy no bake cheesecake φυστικιού που θα λατρέψουν όλοι!!!
Αν είστε λάτρης της κρέμας φιστικιού τότε θα τρελαθείτε για αυτό το No bake Cheesecake Pistachio Cheesecake! Έχει μια βουτυρώδη βάση μπισκότων που είναι γεμάτη από ψιλοκομμένα φιστίκια, η κρεμώδης γέμιση no bake είναι εμποτισμένη με κρέμα φιστικιού, από πάνω είναι πιο υπέροχη πράσινη κρέμα φιστικιού, σαντιγί και μερικά ακόμα ψιλοκομμένα φιστίκια. Είναι ο απόλυτος παράδεισος φιστικιού!
Για να φτιάξετε τη βάση του μπισκότου, χτυπήστε τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Προσθέστε τα φιστίκια Αιγίνης και συν για λίγο, ώστε να είναι ακόμα λίγο χοντροκομμένα. Ή μπορείτε να τα ψιλοκόψετε με ένα μαχαίρι και να τα ανακατέψετε. Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο ή το άλειμμα ψησίματος και μετά πιέστε το μείγμα στη φόρμα μέχρι να γίνει συμπαγές και ομοιόμορφο. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Υλικά:
Για τη βάση μπισκότου:
• 300 g μπισκότα Digestive θρυμματισμένα
• 135 g Βούτυρο ή άλειμμα ψησίματος λιωμένο
• 100 γρ Φιστίκια Αιγίνης
Για τη γέμιση cheesecake:
• 600 γρ Τυρί κρέμα με πλήρη λιπαρά Χρησιμοποίησα Philadelphia
• 300 γρ άλειμμα με κρέμα φιστικιού
• 125 γρ. ζάχαρη άχνη
• 300 ml κρέμα γάλακτος
Για διακόσμηση:
• 125 γρ άλειμμα με κρέμα φιστικιού
• 200 ml κρέμα
• 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• 2 κουταλιές της σούπας Φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
Watch on TikTok
Οδηγίες:
• Για να φτιάξετε τη βάση, χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων για να τρίψετε τα μπισκότα σε ψίχουλα, εάν δεν έχετε επεξεργαστή τροφίμων, τρίψτε τα μπισκότα απαλά με έναν πλάστη σε ένα μπολ ή σακούλα κατάψυξης
• Προσθέστε τα φιστίκια Αιγίνης στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα για λίγο, ώστε να είναι ακόμα λίγο χοντρά. Ή μπορείτε να τα ψιλοκόψετε με ένα μαχαίρι και να τα ανακατέψετε στα τρίμματα μπισκότου
• Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα μπισκότου και φιστικιού και πιέστε το μείγμα στον πάτο μιας φόρμας ελατηρίου 23 εκ. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να δέσει
• Για τη γέμιση cheesecake χρησιμοποιήστε ένα μίξερ τροφίμων με εξάρτημα με το σύρμα ή ένα ηλεκτρικό σύρμα χειρός για να ανακατέψετε το τυρί κρέμα, το άλειμμα φιστικιού και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν χωρίς σβόλους
• Προσθέστε τη διπλή κρέμα και χτυπήστε μέχρι να γίνει πολύ παχύρρευστη και να κρατήσει το σχήμα της. Θέλετε να φτάσει σε ένα στάδιο όπου μπορείτε να πάρετε λίγη με τη σπάτουλα ή το κουτάλι σας και πρέπει να τη χτυπήσετε στο πλάι του μπολ ή να χτυπήσετε ελαφρά τον καρπό για να φύγει το μείγμα από το κουτάλι.
• Απλώνετε τη γέμιση στη φόρμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και μετά το βάζετε στο ψυγείο για μια νύχτα ή για τουλάχιστον 4 ώρες για να σταθεροποιηθεί
• Βγάζετε το cheesecake από τη φόρμα και το βάζετε στο πιάτο σερβιρίσματος. Λειάνετε τα πλαϊνά με ένα μαχαίρι βουτύρου για να δημιουργήσετε ένα πιο προσεγμένο φινίρισμα εάν χρειάζεται
• Ζεσταίνουμε το άλειμμα φιστικιού στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα και μετά το ρίχνουμε πάνω από το cheesecake. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι παλέτας ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να το εξομαλύνετε σε μια ομοιόμορφη στρώση πάνω από την κορυφή του cheesecake
• Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, ιδανικά χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σύρμα, και ο σωλήνας στροβιλίζεται γύρω από την άκρη του cheesecake. Διακοσμούμε με τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
• Σερβίρετε αμέσως, διατηρείτε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες .
Καλή επιτυχία !!!
Μπορείτε να με βρείτε εδώ :