10 χρώματα για τον τοίχο του γραφείου σου που θα σε κάνουν να είσαι πιο συγκεντρωμένη και παραγωγική

Γεωργία Βλαχοπούλου
10 χρώματα για τον τοίχο του γραφείου σου που θα σε κάνουν να είσαι πιο συγκεντρωμένη και παραγωγική

Αν η λέξη «συγκέντρωση» και εσύ δεν πάτε μαζί, το tip για να μείνεις προσηλωμένη στον στόχο σου είναι να αλλάξεις χρώμα στον τοίχο του γραφείου σου.

Tο χρώμα είναι ένας εύκολος τρόπος για να ανανεώσει κανείς ένα δωμάτιο του σπιτιού του που ίσως δεν αγαπά ιδιαίτερα. Ήξερες όμως ότι το «σωστό» χρώμα, θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικότητας;

Ορισμένα χρώματα βαφής πιστεύεται ότι έχουν θετικά αποτελέσματα στην ψυχολογία μας.

Μάλιστα, υπάρχουν μελέτες σύμφωνα με τις οποίες ορισμένες αποχρώσεις βοηθούν στην τόνωση του εγκεφάλου, ενώ άλλες αποχρώσεις λέγεται ότι μειώνουν τα επίπεδα στρες.

«Ο χώρος εργασίας έχει να κάνει με την παραγωγικότητα, επομένως θέλετε να επιλέξετε χρώματα που θα κρατούν την ενέργειά σας εστιασμένη και θα έχουν επίσης ένα "ηρεμιστικό" αποτέλεσμα», λέει η Nicole Gibbons, σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων και ιδρύτρια της Clare.

Κάπως έτσι, αυτά είναι τα 10 χρώματα που βοηθούν στη συγκέντρωση και μπορούν να σε κάνουν πιο παραγωγική κάθε φορά που θα κάθεσαι στο γραφείο σου.

Το χρώμα της σοκολάτας

Αν ψάχνεις για ένα πιο κλασικό χρώμα για να βάψεις τον τοίχο του γραφείου σου, δοκίμασε την απόχρωση της καφέ σοκολάτας, λέει η Kristina Phillips της Kristina Phillips Interior Design.

«Βαθύτερα, πιο κορεσμένα χρώματα προσθέτουν βάθος και βαρύτητα, δύο σημαντικά στοιχεία κατά τη διεξαγωγή επιχειρήσεων», λέει. Και όταν συνδυάζεται με λευκή επένδυση, ο χώρος σας θα έχει ακόμα πιο καθαρή, προσαρμοσμένη εμφάνιση.

Το έντονο μπλε

Ένα έντονο μπλε χρώμα, όπως το Blue Peacock του Sherwin-Williams, είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή. «Ειδικά όταν εργάζεσαι σε έναν δημιουργικό τομέα, [αυτό] είναι μια εκλεπτυσμένη αλλαγή στο τυπικό μπλε ή πράσινο», λέει ο Phillips, προσθέτοντας: «Και αυτό το αξιοσημείωτο χρώμα δημιουργεί ένα υπέροχο φόντο δίνοντας βάθος».

pexels-sasha-pshenkov-92810748-11056534.jpg

Το ζεστό γκρι - μπεζ

«Εάν δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς ενώ εργάζεσαι από το σπίτι, βάψε το γραφείο σου σε μια πλούσια, ανακουφιστική απόχρωση του μπεζ-γκρι για να σταματήσει το μυαλό σου από την περιπλάνηση», λέει η Sue Wadden, διευθύντρια χρωματικού μάρκετινγκ στη Sherwin-Williams.

Το σκούρο μπλε

«Εάν φοβάσαι να δεσμευτείς σε ένα σκούρο χρώμα σε δωμάτιο ή τοίχο του σπιτιού σου απ' όπου περνάς πολλές φορές τη μέρα, ο τοίχος του γραφείου σου είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση», λέει ο Nivara Xaykao, ειδικός στο μάρκετινγκ και την ανάπτυξη χρώματος στο Benjamin Moore. Τα σκούρα χρώματα παρέχουν επίσης ένα υπέροχο σκηνικό για οθόνες υπολογιστών ή τηλεοράσεις, επειδή μπορούν και να ελαχιστοποιήσουν τους οπτικούς περισπασμούς, καθώς και να καμουφλάρουν λίγο αυτά τα στοιχεία πολυμέσων.

Το ζεστό λευκό

«Μια μικρή ζεστή λευκή απόχρωση βοηθάει πολύ στη γείωση του γραφείου σας στο σπίτι», λέει ο Patrick O'Donnell, πρεσβευτής της μάρκας στη Farrow & Ball.

«Αν θέλετε περιορισμένη οπτική απόσπαση της προσοχής και έναν "καθαρό" χώρο, δοκιμάστε ένα ζεστό λευκό», λέει ο O'Donnell. Αυτό θα φέρει μόνο έναν υπαινιγμό ζεστασιάς σε ένα δωμάτιο και λειτουργεί ιδιαίτερα καλά αν το γραφείο του σπιτιού σας έχει βόρεια όψη.

«[Είναι] απαλά και εύκολα στα μάτια», λέει. «Δημιουργούν επίσης ένα υπέροχο χρώμα φόντου για διακόσμηση για να πυροδοτήσουν τη δημιουργικότητα».

pexels-squared-one-361277527-15756566.jpg

Το γήινο πράσινο

«Για να δώσεις έναν ήρεμο τόνο στον χώρο εργασίας σου, βάψε το γραφείο του σπιτιού σου σε μια απαλή απόχρωση του πράσινου», λέει η Erika Woelfel, ειδικός στα χρώματα της Behr Paint. «Οι ήσυχες, χαλαρές αποχρώσεις είναι καταπραϋντικές και ευέλικτες, και το πιο σημαντικό, δεν αποσπούν την προσοχή», λέει.

Το απαλό ροζ

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι ειδικοί μας λένε ότι ορισμένες αποχρώσεις του ροζ είναι κάτι παραπάνω από όμορφες.

«Οι πιο ζεστές αποχρώσεις, όπως το ροδακινί και τα απαλά κοραλλί, είναι γνωστό ότι βοηθούν στη βελτίωση της εστίασης και ενισχύουν τη συγκέντρωση και τη δημιουργικότητα, κάτι που είναι τέλειο για ένα γραφείο στο σπίτι», λέει ο Gibbons.

pexels-mikhail-nilov-8872783.jpg

Το κίτρινο

Το φωτεινό και διεγερτικό, κίτρινο χρώμα τοίχου είναι ένας αλάνθαστος τρόπος για να ζωντανέψεις ένα ανέμπνευστο γραφείο στο σπίτι. «Μια κίτρινη απόχρωση, είναι βέβαιο ότι θα φωτίσει τον χώρο εργασίας σου», λέει ο Woelfel. «Εμποτίζει ενέργεια και αισιοδοξία σε ένα δωμάτιο για να ενισχύσει τη δημιουργικότητα».

pexels-beyzaa-yurtkuran-279977530-18313029.jpg

Το κοραλλί και το ροδακινί

«Εάν έχεις μια δημιουργική καριέρα ή έχεις οπτική έμπνευση στη δουλειά, μια τολμηρή, παιχνιδιάρικη απόχρωση του κοραλί ή του ροδακινί είναι απαραίτητη», λέει ο Wadden.

pexels-leticiacurveloph-28668439.jpg

Το «αληθινό» πράσινο

Το πράσινο μπορεί να είναι ηρεμιστικό και μπορεί επίσης να είναι δυναμωτικό - κάτι που χρειάζεσαι όταν πλησιάζουν τα deadlines. «Ένα πιο έντονο πράσινο φέρνει μια νότα παιχνιδιάρικης πινελιάς σε ένα γραφείο στο σπίτι», λέει ο Wadden.

pexels-silverkblack-12425928.jpg
DPG Network