Halloween: 10 οικονομικές DIY κατασκευές που θα απογειώσουν τη «spooky» διακόσμηση του σπιτιού σου

Γεωργία Βλαχοπούλου

Δεν χρειάζεται ούτε να χαλάσεις λεφτά για να βάλεις το σπίτι σου σε ρυθμούς Halloween, ούτε να κοπιάσεις με περίτεχνες κατασκευές. Θέλει γρήγορες, εύκολες και οικονομικές λύσεις, όπως αυτές που θα διαβάσεις εδώ.

Εντάξει θα το παραδεχτώ. Μπορεί να είμαι περισσότερο fan των δικών μας αποκριών, όμως πάντα κάτι με γοήτευε στην περίοδο του Halloween - ίσως οι τρομακτικές ιστορίες που συνοδεύουν αυτή την αγγλοσαξωνική γιορτή, ίσως και οι ευφάνταστες και ταυτόχρονα «ανατριχιαστικές» διακοσμήσεις σε κάθε γωνιά, σε κάθε μαγαζί που σε βάζουν σε ένα mood που σου «κόβει» το αίμα θες δεν θες.

10 ιδέες διακόσμησης με λευκή κολοκύθα για να μπεις στο spooky Halloween mood

Κάπως έτσι, αποφάσισα φέτος να μπω κι εγώ για τα καλά στο «spooky» κλίμα των ημερών διακοσμώντας το σπίτι μου αναλόγως. Επειδή ωστόσο, το «ταμείον είναι μείον» και επειδή «είχα και στο χωριό μου Halloween;», αποφάσισα να φτιάξω μόνη μου διάφορα διακοσμητικά που και πιο οικονομικά θα είναι και πιο πρωτότυπα, αφού θα είναι με βάση το δικό μου γούστο - και χέρι.

Μοιράζομαι λοιπόν, μαζί σου τις 10 καλύτερες ιδέες για Halloween κατασκευές και let the spooky season begin!

10 οικονομικές και πρωτότυπες DIY Ηalloween κατασκευές

1. Spooky κεριά

Είτε επιλέξεις κανονικά λευκά κεριά είτε ψεύτικα που έχουν φως με μπαταρία μπορείς να τα διακοσμήσεις τέλεια με μίνι «τρομακτικά» τατουάζ. Ειδάλλως, χρησιμοποιώντας μαύρη ακρυλική μπογιά ή βερνίκι νυχιών μπορείς να σχεδιάσεις πάνω τους μικρές αράχνες ή νυχτερίδες ή ό,τι άλλο θες.

https://www.tiktok.com/@aurelie.erikson/video/7408594011906116910

2. «Νυχτερίδες κι αράχνες γλυκιά μου»

Το να φτιάξεις αυτές τις διακοσμητικές νυχτερίδες «για μεγάλους» με φωτάκια είναι πολύ πιο εύκολο απ' ότι νομίζεις.

Όπως θα δεις στο βίντεο μπορείς να πάρεις από οποιοδήποτε κατάστημα με παιχνίδια νυχτερίδες, τις οποίες θα τυλίξεις με μαύρο σπάγκο και μικρά led λαμπάκια.

https://www.tiktok.com/@aurelie.erikson/video/7284059806829268270

3. Mini φαντάσματα

Επόμενη diy κατασκευή τα γνωστά φαντασματάκια, που μπορείς να φτιάξεις παίρνοντας δύο βάσεις από αφρολέξ που μπορούν να σταθούν - ιδανικά σε σχήμα κόνου, όπως θα δεις και στο βίντεο.

Κολλάς πάνω στις βάσεις μια μικρή κολοκύθα ή ένα μπαλάκι και τα καλύπτεις με μικρές λευκές πετσέτες. Προσθέτεις δυο μαύρα μάτια από χαρτόνι και αν θες κολλάς και μια μικρή κολοκύθα για να μοιάζει λες και τα φαντασματάκια σου σε ρωτάνε «trick or treat».

https://www.tiktok.com/@ashmariesavage/video/7392640117342473502

4. Μαξιλάρι φάντασμα

Το να φτιάξεις τα δικά σου καλύμματα μαξιλαριού μπορεί να μην μοιάζει σαν μια εύκολη DIY κατασκευή για το Halloween, όμως δεν χρειάζεσαι δεξιότητες ραπτικής για να δημιουργήσεις το δικό σου «spooky» μαξιλάρι.

Ξεκίνα με μια απλή μπεζ μαξιλαροθήκη ως καμβά και χρησιμοποίησε λευκό νήμα και κόλλα για ύφασμα για να σχεδιάσεις ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο φαντασμάτων. Προσθέτεις μάτια από τσόχα που θα βρεις στο εμπόριο για να ολοκληρώσεις τα φαντασματάκια σου και voila! θα έχεις ένα μοναδικό μαξιλάρι για το Halloween που σίγουρα θα λάβει πολλά κομπλιμέντα.

https://www.tiktok.com/@allstylelife/video/7278045843792448774

5. Καθρέφτης με ιστό αράχνης

Αυτή η DIY ιδέα διακόσμησης για το Halloween μετατρέπει κάθε καθρέφτη σε έναν τρομακτικό ιστό αράχνης, αν και σε στρογγυλό καθρέφτη λειτουργεί καλύτερα.

Ξεκίνα κόβοντας τέσσερα σκέλη μαύρου σπάγγου και στερεώνοντάς τα στον καθρέφτη έτσι ώστε να σταυρώνονται στη μέση (όπως έρχεται στο κουτί μια πίτσα).

Στη συνέχεια, κόψε ένα άλλο κομμάτι σπάγγου και δέσε το γύρω από ένα από τα σκέλη. Στη συνέχεια, προχώρα στο επόμενο σκέλος και δέσε έναν άλλο κόμπο, συνεχίζοντας μέχρι να δέσεις έναν κόμπο γύρω από κάθε σκέλος του ιστού και να δημιουργήσεις έναν κύκλο. Συνέχισε αυτήν τη διαδικασία μέχρι να δημιουργήσετε όσους κύκλους θέλεις για τον ιστό σου. Τέλος μπορείς και πάλι να προσθέσεις φωτάκια, αλλιώς ο καθρέφτης σου είναι έτοιμος και χωρίς αυτά.

Η ύφανση του σχεδίου απαιτεί λίγο χρόνο, αλλά ο τελικός καθρέφτης αράχνης αξίζει τον κόπο.

https://www.tiktok.com/@casagrella/video/7408554601147895071

6. Μini φωτιστικό φάντασμα μάγισσας

Μπορεί να μην είχες σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσεις μια κεφαλή σφουγγαρίστρας ως μέρος της διακόσμησης του Halloween, αλλά αυτό το βίντεο DIY δείχνει πόσο υπέροχο μπορεί να γίνει.

Ειδικά, όταν συνδυάζεται με ένα διάφανο βάζο, ένα καπέλο μάγισσας, λίγη μαύρη τσόχα και ένα φως που λειτουργεί με μπαταρία, δημιουργώντας ένα μαγευτικό μικρό φάντασμα μάγισσας που θα διακοσμήσει στο σπίτι σου.

https://www.tiktok.com/@windycitycrafts1/video/7402402315673619743

7. Spooky καθρέφτης με μήνυμα

Αν θες να μεταμορφώσεις τον καθρέφτες σου σε διακοσμητικό για το Halloween, αλλά δεν σου άρεσε η προηγούμενη ιδέα της αράχνης, αυτό το τρομακτικό μήνυμα εισβολής προσφέρει άφθονη δημιουργική ελευθερία.

Ξεκίνα κόβοντας ένα στένσιλ του μηνύματος που επιθυμείτε από χαρτί. Τοποθέτησε τα στένσιλ επίπεδα στον καθρέφτη και καλύψτε την επιφάνεια με λακ. Πριν στεγνώσει η λακ, πασπάλισε με λίγη μαγειρική σόδα πάνω από τον καθρέφτη.

Μόλις στεγνώσει, αφαίρεσε τα στένσιλ και τίναξε την περίσσεια μαγειρικής σόδας. Αυτή η τεχνική παρέχει μια απλή αλλά ανατριχιαστική ιδέα διακόσμησης για το Halloween χρησιμοποιώντας αντικείμενα που πιθανότατα έχεις ήδη στο σπίτι.

https://www.tiktok.com/@aspenackley/video/7020917109815266566

8. Φωτιστικό εισόδου με μαύρες κολοκύθες

Φυσικά, πέρα από την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σου μπορείς να «επενδύσεις» και στην εξωτερική.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να πάρεις μερικές ψεύτικες κολοκύθες και να δημιουργήσεις ένα τρομακτικό πρόσωπο στην κάθε μία. Στη συνέχεια ψέκασε το εσωτερικό τους με χρυσό σπρέι, καλύπτοντας τις τρύπες με μια ταινία και ψέκασε το εξωτερικό τους με μαύρη μπογιά.

Τέλος, βάλε τις κολοκύθες τη μία πάνω στην άλλη, πρόσθεσε μέσα κεριά που λειτουργούν με μπαταρία και είσαι έτοιμη..

https://www.tiktok.com/@flipdaddie/video/7282543589224238378

9. Μικρά κεραμικά φαντασματάκια για ρεσό

Αν σου αρέσει ο πηλός μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα μικρά φαντασματάκια τα οποία θα μπουν πάνω από τα ρεσό σου.

Απλά διάλεξε έναν πηλό που στεγνώνει μόνος του, κόψε ένα στρογγυλό κομμάτι ανοίγοντας τρεις τρύπες που θα είναι τα μάτια και το στόμα και βάλε το πάνω από ένα μπουκάλι για να στεγνώσει πλάθοντας το στα τελειώματα για να κάνει τις πτυχές των γνωστών και αγαπημένων λευκών φαντασμάτων.

https://www.tiktok.com/@angelsign_/video/7292446238119595296

10. Μεγάλο φάντασμα

Φυσικά μπορείς να φτιάξεις και ένα μεγαλύτερο φάντασμα που θα διακοσμήσει το σαλόνι σου, την είσοδό σου ή το δωμάτιό σου.

Πάρε μια συρμάτινη βάση ή φτιάξε μία και μέσα της βάλε ένα «νουντλ» ή «μακαρόνι» θαλάσσης. Πρόσθεσε μια μπάλα ή ένα μπαλόνι για να είναι το κεφάλι και μέσα στη συρμάτινη βάση πρόσθεσε λαμπάκια.

Στερέωσε ένα σεντόνι από πάνω, στο οποίο θα έχεις κολλήσει με χαρτόνι τα μάτια και το στόμα και...BOO!

https://www.tiktok.com/@macy.blackwell/video/7278308705442008366
© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης