10 φυτά που θα φέρουν αγάπη, τύχη και ευημερία στη ζωή σου

Γεωργία Βλαχοπούλου
10 φυτά που θα φέρουν αγάπη, τύχη και ευημερία στη ζωή σου

Δεν είναι μόνο το bamboo που προσελκύει τον πλούτο σύμφωνα με το Feng Shui, αλλά και άλλα φυτά εσωτερικού χώρου.

Τα φυτά για πολλούς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εσωτερικής διακόσμησης του σπιτιού τους. Ειδικά αν μένεις στην πόλη είναι ένας τρόπος για να «νιώσεις» πιο κοντά στη φύση. Παράλληλα, μην ξεχνάμε πως τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί που συνυπάρχουν σε αρμονία με τους ανθρώπους.

Το να έχει κανείς πολλά φυτά εσωτερικού χώρου είναι λοιπόν, πολύ καλό γιατί καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού μας και να βελτιώνουν την υγρασία. Το Feng Shui λέει επίσης ότι ορισμένα φυτά βοηθούν στην εξισορρόπηση του στοιχείου του νερού και έχουν ως αποτέλεσμα την εκτόπιση της αρνητικής ενέργειας.

Deco ιδέες από το ρουστίκ σπίτι που λατρεύουμε να βλέπουμε σε βίντεο στο TikTok

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα φυτά έχουν γενικά θετική επίδραση στην ευημερία ενός ατόμου. Μπορούν κάλλιστα, να προσελκύσουν την τύχη, την αγάπη, την ευημερία.

1. To τυχερό bamboo

Το τυχερό Bamboo φέρνει αρμονία στα πέντε βασικά στοιχεία του Feng Shui - Φωτιά, Γη, Ξύλο, Νερό και Μέταλλο - καλλιεργώντας έτσιθετικές εμπειρίες ζωής. Επομένως, φροντίστε να επενδύσετε στο τυχερό φυτό μπαμπού για το σπίτι σας. Η διάταξη του φυτού δείχνει επίσης την ειρήνη, την τύχη, την υγεία, την αγάπη και την τύχη που προσελκύει. Είναι ιδανικό να τοποθετήσετε το φυτό στα ανατολικά για να εστιάσετε στην οικογένεια ή στα νοτιοανατολικά που είναι ο πυρήνας του πλούτου.

2. Το φυτό νεφρίτης

Η κινεζική λαογραφία λέει ότι τα φύλλα του φυτού Crassula Ovata σε σχήμα νομίσματος συμβολίζουν τον πλούτο. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Feng Shui, ορισμένα είδη φυτών νεφρίτη από το γένος Crassula μπορούν να βοηθήσουν να φέρουν ευημερία και καλή τύχη. Ο νεφρίτης είναι ένα παραδοσιακό δώρο που δίνεται σε νέους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και, όταν τοποθετείται κοντά στην είσοδο, θεωρείται ότι φέρνει ευημερία και επιτυχία. Δεν υπάρχει λόγος να μην λειτουργεί και για το σπίτι.

https://www.instagram.com/p/C8XXOYUSFwR/

3. Money Tree (Pachira)

Αυτό το φυτό σύμφωνα με το Feng Shui, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, λέγεται ότι προσελκύει χρήματα. Πρόκειται για διακοσμητικό φυτό εσωτερικού χώρου, με πλεγμένους κορμούς που αναπτύσσονται σε δοχεία. Παρόμοια με τα φυτά νεφρίτη, το «δέντρο χρήματος» λέγεται ότι προσκαλεί περιουσία, πλούτο και ευημερία.

Ο θρύλος λέει ότι το δέντρο του «χρήματος» έγινε ευοίωνο φυτό όταν ένας φτωχός προσευχήθηκε για χρήματα. Τότε συνάντησε αυτό το παράξενο φυτό. Το θεώρησε σαν ένα τυχερό δέντρο όταν άρχισε να βγάζει χρήματα πουλώντας τα φυτά που καλλιεργούσε από σπόρους.

https://www.instagram.com/p/Cfo056sKihE/

4. Tα κρίνα της «ειρήνης»

Τα κρίνα της ειρήνης είναι γνωστά για τα λευκά λουλούδια τους - συμβολίζουν τη δύναμη και τη γαλήνη. Αυτό το φυτό αναπτύσσεται καλά κάτω από τεχνητό φως και πρέπει να ποτίζεται μόνο μία φορά την εβδομάδα. Δεδομένου ότι είναι χαμηλής συντήρησης και εξίσου εντυπωσιακό σε ελκυστικότητα, είναι ιδανικό για χώρους γραφείων αλλά και για σπίτια.

https://www.instagram.com/p/DBVum2Ktask/

5. Oρχιδέες

Αντιπροσωπεύουν την αγάπη, ηρεμούν την ψυχή και εμβαθύνουν τις φιλίες.

Η συσχέτισή του με τη γονιμότητα και την αρρενωπότητα το καθιστά ένα μεγάλο δώρο για τους νέους γονείς - τουλάχιστον έτσι νόμιζαν οι Έλληνες. Ένα από τα πιο όμορφα ανθοφόρα φυτά, οι ορχιδέες δεν είναι απλώς καλλωπιστικά φυτά. Σύμφωνα με το Feng Shui, οι ορχιδέες έχουν τη μοναδική ικανότητα να φέρνουν καλή τύχη και τύχη στην αγάπη. Αν λοιπόν γνωρίζετε κάποιον που έγινε πρόσφατα μαμά ή μπαμπάς - φτιάξτε του τη μέραμε μια ορχιδέα.

https://www.instagram.com/p/C6k6DqCoNw4/

6. Σανσεβιέρια (Snake plant)

Aναφέρεται επίσης ως η «γλώσσα της πεθεράς». Η Sansevieria Zeylanica θεωρείται συχνά στους κύκλους του Feng Shui ως «κακό» φυτό.

Αλλά ιδού, όταν τοποθετείται σε μια απομονωμένη περιοχή σε ένα σπίτι, το οποίο μπαίνει πολύς κόσμος, το φυτό αποπνέει ισχυρή προστατευτική ενέργεια και προστατεύει τους ενοίκους από το αρνητικό Chi.

Έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία, αφού το φυτό του «φιδιού» απορροφά τα δηλητηριώδη αέρια από τον αέρα και αποβάλλει τις τοξίνες.

https://www.instagram.com/p/DA4MY4hJxWk/

7. Tulsi (Βασιλικός)

Το Tulsi είναι ένα σεβαστό φυτό στην Ινδική υποήπειρο και θεωρείται ιερό στην Ινδουιστική θρησκεία. Έχοντας αυτό το φυτό στο σπίτι, αφαιρεί όλα τα είδη αρνητισμού, σύμφωνα με το Feng Shui, στο σπίτι.

Φυτεύοντάς το, δεν λείπει ο πλούτος και η ευημερία. Το φυτό βασιλικού προσφέρεται για να αποτρέψει τις αντιξοότητες να εισχωρήσουν στο σπίτι.

8. Φίκος ο ελαστικός (Rubber plant)

Τα φυτά όπως ο φίκος είναι ιδανικό αν είσαι νέος στην κηπουρική, καθώς είναι εύκολο να τον φροντίσεις, ενώ προσφέρει άφθονη κομψότητα στο χώρο κάποιου.

Αυτό το γυαλιστερό, πράσινο φυτό ευδοκιμεί σε δροσερά περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό και προωθεί το καλό Feng Shui αφαιρώντας τις τοξίνες του αέρα από τους εσωτερικούς χώρους. Τα όμορφα, στρογγυλά φύλλα λέγεται ότι αντιπροσωπεύουν την αφθονία και τον πλούτο.

https://www.instagram.com/p/C817vo7Mvzb/

9. Τιλάντσια (Αir plant)

Το Feng Shui κυριολεκτικά μεταφράζεται σε «άνεμος και νερό». Στην πραγματικότητα, τα φυτά «αέρα» αντιπροσωπεύουν τον βασικό ορισμό του Feng Shui. Ο άνεμος (που είναι ο αέρας) και το νερό είναι όλα όσα χρειάζονται αυτά τα φυτά.

Ξεπλύνετε ή μουλιάστε τα για λίγο και στη συνέχεια μετακινήστε τα περιστασιακά. Επειδή δεν κάνει να λερωθεί, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε ράφια, μια στοίβα βιβλία, μια μικρή γωνιά- οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

https://www.instagram.com/p/C0qCBGrLS0i/

10. Tριαντάφυλλα

Τα τριαντάφυλλα πιστεύεται ότι προσελκύουν αγάπη και τύχη. Επιπλέον, τα διαφορετικά χρώματα αποπνέουν συγκεκριμένες ενέργειες - τα λευκά τριαντάφυλλα καθαρίζουν και θεραπεύουν, ενώ ένα λευκό τριαντάφυλλο με κόκκινα σημάδια συμβολίζει την αφοσίωση και το πάθος.

Τα τριαντάφυλλα σε ροδακινί χρώμα φέρνουν ειρήνη, πνευματικότητα και φιλία, τα μωβ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν την πνευματικότητα στη ζωή και τα φούξια τριαντάφυλλα προορίζονται να εκφράσουν τη βαθιά αγάπη και την αποδοχή του σώματός σας.

https://www.instagram.com/p/DAIo8WmBx1f/