Η ώρα της ημέρας που πρέπει να ποτίζεις τα φυτά σου για να αποφύγεις τις ζημιές δεν είναι το πρωί

Η ώρα της ημέρας που πρέπει να ποτίζεις τα φυτά σου για να αποφύγεις τις ζημιές δεν είναι το πρωί
Pexels

Τα φυτά βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο νερό κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού, επομένως είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι τηρούμε μια σωστή ρουτίνα ποτίσματος.

Τα φυτά στον κήπο εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από ένα πράγμα κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού -το νερό. Επομένως, είναι σημαντικό να το κάνουμε σωστά. Το πότισμα μπορεί να φαίνεται σαν η πιο απλή εργασία στον κόσμο, αλλά το να το κάνουμε αποτελεσματικά και αποδοτικά απαιτεί λίγη εμπειρία.

Οι ειδικοί στην κηπουρική της Phostrogen επισημαίνουν ότι ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι κηπουροί είναι το πότισμα πολύ συχνά και σε ακατάλληλες ώρες. Είναι συνηθισμένο να ποτίζονται τα φυτά στον κήπο μία φορά την ημέρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον καιρό και τον τύπο του εδάφους.

Το λάθος με το ελαιόλαδο βρίσκεται στο καπάκι και το κόλπο για οικονομία και σταθερή ροή είναι απλό

Τα φυτά γενικά απεχθάνονται να ποτίζονται το μεσημέρι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό συμβαίνει επειδή οι θερμοκρασίες εκτοξεύονται και η εξάτμιση επιταχύνεται κατά τη διάρκεια της μέσης της ημέρας, αναφέρει η Express.

Το νερό θα εξατμιστεί γρήγορα, ξηραίνοντας το έδαφος και στερεύοντας το φυτό μας από οξυγόνο. Οι επαγγελματίες κηπουροί της Suttons συμφωνούν επίσης ότι πρέπει να αποφεύγεται αυτή η ώρα για το πότισμα των φυτών του κήπου, καθώς είναι «το πιο ζεστό μέρος της ημέρας». Το νερό θα εξατμιστεί πολύ πιο γρήγορα, αφήνοντας λιγότερο για τα φυτά μας και θα μπορούσε να καταλήξει να τα «σκοτώσει».

Αντ' αυτού, ο ειδικός της Phostrogen είπε: «Την άνοιξη και το φθινόπωρο, ποτίζετε νωρίς το πρωί, αλλά το καλοκαίρι, μπορεί να είναι καλύτερο να περιμένετε μέχρι το βράδυ, καθώς το πότισμα κατά τη διάρκεια του ήλιου μπορεί να οδηγήσει σε καμένα φυτά».

Το επικό κόλπο του φούρνου μικροκυμάτων επαναφέρει την πίτσα μιας ημέρας στην φρέσκια της κατάσταση

Οι ειδικοί της Garden4Less συνέστησαν επίσης το πότισμα το βράδυ. «Τα φυτά σας θα επωφεληθούν από το πότισμα το βράδυ και το ίδιο και ο λογαριασμός του νερού σας. Το πότισμα το βράδυ είναι επίσης η καλύτερη στιγμή, καθώς θα έχει ως αποτέλεσμα τα φυτά σας να απορροφούν περισσότερο νερό και να μειώνεται η εξάτμιση».

Ωστόσο, οι κηπουροί πρέπει να γνωρίζουν ότι εάν ο καιρός είναι υγρός, οι γυμνοσάλιαγκες μπορεί να προσελκύονται από το υγρό χώμα, γι' αυτό προσπάθησε να βεβαιωθείς ότι το νερό στοχεύει απευθείας στο έδαφος.

Εάν τα φυτά χρειάζονται πολύ πότισμα, ή ο καιρός είναι ιδιαίτερα ζεστός, φρόντισε να ποτίζεις πολύ νωρίς το πρωί επίσης. Όταν ποτίζεις τα φυτά, φρόντισε να το κάνεις σε βάθος και όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ρίζες.

Φέρε το στόμιο του λάστιχου ή του ποτιστήρι κοντά στη βάση των φυτών και στόχευσε το νερό στο έδαφος για να αποφύγεις να βρέξεις τα φύλλα όσο το δυνατόν περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε τελευταία, πολύτιμη σταγόνα παραδίδεται ακριβώς στο επίπεδο του εδάφους.

Πότισε κάθε περιοχή καλά πριν προχωρήσεις στην επόμενη, στη συνέχεια επιστρέφεις στην ίδια περιοχή και ποτίζεις ξανά. Το πρώτο πέρασμα μαλακώνει την επιφάνεια του εδάφους, καθιστώντας το πιο δεκτικό στο δεύτερο πέρασμα του νερού, έτσι ώστε να διεισδύσει τη δεύτερη φορά.

pexels-corin-1105019.jpg