8 φυτά που δεν χρειάζονται πολύ φως για σένα που το σπίτι σου είναι λίγο πιο σκοτεινό

Γεωργία Βλαχοπούλου

Πέρα από τη διακόσμηση τα φυτά βοηθούν τη διάθεση και την ψυχολογία μας και μια αλήθεια είναι πως δεν χρειάζονται όλα φως.

Από τα υπνοδωμάτια έως τα σαλόνια, τα φυτά προσθέτουν στιγμιαίο στυλ και ζεστασιά σε κάθε χώρο. Θεωρούνται επίσης, καλά για την ψυχική και συναισθηματική μας υγεία. Η συνεχής έρευνα έχει δείξει ότι τα φυτά μπορούν να ενισχύσουν τη διάθεση, να ανακουφίσουν το άγχος, να βελτιώσουν τον ύπνο και να βοηθήσουν στη συγκέντρωση.

Καθόλου άσχημα για ένα μικρό πράσινο φυτό!

Λεβάντα, ρόκα και άλλα φυτά που έχουν αφροδισιακές ιδιότητες

Τι γίνεται όμως αν το σπίτι σου δεν είναι γεμάτο με φωτεινά ηλιόλουστα περβάζια που μπορείς να τοποθετείς τη συλλογή με τα φυτά σου; Μην ανησυχείς. Πολλά φυτά εσωτερικού χώρου είναι τροπικής προέλευσης, όπου αναπτύσσονται κάτω από το καταφύγιο μεγάλων δέντρων, επομένως προτιμούν στην πραγματικότητα συνθήκες πιο φιλτραρισμένου φωτός.

Αυτό σημαίνει ότι πολλοί διαφορετικοί τύποι φυτών εσωτερικού χώρου θα τα πάνε μια χαρά σε σκοτεινά δωμάτια ή σημεία με χαμηλά επίπεδα φωτισμού, όπως κρεβατοκάμαρες και σαλόνια ή ακόμα και επιτραπέζιους υπολογιστές στο γραφείο σου ή τον χώρο εργασίας σου.

Αλλά τι σημαίνει πραγματικά χαμηλός φωτισμός;

«Γενικά, ο χαμηλός φωτισμός σημαίνει ότι υπάρχει αρκετό φως για να διαβάζεις άνετα χωρίς να χρειάζεται να ανάψεις φως», λέει ο Justin Hancock, κηπουρός στην Costa Farms. «Ωστόσο, το φως είναι αθροιστικό για τα φυτά, οπότε αν ένα φυτό έχει αρκετό φως κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας, θα πρέπει να είναι εντάξει».

Γενικά, τα παράθυρα με ανατολική, δυτική και νότια όψη προσφέρουν το περισσότερο φως για τα φυτά, ενώ τα παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό, ειδικά στα βορειοανατολικά και μεσοδυτικά το χειμώνα, προσφέρουν επίπεδα χαμηλού φωτισμού.

Τα παράθυρα χωρίς παράθυρα πιθανότατα απαιτούν φως LED για να επιβιώσει το φυτό σας, επειδή κανένα φυτό δεν μπορεί να ζήσει με μηδενικό φως.

8 φυτά που χρειάζονται λίγο φως

1. Το Zamioculcus zamiiofolia, ή φυτό ZZ, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μας για τα όμορφα γυαλιστερά φύλλα του και τις εξαιρετικά εύκολες απαιτήσεις φροντίδας. "Έχει μια ισχυρή αρχιτεκτονική μορφή, επομένως είναι ένα εξαιρετικό φυτό", λέει ο Hancock. Δεν θέλει ιδιαίτερη φροντίδα και χρειάζεται πότισμα μόνο κάθε δύο εβδομάδες.

2. Το Money tree είναι ένα από τα κορυφαία σε πωλήσεις. Δεν προσαρμόζεται μόνο σε μια ποικιλία περιβαλλόντων, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλών επιπέδων φωτισμού, αλλά υποτίθεται ότι φέρνει καλή τύχη (και όλοι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο από αυτό!). Πότισέ το κάθε εβδομάδα ή κάθε δύο όταν το χώμα είναι ξηρό.

3. Φέρε λίγο ζεν στον χώρο σου με ένα κρίνο «γαλήνης», που αντέχει τα χαμηλά επίπεδα φωτισμού μια χαρά. Με γυαλιστερά φύλλα και ενδιαφέροντα λευκά λουλούδια σε σχήμα κουταλιού, αυτό το φυτό είναι μια καλή προσθήκη σε κάθε δωμάτιο. Μία προειδοποίηση: Δεν ανθίζει καλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα όμορφο φυτό εσωτερικού χώρου.

4. Ειλικρινά δεν υπάρχει πιο εύκολο από αυτό το φυτό. Με φύλλα σε σχήμα καρδιάς καλυμμένα με χρυσαφένιες πιτσιλιές και μια όμορφη μορφή αμπέλου, το φυτό «πόθος» είναι απαραίτητο, ακόμα κι αν δεν έχεις καλλιεργήσει ποτέ ούτε ένα φυτό εσωτερικού χώρου. Πότισε μόνο όταν η κορυφή ή το χώμα φαίνεται ξηρό, επειδή το υπερβολικό πότισμα είναι ένας σίγουρος τρόπος για να «σκοτώσεις» αυτό το φυτό, λέει ο Hancock.

5. Το Baltic blue pothos είναι απίστευτα εύκολο στην καλλιέργεια. Έχει μια υπέροχη τελική μορφή και όσο περνάει ο καιρός γίνεται και πιο μπλε, κάτι που το κάνει αρκετά εντυπωσιακό. Αναπτύσσεται επίσης γρήγορα, ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό. Πότισέ το όταν η κορυφή ή το χώμα είναι ξηρό.

6. Αυτή η ολοκαίνουργια dieffenbachia, που ανακαλύφθηκε μόλις πριν από λίγα χρόνια και μόλις τώρα είναι διαθέσιμη στο εμπόριο, έχει ασυνήθιστο φύλλωμα διάστικτο με ανοιχτό πράσινο και λευκό. Είναι επίσης εξαιρετικά ήπια συντήρηση, όπως και άλλες ποικιλίες αυτού του φυτού, λέει ο Hancock. Πότισέ το όταν παραπάνω από το μισό της γλάστρας είναι στεγνό.

7. Η μπλε αστρική φτέρη έχει ένα υπέροχο μπλε-πράσινο χρώμα και σε αντίθεση με τις περισσότερες φτέρες, αποδέχεται πλήρως τα χαμηλότερα επίπεδα φωτός, σύμφωνα με την ομάδα Grow-How του Bloomscape. To μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διατηρήσεις το έδαφος ελαφρώς υγρό.

8. Το Whale Fin Snake Plant κάνει αρκετή εντύπωση, έχοντας μόνο ένα φύλλο! Όπως και άλλα φυτά φιδιού, έχει απίστευτα χαμηλή συντήρηση. Πότισέ το με φειδώ κάθε λίγες εβδομάδες.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης