To μυστικό υλικό που θα κάνει τον πουρέ πατάτας λείο και απαλό
Ένα μυστικό υλικό και μερικά tips για τον τέλειο πουρέ
Ο τέλειος πουρές πατάτας είναι εκείνος χωρίς γρομπαλάκια, είναι λείος, λιώνει στο στόμα και είναι απαλός και αέρινος.
Για να τον πετύχεις, χρειάζεσαι μερικά tips κι ένα μυστικό υλικό. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:
Επιλέγεις πατάτες για πουρέ ή για βράσιμο.
Καθαρίζεις τις πατάτες και τις κόβεις σε μικρά κομμάτια ίσου μεγέθους.
Βάζεις κρύο νερό και ξεκινάς να βράζεις τις πατάτες μέσα σε κατσαρολάκι. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν προβράζουμε το νερό χωρίς τις πατάτες.
Βράζεις τις πατάτες για 20-30 λεπτά μέχρι να γίνουν μαλακές. Στραγγίζεις πολύ καλά.
Πολτοποιείς τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο πατώντας τες και όχι στο μούλτι.
Βάζεις αλάτι και μπαχαρικά και προσθέτεις βούτυρο ΠΑΝΤΑ σε θερμοκρασία δωματίου.
Και το μυστικό υλικό: βουτυρόγαλα! Θα το αγοράσεις έτοιμο ή θα το φτιάξεις μόνη και θα δώσει στον πουρέ την απαλή υφή που θες. Πρόσεξε να είναι χλιαρό κι όχι κρύο.
Για να φτιάξεις το βουτυρόγαλα ή buttermilk: Βάλε σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού γάλα μια κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι ή χυμό λεμονιού και στη συνέχεια ανακάτεψε καλά. Άλλαξε τις ποσότητες ανάλογα με το πόσο βουτυρόγαλα χρειάζεσαι!