Πώς θα φτιάξεις τέλειες ψητές πατάτες στο φούρνο με ένα μυστικό υλικό
QUEEN.GR
Ανανεώθηκε:
Οι πιο τέλειες φουρνιστές πατάτες γίνονται έτσι
Αχ αυτές οι πατάτες φούρνου! Όταν τις τρως έξω είναι λαχταριστές, μαστιχωτές, ούτε πολύ καμένες εξωτερικά, ούτε πολύ νιανιά. Τι κάνεις λάθος; Μήπως απλά δεν βάζεις το μυστικό υλικό που πρέπει;
Το μεγάλο μυστικό είναι το σιμιγδάλι, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και το βούτυρο που θα φτιάξουν την τέλεια κρούστα. Πρόσεξε: Το σιμιγδάλι πρέπει να είναι λεπτό.
Θα χρειαστείς: Γύρω στο ένα κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και καλά πλυμένες και:
- 3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κουταλιά μπαχάρι
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 3 κουταλιές λάδι
Αρχικά, πρέπει να βράσεις τις πατάτες για να γίνουν λίγο μαλακές, περίπου 8 λεπτά. Τις σουρώνεις και και τις βάζεις στο βαθύ τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζεις το καπάκι και τσιγαρίζεις, μεταφέροντας στο ταψί που θα ψήσεις τις πατάτες μαζί με κρέας ή καο ορφανές για 30 λεπτά περίπου.