Πώς θα καθαρίσεις την φουσκωτή πισίνα που έχεις σπίτι
Τα βήματα είναι απλά και χρήσιμα
Οι διακοπές αργούν, η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα παιδιά τελείωσαν το σχολείο, μπήκες στην διαδικασία να αγοράσεις μια χαριτωμένη φουσκωτή πισίνα ή μια πιο μεγάλη πλαστική για τον κήπο.
Ξέρεις όμως πολύ καλά, πως μια πισίνα που μένει με το ίδιο νερό, εκτός από σκόνη και φύλλα, μπορεί να γεμίσει και βακτήρια όπως το Ecoli.
Κι έτσι έχεις ήδη ξεκινήσει να σκέφτεσαι τον τρόπο για να καθαρίσεις την πισίνα σωστά.
Αρχικά, θα πρέπει να καθαρίζεις την πισίνα μετά από κάθε χρήση αν έχεις μικρά παιδιά που δεν μπορείς να ελέγξεις το αν έχουν ουρήσει ή όχι σε αυτήν.
Από την άλλη, το να αδειάσεις το νερό και να αφήσεις τον ήλιο τουλάχιστον 4 ώρες για να στεγνώσει εντελώς η πισίνα και να καούν οι όποιοι ιοί, είναι το δεύτερο πράγματα που μπορείς να κάνεις.
Βήμα τρίτο: Καθαρισμός με γάντι που μαζεύει χνούδια και ακαθαρσίες.
Βήμα τέταρτο: Ξέπλυμα με ζεστό νερό και ξίδι. Χρειάζεσαι δέκα μέρη νερού για ένα μέρος ξιδιού. Με το υγρό αυτό που μπορείς να βάλεις σε μπουκάλι με σπρέι και να το ψεξάσεις σε κάθε γωνιά, θα εξαφανίσεις οσμές και βακτήρια.
Βήμα πέμπτο: Αφού περάσεις το μείγμα με το ξίδι, σειρά έχει το σαπούνι κι εδώ θα κάνεις ένα καλό τρίψιμο με βούρτσα.
Βήμα έκτο και τελευταίο: Πανί και χλωρίνη για να φύγει και η μούχλα που μπορεί να μην φαίνεται με γυμνό μάτι. Για κάθε ένα μέρος χλωρίνης, χρειάζεσαι 25 μέρη νερού.
Πάντα ξεπλένεις καλά μετά τη χλωρίνη προτού γεμίσεις και πάλι την πισίνα. Αν θες να την αποθηκεύσεις, σιγουρέψου πως έχει στεγνώσει από άκρη σε άκρη.