5 υλικά έχουν πάντα οι σεφ στην κουζίνα τους και το ένα είναι το πλέον αναπάντεχο

Τσακιρίδου Χριστίνα
5 υλικά έχουν πάντα οι σεφ στην κουζίνα τους και το ένα είναι το πλέον αναπάντεχο

Όλα όσα πρέπει να έχεις στο ντουλάπι της κουζίνας για να απογειώσεις ακόμα και την πιο απλή συνταγή.

Ανεξάρτητα από τη σχέση που έχει η καθεμία από εμάς με τη μαγειρική, υπάρχουν μερικά απλά υλικά που πρέπει να βρίσκονται πάντα σε κάθε ντουλάπι μιας κουζίνας και αρκούν για να απογειώσεις οποιοδήποτε πιάτο.

Το αλατοπίπερο είναι μια καλή αρχή ωστόσο οι επαγγελματίες σεφ ορκίζονται σε συγκεκριμένες, οικονομικές προσθήκες που αξίζει να δοκιμάσεις για να δώσεις extra γεύση και ενδιαφέρον στο αγαπημένο σου φαγητό.

Ως γνωστόν η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά γι' αυτό μη χάνεις άλλο χρόνο! Ανακάλυψε τη λίστα που μοιράστηκαν επαγγελματίες σεφ στο marthastewart.com και δες τι θα αγοράσεις την επόμενη φορά που θα πας στο super market.

5 hacks που θα κάνουν πιο εύκολο το καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα

5 υλικά που πρέπει να έχεις πάντα στην κουζίνα για να απογειώσεις κάθε συνταγή

1) Μέλι

Αρκετοί σεφ αντικαθιστούν τη ζάχαρη με μέλι για να δώσουν την απαραίτητη γλυκύτητα σε ένα πιάτο. Το μέλι είναι ιδανικό αν θες να δέσεις μια σάλτσα ή να καραμελώσεις ένα τρόφιμο. Οι χρήσεις του είναι αμέτρητες και αξίζει να το εντάξεις στις επόμενες συνταγές σου.

2) Αντζούγια

Ναι κι όμως! Η αντζούγια βρίσκεται σε αρκετές σάλτσες και συνταγές, ακόμα και σε πιάτα που περιέχουν κοτόπουλο ή βοδινό. Δίνει ένταση και ιδιαίτερη νοστιμιά ωστόσο δεν είναι αρεστή σε όλους λόγω της έντονης γεύσης της.

3) Σάλτσα κάρυ σε κύβους

Η no1 προσθήκη στο ριζότο, σε σούπες, και πιάτα με σάλτσες. Θα τα βρεις στην αγορά σε αρκετά προσιτή τιμή. Λίγα κυβάκια αρκούν για να κάνεις spicy το πιάτο σου και να απογειώσεις τη γεύση του.

Μπορείς να χρησιμοποιείς τις σακούλες τροφίμων παραπάνω από μία φορά;

4) Αλάτια

Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές από καπνιστό αλάτι, θαλασσινό αλάτι, αλάτι Ιμαλαίων και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Το κάθε αλάτι προσθέτει διαφορετική οξύτητα και γεύση γι' αυτό κάνε έρευνα πριν αγοράσεις νέα είδη αλατιού για το ντουλάπι σου.

5) Πράσινο κάρδαμο

Σύμφωνα πάντα με τους επαγγελματίες σεφ το πράσινο κάρδαμο είναι must υλικό για κουλουράκια, κέικ, ρολά κανέλας ή donuts. Δίνει έντονο άρωμα στα γλυκά γι' αυτό και περιέχεται συνήθως στο πασχαλινό τσουρέκι.

Δες περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.

Πηγή κεντρικής: pexels.com