Μην φορτίσεις το κινητό πριν πέσει η μπαταρία κάτω από 20% και άλλα tips για ταχύτερη φόρτιση

Pexels

Και κλασικά, το κινητό σβήνει την πιο ακατάλληλη ώρα. Να τι θα κάνεις για να σώσεις την κατάσταση. 

Μερικές φορές, η μπαταρία του τηλεφώνου μας πέφτει τη χειρότερη δυνατή στιγμή και πρέπει να το επαναφέρουμε «στη ζωή» όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αν και είναι αδύνατο να επαναφορτίσουμε πλήρως το κινητό μας σε λίγα μόλις λεπτά, υπάρχουν κάποιοι αποτελεσματικοί τρόποι για να επιταχύνουμε τη διαδικασία της φόρτισης αλλά και να κάνουμε τη μπαταρία μας να διαρκεί περισσότερο.

Αν είσαι σαν εμάς και «μένεις» πάντα από μπαταρία, θα εκτιμήσεις τα ακόλουθα tips:

Βήμα 1. Διατήρησε το τηλέφωνό σου σε θερμοκρασία δωματίου

Μην αφήνεις το τηλέφωνό σου να υπερθερμαίνεται όταν το φορτίζεις. Για παράδειγμα, το κινητό σου θα φορτίσει πιο αργά αν το τοποθετήσεις σε ένα ηλιόλουστο περβάζι. Φυσικά, ούτε οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι καλές για το τηλέφωνό σου. Προσπάθησε λοιπόν να προσεγγίσεις την ιδανική θερμοκρασία δωματίου για να φορτίσεις το αγαπημένου σου gadget.

Στο πλαίσιο της ιδανικής θερμότητας, αφαίρεσε τη θήκη από το τηλέφωνό σου για να προστατεύσεις τη μπαταρία από τη θερμότητα. Ενώ το κινητό σου φορτίζει, συσσωρεύεται θερμότητα. Και αν υπάρχει θήκη τηλεφώνου στη συσκευή σου, η θερμότητα δεν μπορεί να διαφύγει κι έτσι βλάπτει την μπαταρία.

Κινητό στο αθόρυβο, shopping & άλλα red flags που «φωνάζουν» πως κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου

Βήμα 2. Μην χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας.

Εάν είναι δυνατόν, απενεργοποίησε εντελώς το τηλέφωνό σου ενώ το φορτίζεις. Με αυτόν τον τρόπο, η συσκευή σου δεν θα ξοδεύει καθόλου ενέργεια.

Εάν δεν μπορείς να απενεργοποιήσεις το τηλέφωνό σου, βάλτο σε λειτουργία πτήσης. Αυτό αποσυνδέει όλα τα παράθυρα επικοινωνίας και εξοικονομεί ενέργεια. Εάν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις το Διαδίκτυο, συνδέσου στο Wi-Fi και όχι στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σου, γιατί είναι πιο ενεργειακά αποδοτικό.

Εάν δεν μπορείς να αφήσεις το τηλέφωνό σου από τα χέρια σου λόγω δουλειάς, απενεργοποίησε τις εφαρμογές που δεν χρειάζεσαι εκείνη τη στιγμή. Επίσης, προσάρμοσε τη φωτεινότητα της οθόνης σου, κάνοντάς την πιο σκούρα.

Βήμα 3. Χρησιμοποίησε μια κανονική πρίζα

Χρησιμοποίησε μια κανονική πρίζα για να φορτίσεις το τηλέφωνό σου. Η φόρτιση του κινητού με τη βοήθεια καλωδίου USB σε αυτοκίνητο ή μέσω φορητών υπολογιστών είναι επίσης δυνατή, αλλά η χρήση πριζών τοίχου είναι πιο αποτελεσματική και η ταχύτητα φόρτισης θα είναι πιο γρήγορη.

Για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα και να αποφύγεις ζημιές στη συσκευή και την μπαταρία σου, χρησιμοποίησε τον αυθεντικό, εγκεκριμένο από τον κατασκευαστή φορτιστή τηλεφώνου.

Πώς να κυριαρχήσεις στην τέχνη του sexting & 5 παραδείγματα για να το πας στο επόμενο level

Βήμα 4. Χρησιμοποίησε έναν γρήγορο φορτιστή σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Μάθε εάν υπάρχουν γρήγοροι φορτιστές που είναι συμβατοί με το τηλέφωνό σου. Αυτοί οι φορτιστές βοηθούν στην επιτάχυνση της διαδικασίας φόρτισης αρκετές φορές. Αλλά είναι καλύτερα να μην τους χρησιμοποιείς υπερβολικά, γιατί μπορεί να μειώσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού.

Σημείωση: Μην ξεχνάς να φροντίζεις καλά την μπαταρία σου. Έτσι:

  • Μην φορτίζεις συνεχώς το τηλέφωνό σου. Είναι καλύτερα να αφήσεις τη μπαταρία σου να πέσει κάτω από το 20% πριν ξεκινήσεις να φορτίζεις ξανά.
  • Μην αφήνεις την μπαταρία να σβήσει εντελώς. Προσπάθησε να φορτίσεις το τηλέφωνό σου όσο είναι τουλάχιστον στο 5%.
  • Μην αφήνεις το τηλέφωνό σου να φορτίζει 100% για να μην φθείρεις την μπαταρία πολύ γρήγορα, καθώς υπάρχει μόνο ένας συγκεκριμένος αριθμός κύκλων φόρτισης που μπορεί να κάνει μια μπαταρία.

Πώς θα καθαρίσεις τα ακουστικά του κινητού χωρίς να τα χαλάσεις

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης