Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζεις τις επιφάνειες από τούβλο και ποιος ο σωστός τρόπος

Τσακιρίδου Χριστίνα
Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζεις τις επιφάνειες από τούβλο και ποιος ο σωστός τρόπος

Όλα όσα αγνοούσες μέχρι σήμερα.

Εάν το σπίτι σου είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά από τούβλα ή έχει τούβλα σε διάφορα σημεία, πιθανότατα γνωρίζεις ότι είναι ένα ανθεκτικό υλικό που δεν απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση και αντέχει στο πέρασμα του χρόνου.

Υπάρχουν μερικά απλά και εύκολα μυστικά τα οποία θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τις επιφάνειες αναλλοίωτες και καθαρές γι' αυτό πάρε χαρτί και στυλό για να κρατήσεις σημειώσεις.

Το μυστικό των σεφ που κάνει το αλουμινόχαρτο να μοιάζει πάλι «ολοκαίνουργιο»

Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζεις τις επιφάνειες από τούβλο

Ένας εξωτερικός τοίχος από τούβλα σου προσφέρει τη δυνατότητα να τον καθαρίσεις με αρκετούς, διαφορετικούς τρόπους ενώ ο εσωτερικός συνήθως απαιτεί καθαρισμό με το χέρι. Τα τούβλα δεν απαιτούν συχνό καθαρισμό εκτός αν έχουν εμφανείς λεκέδες.

Πώς να αποθηκεύσεις τα κρεμμύδια για έξι μήνες χωρίς να μουχλιάσουν ή να μαλακώσουν

Ο σωστός τρόπος καθαρισμού

Για να καθαρίσεις τα τούβλα θα χρειαστείς: Κoυβάς με ζεστό νερό
Σφουγγάρι
Βούρτσα καθαρισμού με μαλακές τρίχες
Ήπιο σαπούνι

  • Πώς θα το κάνεις: Τσέκαρε τα τούβλα για τυχόν σπασίματα και ρωγμές. Βύθισε το σφουγγάρι σου στον κουβά με το ζεστό νερό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το μόνο που θα χρειαστείς είναι ζεστό νερό, αλλά αν υπάρχουν ιδιαίτερα επίμονοι λεκέδες, πρόσθεσε λίγο σαπούνι. Τρίψε απαλά το τούβλο με το σφουγγάρι ή με μια μαλακή βούρτσα.
  • Το ξύδι είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις για τον καθαρισμό εσωτερικών ή εξωτερικών τοίχων με τούβλα. Σε ένα μπολ ανακάτεψε 1 μέρος λευκό ξύδι με 5 μέρη νερό. Τρίψε τα προβληματικά σημεία με το μείγμα και μια βούρτσα.

Tip: Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας ιδιοκτήτης σπιτιού για να διατηρήσει το τούβλο καθαρό είναι να εφαρμόσει ένα υδατοαπωθητικό σε όλες τις επιφάνειες.

Το viral hack για να ξεφλουδίσεις και να πολτοποιήσεις τις πατάτες με μία μόνο κίνηση

Στο video που ακολουθεί θα δεις περισσότερα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com