Το επικό κόλπο του φούρνου μικροκυμάτων επαναφέρει την πίτσα μιας ημέρας στην φρέσκια της κατάσταση

Το επικό κόλπο του φούρνου μικροκυμάτων επαναφέρει την πίτσα μιας ημέρας στην φρέσκια της κατάσταση
Pexels

Οι ειδικοί στο θέμα μοιράστηκαν ένα «τέχνασμα που αλλάζει το παιχνίδι» για το πώς να ξαναζεστάνουμε την αγαπημένη μας πίτσα ώστε να έχει την ίδια γεύση με την πρώτη μέρα που την αγοράσαμε. 

Ευχάριστα νέα για τους λάτρεις της πίτσας σχετικά με το πώς να επαναφέρουν τα απομεινάρια της πίτσας τους στην αρχική τους γεύση στο φούρνο μικροκυμάτων με αυτό το χρήσιμο tip.

Μερικές φορές παραγγέλνουμε υπερβολικά πολύ φαγητό αλλά ανησυχούμε ότι δεν θα έχει την ίδια γεύση την επόμενη μέρα. Είτε το ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων είτε το προτιμάμε κρύο, υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος για να μαγειρέψουμε την πίτσα ώστε να έχει την ίδια ακριβώς γεύση όπως όταν ήταν φρέσκια. Σύμφωνα με γνωστό εστιατόριο όπως διαβάζουμε στο Mirror.com, είναι κάτι παρά πολύ απλό. Το εστιατόριο λέει ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να την ζεστάνουμε για 20 έως 60 δευτερόλεπτα μαζί με μια κούπα με νερό στο πλάι, ανάλογα με το πόσο ζεστή θα θέλαμε να είναι. Ευτυχώς για τους καλοφαγάδες, η μέθοδος «game changer» λειτουργεί επίσης με τα απομεινάρια κινέζικου, ινδικού ή οποιουδήποτε άλλου φαγητού που θέλουμε να ξαναζεστάνουμε. Το εστιατόριο λέει ότι λειτουργεί τόσο καλά επειδή η κούπα με το νερό θα εξατμιστεί στην πίτσα, κάτι που θα την κάνει να έχει γεύση ολοκαίνουργια.

10 τρόποι για να έχουν πάντα τα ρούχα σου άρωμα φρεσκάδας

Εναλλακτικά, μπορούμε να ξεχάσουμε την κούπα και απλά να ραντίσουμε νερό πάνω στην πίτσα, όπως αναφέρει η Express. Το εστιατόριο λέει: «Δίπλα στην πίτσα σας, τοποθετήστε μια κούπα γεμάτη νερό, κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων, και ζεστάνετε σε υψηλή θερμοκρασία (όχι πλήρη ισχύ) για 30 έως 45 δευτερόλεπτα. Το νερό θα απορροφήσει μέρος της ενέργειας και θα αναδιανείμει τα μικροκύματα πιο ομοιόμορφα, έτσι ώστε το τυρί να λιώσει πριν η κρούστα στεγνώσει. Αν έχετε φρυγανιέρα, φούρνο ή τηγάνι, βάλτε το κομμάτι στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα πρώτα με το νερό και μετά ψήστε την κρούστα για ένα ή δύο λεπτά σε άλλη συσκευή».

Αν και γίγαντας μεγάλης αλυσίδας πίτσας είπε ότι το ζέσταμα στο φούρνο μικροκυμάτων δεν είναι η πρώτη του επιλογή, ενέκρινε αυτή τη μέθοδο. Σε μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, ανέφερε: «Είναι ασφαλές να ξαναζεστάνετε την πίτσα την επόμενη μέρα, αρκεί να τη ζεστάνετε σε μια θερμοκρασία που θα σκοτώσει τυχόν βακτήρια. Ο φούρνος, η φριτέζα, το τηγάνι και ο φούρνος μικροκυμάτων είναι όλες βιώσιμες επιλογές, αλλά μερικές μέθοδοι λειτουργούν καλύτερα από άλλες. Απλώστε τα κομμάτια της πίτσας σας σε ένα πιάτο για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα. Πάρτε μια κούπα με νερό (μισογεμάτη) και βάλτε την στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα μαζί με το πιάτο με την πίτσα. Το νερό υποτίθεται ότι αποτρέπει το άθλιο λασπωμένο κομμάτι που είναι τόσο συνηθισμένο με το ζέσταμα στο φούρνο μικροκυμάτων».

Πώς θα διατηρήσεις το ψωμί σου φρέσκο για περισσότερο-Το λάθος με την ψωμιέρα και το tip με το πανί

pexels-catscoming-367915.jpg