Πώς θα διατηρήσεις το ψωμί σου φρέσκο για περισσότερο-Το λάθος με την ψωμιέρα και το tip με το πανί

Πώς θα διατηρήσεις το ψωμί σου φρέσκο για περισσότερο-Το λάθος με την ψωμιέρα και το tip με το πανί
Pexels

Το ψωμί, όπως και τα περισσότερα αρτοσκευάσματα, έχει σύντομη διάρκεια ζωής και μπορεί να αρχίσει να χαλάει σε ελάχιστο χρόνο μετά την κοπή του.

Το ψωμί, όπως και τα περισσότερα αρτοσκευάσματα, έχει σύντομη διάρκεια ζωής και μπορεί να αρχίσει να χαλάει σε ελάχιστο χρόνο μετά την κοπή του. Ενώ πολλοί γνωρίζουν ότι το καλύτερο μέρος για την αποθήκευση του ψωμιού είναι ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος, η διατήρηση τέτοιων συνθηκών μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας τροφίμων προειδοποιούν ότι οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία μπορούν να καταστήσουν ακόμη και μια ψωμιέρα ακατάλληλη για την αποθήκευση αυτού του βασικού αγαθού. Αυτές οι ψωμιέρες συνήθως είναι κατασκευασμένες από μέταλλο, πλαστικό ή ξύλο αλλά αποτυγχάνουν να διατηρήσουν το ψωμί φρέσκο όταν ο περιβάλλων αέρας είναι ζεστός.

Κάποιοι μπορεί να εξετάσουν το ψυγείο ως εναλλακτική επιλογή αποθήκευσης, αλλά αυτό το πλούσιο σε υγρασία περιβάλλον μπορεί να προκαλέσει παρόμοια ζημιά στις φρέσκες φραντζόλες, όπως αναφέρει η Express.

Αυτό είναι το hack με το οποίο το μαρούλι θα παραμείνει τραγανό και φρέσκο για έξι εβδομάδες

Όταν το ψωμί διατηρείται σε χαμηλές θερμοκρασίες, γύρω στους 0 βαθμούς C ή και χαμηλότερα, η υγρασία ανεβαίνει στην επιφάνεια της κρούστας και εξατμίζεται, αλλάζοντας έτσι το βάρος και τη γεύση του. Αντ' αυτού, η Γερμανίδα ειδικός σε θέματα διατροφής Birgit Brendel συνιστά τη χρήση πήλινων ή κεραμικών δοχείων για τη φύλαξη του ψωμιού. Όπως διευκρίνισε, τα υλικά αυτά επιτρέπουν την ανταλλαγή αέρα και υγρασίας, γεγονός που συμβάλλει στην πρόληψη της ανάπτυξης μούχλας εμποδίζοντας την αλλοίωση του ψωμιού. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να επιλέξουμε μια παραδοσιακή ψωμιέρα φτιαγμένη από πήλινα ή κεραμικά υλικά.

Σύμφωνα με έναν ειδικό του καταστήματος λιανικής πώλησης ψυγείων και καταψυκτών Liebherr, οι ανοιχτοί πόροι ενός πήλινου δοχείου απορροφούν την περίσσεια υγρασία και επιστρέφουν την υγρασία στο ψωμί όταν αυτό αρχίζει να στεγνώνει. «Η μούχλα δεν έχει πολλές πιθανότητες σε ένα καλό, καλοφτιαγμένο πήλινο ή κεραμικό δοχείο ψωμιού».

Αν τώρα θέλεις να αποφύγεις τις αγορές, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να διατηρήσεις το ψωμί σου φρέσκο. Τυλίγοντας το φρεσκοψημένο ψωμί σου σε ένα πανί μπορείς να παρατείνεις τη ζωή του για αρκετές ημέρες, ενώ κάποιοι συνιστούν να τοποθετούμε την κομμένη πλευρά του ψωμιού σε μια σανίδα κοπής και να την καλύπτουμε με το πανί.

Το πανέξυπνο hack με το σέλερι που θα διατηρήσει το ψωμί περισσότερο

pexels-bruthethe-1755785.jpg