Μαγειρεύεις λάθος τα ζυμαρικά καθώς οι ειδικοί αποδομούν το unsticking hack

Μαγειρεύεις λάθος τα ζυμαρικά καθώς οι ειδικοί αποδομούν το unsticking hack

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν γιατί το γνωστό κόλπο για να μην κολλάνε μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό όσο νομίζεις.

Από τα μυστικά συστατικά που δημιουργούν την τέλεια σάλτσα μέχρι το πόσο αλάτι πρέπει να προσθέτεις στο νερό σου, το διαδίκτυο είναι γεμάτο με hacks για το μαγείρεμα ζυμαρικών. Ωστόσο, οι επαγγελματίες σεφ έχουν καταρρίψει ένα συνηθισμένο κόλπο που χρησιμοποιείται για να μην «κολλάνε» τα μαγειρεμένα ζυμαρικά.

Οι μάγειρες, επαγγελματίες και μη, έχουν τις δικές τους μεθόδους για να εμποδίσουν τα ζυμαρικά να κολλήσουν μεταξύ τους. Ο Gordon Ramsay είναι υπέρ της προσθήκης λαδιού στα ζυμαρικά, για παράδειγμα, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι αυτό το επιπλέον βήμα είναι σε μεγάλο βαθμό άσκοπο.

Απόφυγε αυτό το τεράστιο λάθος στην αποθήκευση της σοκολάτας σου για να ενισχύσεις τη γεύση της

Υπάρχει όμως ένα συγκεκριμένο λάθος που οι επαγγελματίες μάγειρες επισημαίνουν: το ξέπλυμα των ζυμαρικών με κρύο νερό μετά το βράσιμο. Αντί να τα κάνει λιγότερο κολλώδη, αυτή η μέθοδος τα κάνει γλοιώδη και στην πραγματικότητα τα κάνει να κολλάνε περισσότερο.

Το Food Republic περιέγραψε το ξέπλυμα των ζυμαρικών σαν «να πετάς υγρό χρυσάφι στον υπόνομο», εξηγώντας: «Όταν ρίχνεις τα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένεις με νερό μετά το μαγείρεμα, μπορεί να νομίζεις ότι τα βοηθάς να γίνουν λιγότερο κολλώδη. Αλλά επίσης ξεπλένεις το σημαντικό άμυλο από την επιφάνειά τους».

Το ξέπλυμα των ζυμαρικών με κρύο νερό μετά το βράσιμο είναι ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλοί, νομίζοντας ότι έτσι θα αποφύγουν να κολλήσουν. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό αφαιρεί το άμυλο που βοηθά τη σάλτσα να κολλήσει στα ζυμαρικά, με αποτέλεσμα ένα λιγότερο νόστιμο πιάτο.

Οι ειδικοί προτείνουν επίσης να κρατήσεις λίγο από το νερό που έβρασες τα ζυμαρικά και να το προσθέσεις στη σάλτσα σου, καθώς αυτό θα βοηθήσει να δέσει καλύτερα με τα ζυμαρικά. Το ξέπλυμα είναι χρήσιμο μόνο αν φτιάχνεις μια κρύα σαλάτα ζυμαρικών ή ένα πιάτο με noodles ρυζιού που θα σερβιριστεί σε θερμοκρασία δωματίου.

Μια σημαντική επισήμανση: πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν τα ζυμαρικά al dente με τα άψητα. Al dente σημαίνει ότι τα ζυμαρικά είναι μαγειρεμένα ώστε να είναι σφιχτά στο δάγκωμα, όχι σκληρά.

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξεις το δικό σου κερί σόγιας με 4 βήματα

penne-569072_1280.jpg