Το νέο trend στο Tik tok με συνταγή γιαουρτιού & μπέικιν πάουντερ είναι τόσο περίεργη όσο ακούγεται

Μια πρόσφατη τάση είναι η προσθήκη μπέικιν πάουντερ μαζί με γιαούρτι και συσκευασμένο μείγμα πουτίγκας για να δημιουργήσεις ένα ελαφρύ και αφράτο γιαούρτι.

Το TikTok έχει εξαιρετικό περιεχόμενο μαγειρικής, καθώς οι δημιουργοί μοιράζονται λαχταριστές συνταγές, παρασκευές προετοιμασίας γευμάτων και υγιεινές αλλαγές σε κλασικά πιάτα. Μπορείς να βρεις πολλά μοντέρνα tips μαγειρικής αν θέλεις. Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή μια τάση έγινε trend δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αξίζει τον χρόνο σου.

Μια πρόσφατη τάση είναι η προσθήκη μπέικιν πάουντερ μαζί με γιαούρτι και συσκευασμένο μείγμα πουτίγκας για να δημιουργήσεις ένα ελαφρύ και αφράτο γιαούρτι. Συχνά, πολλοί προσθέτουν ένα γλυκαντικό όπως στέβια ή ζάχαρη και μερικές φορές σκόνη πρωτεΐνης (αυτό φαίνεται να είναι δημοφιλές στην κοινότητα της γυμναστικής). Ενώ η προσθήκη μπέικιν πάουντερ δημιουργεί ένα αφράτο, σαν cheesecake, γιαούρτι αυτή ίσως είναι μια συνταγή που μπορεί να θέλεις να παραλείψεις.

https://www.tiktok.com/@llexliftz/video/7367864941866519850

Δοκιμάζοντας διαφορετικούς τύπους γιαουρτιού, κάποιοι προσάρμοσαν την ποσότητα μπέικιν πάουντερ, με μαγειρική σόδα αντ 'αυτού, ακόμα και πειραματιζόμενοι με ανθρακούχο νερό. Όμως ότι το μπέικιν πάουντερ (και η μαγειρική σόδα) πρέπει να προορίζονται για ελαφριά και αφράτα αρτοσκευάσματα όπως τηγανίτες και μπισκότα και όχι για το πρωινό σας γιαούρτι.

Πώς να φτιάξεις αφράτο γιαούρτι;

Οι χημικές ουσίες στο μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα είναι υπεύθυνες για την ελαφριά και αέρινη υφή του αφράτου γιαουρτιού. Το διττανθρακικό νάτριο, ο διογκωτικός παράγοντας στη μαγειρική σόδα, είναι μια βάση που αντιδρά με ένα οξύ για να παράγει φυσαλίδες αερίου. Αν βάλεις ποτέ ξύδι στη μαγειρική σόδα διαστέλλεται γρήγορα, απελευθερώνοντας πολλές φυσαλίδες με τη μορφή διοξειδίου του άνθρακα. Το μπέικιν πάουντερ περιέχει διττανθρακικό νάτριο και ένα οξύ που ονομάζεται φωσφορικό μονοασβέστιο, το οποίο ενεργοποιείται στο υγρό κουρκούτι και απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα.

Δεδομένου ότι το γαλακτικό οξύ στο γιαούρτι είναι σχετικά όξινο, η προσθήκη ενός χημικού διογκωτικού δημιουργεί φυσαλίδες. Τα αρωματισμένα ή ζαχαρούχα γιαούρτια μπορεί να έχουν υψηλότερο pH (λιγότερη οξύτητα) και δεν θα είναι τόσο ελαφριά και αφράτα όσο το απλό γιαούρτι.

Πολλά μοντέρνα βίντεο μαγειρικής του TikTok δεν είναι καλά στην κοινή χρήση ποσοτήτων, αλλά βρήκα ένα που περιλάμβανε μετρήσεις για αφράτο γιαούρτι. Για να το φτιάξεις ανακάτεψε 3/4 του φλιτζανιού ελληνικό γιαούρτι με 1 κουταλιά της σούπας μείγμα πουτίγκας της επιλογής σου , λίγο γλυκαντικό όπως η στέβια και 1 κουταλάκι του γλυκού (4-5 γραμμάρια) μπέικιν πάουντερ. Φρόντισε να ανακατέψεις καλά και γρήγορα θα δεις το γιαούρτι να μοιάζει περισσότερο με γέμιση cheesecake ή ακόμα και με ελαφρώς πηχτό Cool Whip.

Μπάρες με ρυζογκοφρέτες ή κέικ με καρύδια; Δύο γλυκά διαίτης για σένα που βαρέθηκε το γιαούρτι

Τι γεύση αυτό έχει το αφράτο γιαούρτι;

Αν δεν είσαι λάτρης του παχύρρευστου, κρεμώδες γιαουρτιού, μπορεί να σου αρέσει η υφή του αφράτου γιαουρτιού. Το μπέικιν πάουντερ ωστόσο μετατρέπει το γιαούρτι σε μια σχεδόν αφρώδη, αέρινη λιχουδιά. Το μπέικιν πάουντερ αφήνει μια ευδιάκριτα αλμυρή και αφρώδη γεύση που θσως σε κάποιους φανεί δυσάρεστη. Σίγουρα, το μείγμα πουτίγκας και το προστιθέμενο γλυκαντικό βοηθούν να καλύψει λίγο τη γεύση.

Η, αλμυρή γεύση του αφράτου γιαουρτιού προέρχεται από το διττανθρακικό νάτριο. σωστά τη μαγειρική σόδα ή τη σκόνη.

https://www.tiktok.com/@jlove833/video/6973991178685500677

Είναι ασφαλές να προσθέσεις μαγειρική σκόνη ή μαγειρική σόδα στο γιαούρτι;

Γενικά, είναι ασφαλές να τρώτε ωμή μαγειρική σόδα και μπέικιν πάουντερ, καθώς ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ταξινομεί τη μαγειρική σόδα ως «Γενικά Αναγνωρισμένη και Ασφαλής». Η μαγειρική σόδα, συγκεκριμένα, χρησιμοποιείται για μια σειρά από χρήσεων , από οδοντόκρεμα και σπιτικά αντιόξινα μέχρι απορρυπαντικό ρούχων και καθαριστικό τζαμιών. Υπάρχει μια σημαντική προειδοποίηση: η υπερβολική κατανάλωση μπορεί στην πραγματικότητα να είναι δηλητηριώδης.

Σύμφωνα με το Poison Control, η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας μαγειρικής σόδας θα μπορούσε να οδηγήσει σε εμετό και διάρροια καθώς το σώμα σας αντιδρά στην υψηλή συγκέντρωση νατρίου. Εάν το σώμα σας είναι σε θέση να απορροφήσει το νάτριο, μπορεί να οδηγήσει σε επιληπτικές κρίσεις, αφυδάτωση, ακόμη και νεφρική ανεπάρκεια.

Η μαγειρική σόδα θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα και ρήξεις στομάχου. Αυτές οι προειδοποιήσεις είναι κυρίως για παιδιά. Η μικρότερη ποσότητα μπέικιν πάουντερ που παρείχε μια μερίδα γιαουρτιού ήταν 3 γραμμάρια, ισοδυναμεί με περίπου 3/4 κουταλάκι του γλυκού. Αυτό σημαίνει ότι το μπέικιν πάουντερ πρόσθεσε περίπου 400 χιλιοστόγραμμα νατρίου, το οποίο είναι περίπου το ίδιο ποσό σε μια μεγάλη τηγανιτές πατάτες . Η ίδια ποσότητα μαγειρικής σόδας έχει ακόμα περισσότερη, πιο κοντά στα 800 χιλιοστόγραμμα.

Το απόλυτο καλοκαιρινό σνακ: Πατατοκροκέτες σε σχήμα ψαράκι με κασέρι και ντιπ γιαουρτιού

Η εναλλακτική λύση

Αν η τάση προσθήκης μπέικιν πάουντερ στο γιαούρτι για διασκεδαστική υφή είναι δημοφιλής, θα συνιστούσαμε να χρησιμοποιήσεις απλά χτυπημένο γιαούρτι ή να φτιάξεις το δικό σου χτυπώντας το με λίγη πηχτή κρέμα. μπορεί να έχεις παρόμοια αποτελέσματα ανακατεύοντας λίγο τυρί cottage σε γιαούρτι και δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις την αλμυρή, γεύση του μπέικιν πάουντερ. Ποιος ξέρει, ίσως το αφράτο γιαούρτι και το τυρί κότατζ να είναι η επόμενη τάση.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης