Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λαδόχαρτο ξανά σε συνταγή και ο λόγος δεν είναι μόνο οικονομικός
Ένα βίντεο TikTok εξηγεί ότι το λαδόχαρτο μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί αρκεί να μην είναι πολύ ακατάστατο ή να μην έχει τοποθετηθεί σε φούρνο σε θερμοκρασία άνω των 425
Οι περισσότεροι ξέρουμε ότι το κόστος πολλών προϊόντων όπως αυτά των συστατικών ψησίματος έχουν αυξηθεί, από το βούτυρο μέχρι τη σοκολάτα και το αλεύρι.
Έτσι δεν θα αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ακόμη και το λαδόχαρτο ένα αγαπημένο εργαλείο τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους απλούς χρήστες, είναι ακριβό. Υπάρχει όμως τρόπος να μειώσεις το κόστος τουλάχιστον αυτού του προϊόντος.
Το νέο trend στο Tik tok με συνταγή γιαουρτιού & μπέικιν πάουντερ είναι τόσο περίεργη όσο ακούγεται
Ένα βίντεο TikTok από το America's Test Kitchen εξηγεί ότι το χαρτί περγαμηνής μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί αρκεί να μην είναι πολύ ακατάστατο ή να μην έχει τοποθετηθεί σε φούρνο σε θερμοκρασία άνω των 425°. Εάν ο φούρνος έχει υπερβεί αυτή τη θερμοκρασία, το λαδόχαρτο θα είναι πολύ εύθραυστο για άλλη συνταγή ψησίματος—αν και μπορείς να το ξανά χρησιμοποιήσεις για τις φλούδες πατάτας ή άλλα υπολείμματα φαγητού. Και μπορείς να το επαναχρησιμοποιήσεις περισσότερες από μία φορές.
Στην πραγματικότητα, μπορείς να φτιάξεις τουλάχιστον πέντε παρτίδες μπισκότων σε ένα μόνο λαδόχαρτο χωρίς να κολλήσει. Απλά φρόντισε να χρησιμοποιήσεις ένα ταψί κάθε φορά. Εάν δεν έχεις αποθηκευτικό χώρο, ένας σχολιαστής στο βίντεο είχε μια χρήσιμη πρόταση και λέει το εξής: «Το αφήνω για να ξανά ψάξω τα μπισκότα μου και το αποθηκεύω». Πρόσεξε όμως να το σκουπίσεις πριν το βάλεις στο ντουλάπι σου.
Η επαναχρησιμοποίηση του λαδόχαρτου δεν είναι μόνο καλή για τον προϋπολογισμό σου. Είναι καλή και για τον πλανήτη. Το λαδόχαρτο είναι αποτελεσματικό στο να εμποδίζει τα ψημένα προϊόντα να κολλήσουν στην επιφάνεια του τηγανιού στο οποίο μαγειρεύεται. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι επικαλυμμένο με μια αντικολλητική ουσία, συνήθως σιλικόνη, η οποία δεν είναι ανακυκλώσιμη, πράγμα που σημαίνει ότι το χαρτί αυτό καταλήγει σε χωματερές.
Ο ειδικός στο ψήσιμο και τα μπισκότα Chadwick Boyd είπε στην Reynolds Kitchens:
«Προσπαθώ να επαναχρησιμοποιήσω το λαδόχαρτο μερικές φορές όσο είναι ακόμα καθαρό και άθικτο. Κρατώ τα φύλλα σε ένα συρτάρι για να τις ξαναχρησιμοποιήσω όταν ψήνω. Επίσης, αποθηκεύω ένα τσαλακωμένο κομμάτι για να ψήσω τις πίτες μου αυτά τα αντικολλητικό φύλλα που είχα ψήσει προηγουμένως για να ανοίξω τη ζύμη για πίτα».
Συνταγή για τα πασίγνωστα Millionaires Flapjack ακά Τα Flapjack των Εκατομμυριούχων
Πώς να επιλέξεις τα καλύτερα φύλλα μπισκότων για ψήσιμο μπισκότων
Εάν η εξοικονόμηση χαρτιού όπως το λαδόχαρτο δεν είναι πρακτικό για εσένα , αλλά θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάτι λίγο πιο φιλικό προς το περιβάλλον, υπάρχουν και τα πατάκια σιλικόνης που λειτουργούν εξίσου καλά με το λαδόχαρτο και διαρκούν για χιλιάδες χρήσεις. Με αυτόν τον ρυθμό, μπορεί να φτιάξεις νέες συνταγές μπισκότων για να τις δοκιμάσεις, αλλά μπορείς πάντα να τα ψήσεις στα ίδια πατάκια της προηγούμενης συνταγής. Πίστεψέ μας με αυτόν τον τρόπο κανείς δεν θα παραπονεθεί και θα κάνεις τόσο οικονομία στο πορτοφόλι σου όσο και εξοικονόμηση για το καλό του περιβάλλοντος.