5 εύκολες αλλαγές που θα κάνουν το μπάνιο σου να δείχνει σαν καινούργιο, χωρίς να κάνεις ανακαίνιση

freepick

Αντίθετα με το ό,τι πιθανότατα σκέφτεσαι, δεν χρειάζεται να επενδύσεις μια περιουσία ή να ξεκινήσεις μια πλήρη ανακαίνιση για να ανανεώσεις το μπάνιο σου. Γιατί και σε αυτή την περίπτωση ισχύει το ρητό «Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο».

Το μπάνιο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού, και πολλές φορές μπορεί να φαίνεται παλιό ή ξεπερασμένο. Με αυτές τις πέντε εύκολες αλλαγές, μπορείς να δώσεις στον χώρο μια φρέσκια, μοντέρνα και καθαρή εμφάνιση, κάνοντάς το σου να φαίνεται σαν καινούργιο και ταυτόχρονα πιο λειτουργικό. Ρίξει μια ματιά, διάλεξε ποια σου ταιριάζει και ξεκίνα.

1. Άλλαξε την κουρτίνα του ντους ή της μπανιέρας

Ε, ναι, από εκεί θα ξεκινήσεις καθώς είναι, ίσως, το πρώτο πράγμα που θα τραβηξει την προσοχή σου μόλις μπεις στον χώρο. Αντικαθιστώντας μια παλιά, φθαρμένη κουρτίνα με μια καινούργια σε έντονο χρώμα ή με ένα κομψό μοτίβο, μπορείς να αναβαθμίσεις άμεσα την εμφάνιση του χώρου. Διάλεξε μια κουρτίνα που να ταιριάζει με τα υπόλοιπα χρώματα του μπάνιου σου ή χρησιμοποίησέ την για να προσθέσεις μια πινελιά χρώματος και θα νιώσεις αμέσως τη διαφορά.

2. Φρεσκάρισε τα χρώματα

Το βάψιμο είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και οικονομικούς τρόπους για να αλλάξεις την εμφάνιση του μπάνιου σου. Επίλεξε ανοιχτές, φρέσκες αποχρώσεις που θα κάνουν το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός, όπως απαλό γκρι, γαλάζιο, ή μπεζ. Αν έχεις κεραμικά πλακάκια στους τοίχους, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδική βαφή για να τα ανανεώσεις, αποφεύγοντας έτσι το κόστος και τον κόπο της αντικατάστασης. Αν όμως δεν θέλεις να κάνεις κάτι τόσο ριζικό, μια μικρή αλλαγή στα χρώματα των πετσετών, για παράδειγμα, ή στο πατάκι του μπάνιου, θα βοηθήσει επίσης.

Οι πετσέτες + 5 άλλα items που λανθασμένα αποθηκεύεις στο μπάνιο

3. Ανανέωσε και τα υπόλοιπα αξεσουάρ και εξαρτήματα

Μια από τις πιο απλές αλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι η αντικατάσταση των εξαρτημάτων του μπάνιου, όπως οι βρύσες, οι πετσετοθήκες, οι βάσεις για το σαπούνι ή το χαρτί υγείας. Ακόμα και μικρές λεπτομέρειες, όπως οι λαβές των ντουλαπιών, μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Επένδυσε σε μεταλλικά στοιχεία σε μοντέρνο φινίρισμα, όπως ματ μαύρο, μπρονζέ ή γυαλιστερό χρώμιο, για μια κομψή και σύγχρονη εμφάνιση.

4. «Παίξε» με τον φωτισμό

Ο φωτισμός παίζει τεράστιο ρόλο στη συνολική ατμόσφαιρα του μπάνιου. Αν ο φωτισμός είναι παλιός ή ανεπαρκής, αντικατάστησέ τον με κάτι πιο δυνατό, όπως, για παράδειγμα, λάμπες LED για πιο οικονομική και αποδοτική χρήση ενέργειας. Θα μπορούσες επίσης να βάλεις επιτοίχια φωτιστικά δίπλα από τον καθρέφτη για να βελτιώσεις το φως στο μακιγιάζ ή το ξύρισμα, ή ακόμη και μία σειρά από φωτάκια LED που μπορεί να έχεις αναμμένα για... ατμόσφαιρα.

5 Dos και 1 αναπάντεχο Don't στη χρήση του καθρέφτη ως διακοσμητικό στοιχείο στο σπίτι σου

5. Η δύναμη του καθρέφτη

Ένας μεγάλος, μοντέρνος καθρέφτης μπορεί να κάνει το μπάνιο να δείχνει πιο ευρύχωρο και φωτεινό. Αντικατάστησε έναν παλιό καθρέφτη με έναν νέο, πιο κομψό ή ασύμμετρο σχέδιο που θα προσθέσει χαρακτήρα στο χώρο. Για επιπλέον λειτουργικότητα, προτίμησε έναν καθρέφτη με ενσωματωμένο φωτισμό ή αντιθαμβωτική επιφάνεια.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης