Τι πρέπει να καθαρίζεις καθημερινά στο μπάνιο σου για να είναι είναι εκείνο προσεγμένο κι εσύ υγιής;

Γεωργία Βλαχοπούλου
Τι πρέπει να καθαρίζεις καθημερινά στο μπάνιο σου για να είναι είναι εκείνο προσεγμένο κι εσύ υγιής;

Το μπάνιο είναι το πιο σημαντικό σημείο σε ένα σπίτι, αλλά μπορεί να είναι και ο πιο βρώμικος χώρος λόγω της χρήσης του. Γι' αυτό θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά και για να μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει αλλά και για να είσαι υγιής, καθώς εύκολα ανατύσσονται μικρόβια εκεί.

Το μπάνιο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους σε ένα σπίτι και γι' αυτό το να παραμένει καθαρός είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ανεξάρτητα από την εποχή.

Είναι το δωμάτιο όπου κάνεις μπάνιο και προετοιμάζεσαι για την ημέρα, αλλά και το μέρος που μπορεί να δείξει σε έναν καλεσμένο σου τί άνθρωπος είσαι. Επίσης, λόγω της χρήσης του είναι και το μέρος που μπορεί να είναι το πιο βρώμικο σε ένα σπίτι και το μέρος που μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη βακτηρίων, μυκήτων, μούχλας αλλά και διάφορων ασθενειών.

Επομένως, θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά και σε βάθος.

Τι θα πρέπει να καθαρίζεις καθημερινά (πιο συχνά) στο μπάνιο σου;

Για να έχεις λοιπόν, ένα προσεγμένο μπάνιο θα πρέπει να φροντίζεις να παραμένουν καθαρές καθημερινά οι διάφορες επιφάνειες (όπως για παράδειγμα οι πάγκοι). Ταυτόχρονα θα πρέπει να σκουπίζεις τους τοίχους του ντους -αφού απολαύσεις το μπάνιο σου- αλλά και να διατηρείς καθαρό τον νεροχύτη, όπως και τον καθρέφτη, ο οποίος δεν θα πρέπει να έχει πιτσιλιές ή δαχτυλιές.

Παράλληλα, είναι απαραίτητο να ανανεώνεις συχνά τις πετσέτες. Αυτές που χρησιμοποιείς για το ντους σου θα πρέπει να τις πλένεις μετά από 2-3 χρήσεις, ενώ την πετσέτα των χεριών -αναλόγως από το πόσα άτομα χρησιμοποιείται ο χώρος- θα πρέπει να την πλένεις τουλάχιστον κάθε βδομάδα.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να κάνεις ένα γρήγορο πέρασμα με το βουρτσάκι το εσωτερικό της τουαλέτας σε καθημερινή βάση.

pexels-kseniachernaya-4450337.jpg

Άλλες πράγματα που θα πρέπει να προσέχεις να είναι καθαρά στο μπάνιο σου

Πέρα από την καθημερινή καθαριότητα που χρειάζεται να κάνεις στο μπάνιο σου, υπάρχουν και πράγματα που μπορείς να καθαρίζεις ή να τακτοποιείς μέσα σε αυτό τουλάχιστον μια φορά τον μήνα ή το τρίμηνο.

Για παράδειγμα, χρειάζεται σε τακτά διαστήματα (τουλάχιστον 1 φορά τον μήνα) να πλένεις την κουρτίνα του μπάνιου και τα πατάκια. Τόσο η κουρτίνα όσο και τα πατάκια μπορούν να πλυθούν με ζεστό ή κρύο νερό στο πλυντήριο με το αγαπημένο σου απορρυπαντικό. Αν ωστόσο, προσέξεις πως η κουρτίνα του μπάνιου πιάνει μούχλα θα πρέπει να την αντικαταστήσεις κατευθείαν.

Επίσης καλό είναι να ανανεώνεις τα προϊόντα περιποίησης που έχεις, ώστε να μην δημιουργείται μια μεγάλη στίβα αυτά που έχουν λήξει με αυτά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Παράλληλα, φρόντιζε να καθαρίζεις και να τακτοποιείς τα ντουλάπια και τα αντικείμενα κάτω από το νεροχύτη τουλάχιστον 1 φορά το τρίμηνο, σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως και την κεφαλή του ντους, που συχνά ξεχνάς ότι εκτίθεται στη σκόνη.

pexels-andreaedavis-13388047.jpg