Το κόλπο με το ρύζι στα μπουκάλια και 4 ακόμη κόλπα καθαριότητας που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη

Μικρά καθημερινά προβλήματα καθαριότητας που έχουν πολύ πιο απλές λύσεις από ό,τι φαντάζεσαι.

Γιατί και για το νοικοκυριό ισχύει το ρητό «δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο» και σε πολλές περιπτώσεις τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Κράτα σημειώσεις, δοκίμασε τα παρακάτω κολπάκια και δεν θα χάσεις.

Ολοκάθαρα μπουκάλια νερού με ρύζι

Αντίθετα με το τι μπορεί να νομίζεις, τα γυάλινα μπουκάλια νερού που έχεις στο ψυγείο σου χρειάζονται επίσης πλύσιμο. Ο τρόπος με τον οποίο αυτό γίνεται ολόσωστα είναι πολύ απλός. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγο ρύζι, που σίγουρα έχεις στο σπίτι σου και, φυσικά, λίγο νερό.

Αφού γεμίσεις το μπουκάλι που θέλεις να καθαρίσεις στο μισό με το νερό, πρόσθεσε δυο κουταλάκια γλυκού ρύζι. Στη συνέχεια, κλείσε το στόμιο με το καπάκι, ή έστω με το χέρι και άρχισε να κουνάς το μπουκάλι πάνω κάτω. Η διαφορά που θα δεις άμεσα θα σε εντυπωσιάσει. Αν χρειαστεί το κάνεις και δεύτερη φορά. Και γενικότερα, βάλε το στο πρόγραμμα μία φορά μία φορά κάθε μήνα. Το χρειάζεται.

6 απλά βήματα για να προετοιμάσεις το σπίτι σου για τον χειμώνα πριν στρώσεις τα χαλιά

Καθάρισε τα λίπη από πλαστικά τάπερ στη στιγμή

Σίγουρα σου έχει συμβεί να προσπαθείς να καθαρίσεις ένα πλαστικό τάπερ από τα λιπαρά κατάλοιπα του φαγητού που είχε μέσα και να σε πιάνει απελπισία! Πριν χάσεις την ψυχραιμία σου και το βάλεις απευθείας στο πλυντήριο -όπου επίσης είναι αμφίβολο ότι θα καθαρίσει εξ ολοκλήρου- δοκίμασε να αφαιρέσεις τα λίπη στα πλαστικά με το παρακάτω κολπάκι και θα μας θυμηθείς.

Αυτό που θα χρειαστείς είναι μία χαρτοπετσέτα (ή ένα κομμάτι ρολό κουζίνας), λίγες σταγόνες υγρό για πιάτα και, φυσικά, νερό!

Ρίξε στο σκεύος λίγες σταγόνες υγρό για τα πιάτα, πρόσθεσε λίγο νερό και στο τέλος το χαρτί. Κλείσε το καπάκι και ανακάτεψε με δύναμη το τάπερ για περίπου μισό λεπτό. Άνοιξε το καπάκι και ένα «θαύμα» σε περιμένει γιατί θα το δεις πεντακάθαρο.

Αν έχει μαυρίσει η πλάκα στο σίδερό σου έτσι θα την καθαρίσεις

Ένας φτηνός και απλός τρόπος για να καθαρίσεις την πλάκα από το σίδερο σου είναι να την καθαρίσεις με ένα μείγμα μαγειρικής σόδας, ξυδιού και οδοντόκρεμας. Ζέστανε λίγο το σίδερο και τρίψε το με ένα σφουγγάρι ή με μία οδοντόβουρτσα χρησιμοποιώντας την πάστα που έκανες!

8 λόγοι που το σπίτι σου δεν μυρίζει ωραία και τι να κάνεις με τις ενοχλητικές μυρωδιές

Μυρίζει το ψυγείο σου; Λίγος καφές θα σε σώσει

Αν κάποια μυρωδιά έχει «ξεφύγει» από τα τάπερ ή τα άλλα δοχεία αποθήκευσης στο ψυγείο σου και υπάρχουν μυρωδιές που σε ενοχλούν, μπορείς εύκολα να τις εξαφανίσεις με λίγο καφέ.

Συγκεκριμένα βάλε λίγο ελληνικό καφέ (σκόνη, όχι ψημένο) μέσα σε ένα φλυντζανάκι και τοποθέτησέ το στο ψυγείο. Ο καφές θα απορροφήσει την όποια άσχημη μυρωδιά και το ψυγείο σου θα είναι ξανά φρέσκο όπως το ήθελες

Σώσε μια κατσαρόλα που έχει καεί με αναψυκτικό

Σε όλους έχει συμβεί κάποια στιγμή. Αν έχεις κάψει κι εσύ την κατσαρόλα (μαζί με το φαγητό) μη βιαστείς να πάρεις το σύρμα και να αρχίσεις να τρίβεις. Υπάρχει άλλος, εναλλακτικός και, σίγουρα, πιο ξεκούραστος τρόπος.

Ρίξε μέσα στο σκεύος που κάηκε λίγο αναψυκτικό τύπου Cola και βάλε το στο μάτι να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράζει, ξεκίνησε να ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα και ετοιμάσου για ένα ακόμη «θαύμα». Τα καμένα κομμάτια ξεκολάν από μόνα τους και το σκεύος γίνεται σαν καινούριο μεμιάς.



© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης