Αντικαρκινική δράση: Οι 5 τροφές που θωρακίζουν τον οργανισμό σας
Μάθετε ποιες είναι και εντάξτε τις στο καθημερινό σας διαιτολόγιο
Ο Ιπποκράτης είχε πει: «Η τροφή σου πρέπει να γίνει το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να γίνει η τροφή σου». Kαι τελικά είχε δίκιο. Η τροφή μπορεί να γίνει ο απόλυτος σύμμαχός μας, μιας και θωρακίζει άψογα τον οργανισμό μας. Στην προκειμένη περίπτωση, υπάρχουν μάλιστα τροφές που δρουν κατά των ελευθέρων ριζών και διορθώνουν τις βλάβες στους ιστούς.
Πάμε να δούμε τις top 5 αντικαρκινικές τροφές:
- Πράσινο τσάι: Πλούσιο σε πολυφαινόλες, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Επιβραδύνει ή και προλαμβάνει την εμφάνιση καρκίνου του μαστού, του προστάτη, του δέρματος και του συκωτιού
- Κόκκινα και μοβ φρούτα: Ισχυρή αντικαρκινική δράση έχουν και τα εξής φρούτα: φράουλες, σμέουρα, κράνα, βατόμουρα, μύρτιλλα, τα οποία είναι πλούσια σε ελαγικό οξύ.
- Σκόρδο: Είναι πλούσιο σε ενώσεις με βάση το θείο, καθώς και σε πολυφαινόλες. Το σκόρδο έχει αποδειχτεί ότι αναστέλλει την ανάπτυξη καρκίνου, ειδικότερα του μαστού, του εντέρου, του οισοφάγου και του στομάχου).
- Τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά: Εντάξτε στο καθημερινό σας διατροφολόγιο τους ανάλατους ξηρούς καρπούς, το ελαιόλαδο και τα λιπαρά ψάρια. Η συστηματική κατανάλωσή τους προστατεύει από την εμφάνιση καρκίνου του μαστού και του προστάτη.
- Ντομάτες: Είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, το οποίο είναι γνωστό για την ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση. Η αυξημένη πρόσληψη λυκοπενίου μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, του προστάτη, του μαστού και του παγκρέατος.
Διαβάστε ακόμα
To κάνουμε όλοι: Μάθετε το λάθος που μας... παχαίνει!
Δώσε προσοχή: Oι 4 καθημερινές συνήθειες που δε σε αφήνουν να αδυνατίσεις
7 τροφές που καλό θα ήταν να ΜΗΝ καταναλώνετε