5 διατροφικά λάθη που κάνουμε τη Σαρακοστή
Βρισκόμαστε σε περίοδο Σαρακοστής, κάτι που ίσως για πολλούς αποτελεί καλή αφορμή για να προσέξουν τη διατροφή τους.
Δεν λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά
Αποφεύγουμε τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης, όπως το κρέας, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά και δεν φροντίζουμε να καλύψουμε τις ελλείψεις που δημιουργούνται και να αναπληρώσουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας, όπως για παράδειγμα ο σίδηρος και οι πρωτεΐνες. Είναι σημαντικό, να εντάξουμε στο διατροφικό μας πρόγραμμα τροφές όπως τα όσπρια, τα μανιτάρια και η κινόα που έχουν μεγάλη πρωτεϊνική αξία. Τέλος, οι ξηροί καρποί, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, καθώς και οι φακές είναι φυτικές τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο και θα σου χαρίσουν ενέργεια.
Δεν κάνουμε τους σωστούς συνδυασμούς!
Προκειμένου να αναπληρώσουμε την ποσότητα πρωτεΐνης που δεν λαμβάνουμε από το κρέας είναι σημαντικό να κάνουμε τους σωστούς συνδυασμούς! Αν βάλουμε στο ίδιο πιάτο όσπρια και ρύζι, ή δημητριακά και ξηρούς καρπούς, ή όσπρια και χαλβά, από διατροφική άποψη θα πάρουμε την απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης που έχουμε ανάγκη. Πες «ναι» στο φακόρυζο και το ρεβυθόρυζο!
Η συνέχεια στο sarakosti.gr