Έχεις λιγούρα για ψωμί αλλά δεν τρως γλουτένη; Φτιάξε τη συνταγή αυτή

Έχεις λιγούρα για ψωμί αλλά δεν τρως γλουτένη;  Φτιάξε τη συνταγή αυτή

Ακολούθησε τη συνταγή που ετοιμάζω όταν θέλω να κάνω αποτοξίνωση από υδατάνθρακες και γλουτένη!

Πόσες φορές έχεις αρνηθεί να φάς ψωμί απλά γιατί έχει αλεύρι και θα σε φουσκώσει, και «δεν κάνει» και όλες αυτές τις σκέψεις που έχουμε μάθει να έχουμε μόλις δούμε το ψωμί; Η λύση είναι η απαλλαγή αυτών των σκέψεων μιας και το φαγητό πρέπει να είναι πηγή ενέργειας και χαράς και όχι τύψεων. Αν είσαι όμως σε φάση που δεν σε παίρνει να κοντρολάρεις το μυαλό σου, αλλά πρέπει επειγόντως να κάνεις κάτι για το σώμα σου, δοκίμασε αυτό το ψωμί που είναι απόλυτα απαλλαγμένο από γλουτένη και σιτάρι. Και ενώ το ψήσιμο του κλασικού ψωμιού παίρνει κανονικά για πάντα, αυτό το ψωμί δεν χρειάζεται ατελείωτες ώρες προετοιμασίας, αντιθέτως το μόνο που θέλει είναι να αναμείξεις μερικούς ξηρούς καρπούς και να το ψήσεις. Σκέψου απλά πόσο yummy θα είναι μαζί με ένα ώριμο αβοκάντο.

Υλικά

1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα

1 φλιτζάνι ωμά καρύδια

1 φλιτζάνι ωμά πεκάν

1 φλιτζάνι σπόρους chia

1 φλιτζάνι λιναρόσπορο

1 φλιτζάνι ωμό ηλιόσπορο

1 φλιτζάνι ωμούς κολοκυθόσπορους

5 μεγάλα αυγά

1 κουταλάκι αλάτι

Οδηγείες

  1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 Βαθμούς Κελσίου
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτεις όλα τα καρύδια και τους σπόρους.
  3. Προσθέτεις τα αυγά και το αλάτι και ανακατεύεις μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  4. Ρίχνεις το μείγμα σε δύο ταψάκια για κείκ/ψωμί και ψήσε για 25 λεπτά.
  5. Κόψε κάθε φραντζόλα όπως σου αρέσει και απολαύσε το!

Γιατί αγαπώ αυτήν την συνταγή

Είναι ένας απλός τρόπος για να φτιάξω "ψωμί" τις περιόδους που θέλω να κόψω την γλουτένη και να κάνω μίνι αποτοξίνωση από τους υδατάνθρακες. Η λιχουδιά αυτή είναι γεμάτη με σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, ωμέγα-3s και αντιοξειδωτικά.

Μαλού Λαρσινού

Wellness & Lifestyle Coach

Instagram: @maloularsinou

www.iamawesomeblog.com