Τα 2 πολύ απλά πράγματα που πρέπει να κάνεις στις διακοπές για να μην πάρεις καθόλου βάρος

Τα 2 πολύ απλά πράγματα που πρέπει να κάνεις στις διακοπές για να μην πάρεις καθόλου βάρος
Pexels

Το καλοκαίρι σημαίνει υπερβολή και εύκολα μπορεί να υποκύψουμε σε πειρασμούς στους οποίους αντισταθήκαμε όλο τον χειμώνα. Τι να κάνεις για να μην πάρεις βάρος. 

Καθώς απολαμβάνεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές, είναι πολύ εύκολο να ξεχάσεις τη δίαιτα/ διατροφή σου και να ενδώσεις σε λιχουδιές -αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτό δεν θα χαλάσει μόνο την απόδρασή σου, αλλά θα σε αφήσει να παλεύεις και με τη μελαγχολία μετά τις διακοπές.

Στο πλαίσιο αυτό και όπως διαβάζουμε στη Mirror.com, o Chris Dubberley, ειδικός στην υγεία του εντέρου, σού δίνει μερικές συμβουλές για το πώς να παραμείνεις πιστή στους διατροφικούς σου στόχους ενώ απολαμβάνεις τη ζέστη των διακοπών. Ο ίδιος υποστηρίζει τις έξυπνες διατροφικές στρατηγικές και την προσεκτική επιλογή των γευμάτων σου για να διατηρήσεις τους στόχους ευεξίας σου, ακόμη και όταν είσαι εκτός ωραρίου.

Μήπως δεν χορταίνεις στο πρωινό επειδή δεν τρως πολλή πρωτεΐνη;

Σύμφωνα λοιπόν με τον Dubberley: «Η Διαλείπουσα Νηστεία (TRE) είναι μια ευεργετική προσέγγιση για τη διατήρηση της διατροφής σου ενώ βρίσκεσαι σε διακοπές. Ένα αργό πρωινό και ένα νωρίτερο βραδινό γεύμα μπορούν να σε υποστηρίξουν στην απώλεια βάρους, να βελτιώσουν τη διάθεσή σου και να αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειάς σου».

Προσθέτοντας στο ρεπερτόριό του για ταξιδιωτικές συμβουλές, σημειώνει: «Το περπάτημα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να παραμείνεις δραστήριος κατά τη διάρκεια των διακοπών σου. Είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης και σου επιτρέπει να εξερευνήσεις το περιβάλλον σου με οικειότητα. Σκέψου να περπατήσεις ή να κάνεις ποδήλατο στους προορισμούς σου όποτε είναι δυνατόν».

Όταν αντιμετωπίζεις τον πειρασμό του μπουφέ ξενοδοχείου, ο ειδικός είναι ξεκάθαρος: «Όταν απολαμβάνεις τους μπουφέδες του ξενοδοχείου, είναι σημαντικό να επιλέγεις με σύνεση. Επίλεξε πιο υγιεινές επιλογές για πρωινό, όπως αυγά, ομελέτες με λαχανικά, ελληνικό γιαούρτι με μούρα και αβοκάντο για υγιεινά λιπαρά. Απόφυγε τα τρόφιμα με υψηλές θερμίδες, όπως τα αρτοσκευάσματα, τα δημητριακά και τους χυμούς φρούτων».

Κόψε μέχρι και 450 θερμίδες καθημερινά: Ποιες αλλαγές να κάνεις στη διατροφή σου

Μάλιστα, έδωσε και μερικές κορυφαίες συμβουλές για το πώς να διατηρήσεις τα κιλά μακριά ενώ απολαμβάνεις ένα ποτό: «Η διαχείριση της πρόσληψης αλκοόλ είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή περιττής αύξησης βάρους. Επίλεξε κόκκινο κρασί αντί για άλλα αλκοολούχα ποτά και πιες νερό ανάμεσα στα αλκοολούχα ποτά για να παραμείνεις ενυδατωμένος».

Επίσης, πρότεινε να είσαι προετοιμασμένη με υγιεινά σνακ για να αποφύγεις τις διατροφικές καταστροφές: «Το να έχεις διαθέσιμες επιλογές έκτακτης ανάγκης για φαγητό μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις σε καλό δρόμο. Πακετάρισε σνακ όπως ξηρούς καρπούς, σπόρους και φρέσκα φρούτα για ημερήσιες εκδρομές. Η προετοιμασία των σάντουιτς και των σαλατών σου με τοπικά υλικά μπορεί επίσης να είναι μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση από το να τρως έξω.

Θυμήσου, το κλειδί για να απολαύσεις τις διακοπές σου χωρίς να εκτροχιαστεί η διατροφή σου είναι η ισορροπία και η μετριοπάθεια. Είναι εντάξει να ενδώσεις περιστασιακά, αλλά να προσέχεις τις μερίδες και να κάνεις πιο υγιεινές επιλογές όταν είναι δυνατόν».

pexels-scottwebb-137615.jpg