Oatzempic Challenge: Οι TikTokers υπόσχονται ότι με αυτό το trend θα χάσεις βάρος. Ισχύει;

Oatzempic Challenge: Οι TikTokers υπόσχονται ότι με αυτό το trend θα χάσεις βάρος. Ισχύει;
Pexels

Το Oatzempic Challenge είναι το trend του Tik Tok που έχει γίνει viral φέτος, αλλά πόσο ωφέλιμο είναι στην πραγματικότητα;

Τα hacks για την απώλεια βάρους δεν είναι κάτι καινούργιο - ειδικά στο TikTok. Οι χρήστες βρίσκουν όλο και πιο συχνά τρόπους για να μας προσελκύσουν στα βίντεό τους και το Oatzempic Challenge είναι ένας ακόμα τέτοιος τρόπος. Αυτή τη φορά, οι TikTokers υπόσχονται πως αυτό το trend κάνει θαύματα στο βάρος.

Οι TikTokers έχουν βρει ένα νέο hack απώλειας βάρους που φέρεται να βοήθησε ορισμένους χρήστες να χάσουν πολλά κιλά σε δύο μήνες. Με τον όρο Oatzempic Challenge αναφέρονται σε ένα ρόφημα που αποτελείται μόλις από τρία συστατικά. Γίνεται, όμως, ένα μόνο ρόφημα να σε κάνει να χάσεις κιλά;

Είναι υγιεινές τελικά οι ρυζογκοφρέτες; Η απάντηση του διαιτολόγου

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic Challenge πριν το δοκιμάσεις

Δεν πρόκειται για ένα συμπλήρωμα διατροφής, αλλά μάλλον για ένα απλό παρασκεύασμα βρώμης, νερού και χυμού λάιμ που λέγεται ότι σε βοηθά να χάσεις βάρος γρήγορα. Αλλά λειτουργεί πραγματικά; Είναι κάτι το ασφαλές;

Η επικεφαλής του τμήματος διατροφής της Nucific, Dr. Amy Lee, μιλά για το νέο διατροφικό trend του TikTok και για το αν τελικά αξίζει να το δοκιμάσουμε.

«Το έχω δει παντού στο TikTok. Λοιπόν, είδα ένα βίντεο και τώρα τα βλέπω όλα στο feed μου», αστειεύεται μιλώντας για Oatzempic Challenge. «Η τελευταία «μόδα δίαιτας» δεν είναι απαραίτητα κακή», αναφέρει αρχικά.

«Θα μπορούσε να είναι ένας καλός τρόπος για κάποιους ανθρώπους να βεβαιωθούν ότι τρώνε κάτι το πρωί και ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες για να τους κρατήσει χορτάτους περισσότερο.»

Αυτό που δεν είναι, ωστόσο, είναι ένα μαγικό θαυματουργό γεύμα που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος χωρίς πρόσθετες αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, σύμφωνα με την ίδια.

Αν και υπάρχει επιστήμη πίσω από τον θερμιδικό περιορισμό -που το Oatzempic λέγεται ότι σε βοηθάει να το πετύχεις χάρη στο χαμηλό σε θερμίδες περιεχόμενό του- αυτή είναι η μόνη πραγματική επιστημονική βάση πίσω από τη σύνδεση της τάσης με την απώλεια βάρους.

«Το Oatzempic μπορεί να είναι ευεργετικό αν συνδυαστεί με άλλες υγιεινές συνήθειες. Το ίδιο το ρόφημα είναι μόνο το «αρχικό» βήμα για την αλλαγή του τρόπου ζωής».

Η Dr. Lee μας προτρέπει πως όπως σχεδόν σε κάθε περίπτωση, πρέπει να θυμόμαστε πως το μέτρο είναι το κλειδί. Μάλιστα, η ίδια λέει πως δεν πρέπει να καταναλώνουμε το ρόφημα πάνω από μία φορά την ημέρα, αν αποφασίσουμε να το δοκιμάσουμε.

Τέλος, η ειδικός μας τονίζει ότι δεν πρέπει να αντικαθιστάμε όλα τα γεύματα της ημέρας με αυτό το κατασκεύασμα, γιατί κάτι τέτοιο θα μας προκαλέσει έλλειψη σε βιταμίνες, μέταλλα, θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνες.

Συμπέρασμα; Το να δοκιμάσεις αυτό το ρόφημα από βρώμη, νερό και λάιμ δεν θα προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στην υγεία σου, αφού άλλωστε δεν περιέχει κάποιο επικίνδυνο συστατικό, όμως δεν υπάρχει λόγος να υπερβάλεις στην κατανάλωσή του, αν αποφασίσεις να το δοκιμάσεις. Σε κάθε περίπτωση, μην αντικαταστήσεις κάποιο από τα γεύματά σου με αυτό και μην ξεχνάς ότι το να χάνεις πολλά κιλά απότομα και πολύ γρήγορα μόνο καλό δεν κάνει. Αν δεν θες να πάρεις πίσω όλα τα χαμένα κιλά, κάνε το Oatzempic Challenge μόνο συνδυαστικά με μια ισορροπημένη διατροφή.