Το φερόμενο υγιεινό πρωινό που ίσως είναι από τους χειρότερους τρόπους για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Το φερόμενο υγιεινό πρωινό που ίσως είναι από τους χειρότερους τρόπους για να ξεκινήσεις τη μέρα σου
Pexels

Όλοι μας έχουμε ακούσει ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας -αλλά ένας ειδικός υγείας παροτρύνει τους ανθρώπους να αποφεύγουν αυτά τα δημοφιλή είδη πρωινού λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη.

Ένας εμπειρογνώμονας για την υγεία του εντέρου προειδοποιεί ότι ορισμένα δημοφιλή πρωινά, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο σώμα μας.

Όπως διαβάσαμε στο Mirror.com Chris Dubberley, ειδικός στην υγεία του εντέρου από το Incontinence Shop, αποκάλυψε τις πιθανές επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης ζάχαρης στο πρωινό, συμπεριλαμβανομένων των λιγούρων πείνας στα μέσα του πρωινού.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το πρωινό, αν και σημαντικό, πρέπει να είναι θρεπτικό και ισορροπημένο. Αποφεύγοντας τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση της υγείας του εντέρου μας και της συνολικής μας ευεξίας.

Το σωτήριο ρόφημα για να δροσιστείς στον καύσωνα είναι το τελευταίο που θα σκεφτόσουν

Πρωινό και Ζάχαρη: Προσοχή στις Επιλογές σου

«Ένα από τα πιο διάσημα είδη πρωινού –ο χυμός πορτοκαλιού– προκαλεί όλεθρο στην υγεία του εντέρου μας και μας προετοιμάζει για ένα τρομερό πρωινό. Ο χυμός πορτοκαλιού έχει μια εκπληκτικά υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, συγκρίσιμη με αναψυκτικά», εξήγησε ο Chris.

Οι μπάρες πρωινού είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους χρειάζονται να φάνε κάτι εν κινήσει, αλλά ο Chris είπε ότι δεν είναι τόσο υγιεινές για εσένα. Παρά το γεγονός ότι είναι βολικές, είναι «γεμάτες με πρόσθετα σάκχαρα και τεχνητά συστατικά» και αντ' αυτού συμβούλεψε να αναζητήσεις μπάρες με ελάχιστα πρόσθετα ή ακόμα και να φτιάξεις τις δικές σου χρησιμοποιώντας δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα για ένα «πλούσιο σε φυτικές ίνες και φιλικό προς το έντερο σνακ».

«Οι διαφημιστικές καμπάνιες μας παραπλανούν ώστε να πιστεύουμε ότι μια γλυκιά αρχή της ημέρας είναι ιδανική, αλλά τα δημητριακά και τα αρτοσκευάσματα με ζάχαρη μπορούν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στο έντερό μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν υγιεινές επιλογές πρωινού που μπορούν να ενσωματώσουν φυσικά σάκχαρα για να ικανοποιήσουν αυτή την πρωινή επιθυμία για γλυκό. Το πλήρες ελληνικό γιαούρτι με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και λίγο μέλι προσφέρει έναν ισορροπημένο συνδυασμό προβιοτικών, φυτικών ινών και υγιεινών λιπαρών. Μπορεί να συμβάλει σε ένα καλά θρεμμένο έντερο», συμβούλεψε ο Chris.

Ωστόσο, ο Chris μοιράστηκε μερικές πιο υγιεινές προτάσεις για πρωινό και παρότρυνε τους ανθρώπους να επιλέξουν εναλλακτικές λύσεις με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως το porridge και τα αυγά. Όχι μόνο είναι καλύτερα για την υγεία του εντέρου, αλλά ο ειδικός είπε ότι θα μας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερο και «θα κρατήσουν μακριά αυτές τις λιγούρες πείνας πριν από το μεσημεριανό γεύμα.

Το κλαμπ των 5 π.μ. που αποτελεί συνήθεια των influencers της Gen Z μπορεί να βλάψει την υγεία

«Για να καλύψεις τις ανάγκες σου σε πρωτεΐνες χωρίς να βασίζεσαι αποκλειστικά στο κόκκινο κρέας, ενσωμάτωσε φυτικές πηγές όπως οι φακές και τα φασόλια στα πρωινά σου γεύματα. Αυτό μπορεί να δώσει την ώθηση πρωτεΐνης που χρειάζεται το έντερό σου, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τους κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με την υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος», είπε χαρακτηριστικά.

Μια άλλη υγιεινή επιλογή για πρωινό είναι το αβοκάντο σε τοστ με ένα αυγό, και ο Chris πρόσθεσε: «Είναι μια επιλογή πλούσια σε φυτικές ίνες που παρέχει επίσης υγιεινά λιπαρά. Το αβοκάντο περιέχει ευεργετικά θρεπτικά συστατικά για το έντερό σου, καθιστώντας το μια εξαιρετική προσθήκη σε οποιοδήποτε πρωινό γεύμα».

Η ελάχιστα γνωστή ρουτίνα των 20 δευτερολέπτων που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς σαν μωρό

pexels-jeshoots-4815.jpg