Βασικές διατροφικές συμβουλές για την Καθαρά Δευτέρα
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Αύριο, Καθαρά Δευτέρα, είναι η μέρα που όλοι μας θα πέσουμε με τα μούτρα στα ψαρικά, τη λαγάνα και την ταραμοσαλάτα. Και καλά θα κάνουμε, μια φορά τον χρόνο είναι η γιορτή άλλωστε. Παρόλα αυτά, επειδή η σωστή σιλουέτα δεν γνωρίζει από γιορτές και αργίες, πρέπει να ξέρετε μερικά βασικά στοιχεία για όλα αυτά τα τρόφιμα, που δεν είναι και τόσο «καθαρά», ώστε να προσέξετε τις ποσότητες που θα καταναλώσετε:
- Λαγάνα: Κάθε φέτα έχει γύρω στις 80 θερμίδες, γι' αυτό 1-2 φέτες είναι αρκετές.
- Ταραμοσαλάτα: Η ταραμοσαλάτα είναι πολύ υγιεινή αλλά και πολύ, πολύ παχυντική, κάτι στο οποίο συμβάλει και η μεγάλη ποσότητα λαδιού που περιέχει. 1-2 κουταλιές της σούπας είναι το όριο.
- Θαλασσινά: 100γρ. τηγανιτά καλαμαράκια και γαρίδες περιέχουν περίπου 230 θερμίδες. Γι' αυτό προτιμήστε να τα ψήσετε ώστε να μειώσετε τις θερμίδες και να μην φάτε περισσότερα από 5-7 τεμάχια.
- Χαλβάς: Ακόμα κι αν είστε σε δίαιτα, μπορείτε να φάτε μια μερίδα χαλβά χωρίς φόβο, καθώς είναι πολύ υγιεινός και θρεπτικός. Προσοχή όμως, είπαμε μία μόνο μερίδα.
Related
Bloggers
01
10