Πίτες και wraps: Το τοξικό συστατικό που περιέχουν και δεν το ξέρατε
QUEEN.GR
Οι πίτες, αραβικές ή ό,τι άλλο, που χρησιμοποιούμε για να φτιάχνουμε νόστιμα και υγιεινά wraps, δεν είναι οι ίδιες τόσο υγιεινές όσο νομίζουμε. Περιέχουν ένα συστατικό εξαιρετικά τοξικό για τον οργανισμό μας, το βρωμιούχο κάλιο. Ως βασικό συστατικό διόγκωσης, το βρωμιούχο κάλιο επιταχύνει τη διαδικασία δημιουργίας του ψωμιού και μειώνει το κόστος παραγωγής στους κατασκευαστές, ταυτόχρονα όμως συνδέεται με διαταραχές των νεφρών και του νευρικού συστήματος καθώς και με γαστρεντερική δυσφορία. Για αυτό, καλύτερα να προτιμάτε τα βιολογικά φύλλα μαρουλιού, τα οποίο είναι η νέα μόδα στα wraps και φυσικά πολύ πολύ πιο υγιεινά και θρεπτικά. Είναι εξίσου βολικά για να τυλίγεις τα σάντουιτς και με εξαιρετικά λιγότερες θερμίδες από το ψωμί.