Η ζάχαρη παχαίνει περισσότερο από το μέλι: Αλήθεια ή ψέμα;

Η ζάχαρη παχαίνει περισσότερο από το μέλι: Αλήθεια ή ψέμα;

Ποιο από τα δύο είναι πιο υγιεινό;

Μέλι vs Ζάχαρη. Ποιο από τα δύο έχει περισσότερες (ανά κουταλιά) θερμίδες;

- 1 κ.γ μέλι περιέχει 22 θερμίδες, τη στιγμή που 1 κ.γ ζάχαρη περιέχει 16.


Ποιο να προτιμάτε και γιατί;


Σαφέστατα είναι καλύτερο να καταναλώνετε μέλι (παρόλο που έχει περισσότερες θερμίδες ανά κουταλιά), μιας και η ραφιναρισμένη ζάχαρη δεν έχει καμιά διατροφική αξία. Επί της ουσίας είναι άχρηστη για τον οργανισμό σας. Από την άλλη, το μέλι περιέχει βιταμίνες Α,C,E. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, αποτελεί πολύ καλή πηγή ενέργειας, έχει αντισηπτικές ιδιότητες, βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, βοηθά στην αντιμετώπιση των ελκών, μειώνει το βήχα και τον πονόλαιμο.


Μέλι, λοιπόν, αντί ζάχαρης για καλύτερη υγεία!

Διαβάστε ακόμα

«Καλά» και «Κακά» λίπη στο μικροσκόπιο: Τι να προσέχουμε στη διατροφή μας!

Buffaloberries, η νέα υπερτροφή: Μάθετε τα πολλαπλά οφέλη τους στον οργανισμό σας!