Αυτά τα βαράκια είναι το κρυφό εργαλείο των Tik Tokers για τονωμένα χέρια

Πατούλια Κατερίνα
Αυτά τα βαράκια είναι το κρυφό εργαλείο των Tik Tokers για τονωμένα χέρια

Tα τονωμένα χέρια της της Miley Cyrus είναι η αλήθεια πως τα βλέπεις, τα ξαναβλέπεις φέτος, ακούς και το pilates reformer και το σκέφτεσαι όταν βλέπεις τα χρήματα που πρέπει να δώσεις για μια συνεδρία Pilates reformer.

 

Έλα όμως που μια διάσημη Tik Toker, η Kate Davidson αποκάλυψε το δικό της μυστικό για τονωμένα χέρια. Τα Bala Bangles είναι μικρά βαράκια που μπαίνουν στα χέρια ή στα πόδια, που βάσει χρώματος θα μπορούσε κάποιος να τα θεωρήσει και βραχιόλια.

Τα βαράκια αυτά μπορείς να το φοράς όσο περπατάς αλλά κι όλη την ημέρα και θυμίζουν ως τακτική τα βαράκια των 80ς. Αν δεν τα φοράς στον περίπατο, μπορείς να έχεις κάνοντας δουλειές στο σπίτι ή ακόμα και στη βόλτα στο μάρκετ ή ακόμα και στο γραφείο όσο είσαι μπροστά στο λαπ τοπ.

Tι είδους τόνωση προσφέρει όμως ένα βαράκι ενός ή δύο κιλών;

Σύμφωνα με την trainer Stephanie Holbrook, το να φοράς βάρη στα χέρια των δύο κιλών ενώ περπατάς προσφέρει ορισμένα οφέλη.

«Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσεις λίγη επιπλέον προσπάθεια στις καθημερινές βόλτες. Το πρόσθετο βάρος στους καρπούς θα ενισχύσει τους δικέφαλους, τους τρικέφαλους και τους ώμους με την πάροδο του χρόνου, καθώς και τους μύες του άνω μέρους της πλάτης και μπορεί επίσης να αυξήσει ελαφρώς τον καρδιακό ρυθμό», τονίζει η ειδικός αλλά προσθέτει ότι θα πρέπει να τα βγάλεις αμέσως μόλις φτάσεις στο σπίτι μιας και η χρήση τους για παρατεταμένες περιόδους ή η χρήση πολύ μεγάλων βαρών, μπορεί να καταπονήσει τις αρθρώσεις και να οδηγήσει σε τραυματισμούς.

Οπότε η οδηγία για τα tik tok αγαπημένα βαράκια είναι μία:

««Χρησιμοποιήστε τα ενώ προπονείστε, αλλά βγάλτε τα όταν τελειώσετε».

Ο σωστός τρόπος για να αποφύγεις την υπερβολική ταλάντευση του χεριού ή την καταπόνηση ή τον τραυματισμό, είναι να κρατάς τα χέρια λυγισμένα στα πλάγια και αν νιώσεις πόνο, να σταματήσεις.

Εάν φοράς τα βάρη στα χέρια στο σπίτι, η Holbrook τονίζει ότι 10 έως 15 λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να δεις αποτελέσματα σε 30 ημέρες έως έξι εβδομάδες με τακτική χρήση δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα.

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν κάνεις 10.000 βήματα καθημερινά