Dream Job: Πώς να απαντήσεις σωστά σε όλες τις SOS ερωτήσεις της δουλειάς των ονείρων σου

Pexels

Το μαγικό tip που θα σε διαφοροποιήσει από τον ανταγωνισμό, είναι να ξέρεις τι θέλουν πραγματικά να ακούσουν από εσένα.

Η προετοιμασία για μια συνέντευξη θέσης εργασίας, μπορεί να φαίνεται πολύ δύσκολη, ακόμη και αν ξέρεις ακριβώς ποιο είναι το μήνυμα που θες να επικοινωνήσεις στον υπεύθυνο πρόσληψης. Ωστόσο, το μαγικό tip που θα σε διαφοροποιήσει από τον ανταγωνισμό, είναι να ξέρεις τι θέλουν πραγματικά να ακούσουν από εσένα, και σίγουρα δεν είναι να τους κάνεις ανάγνωση το βιογραφικό σου.

Εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις των συνεντεύξεων εργασίας και μοιραζόμαστε κάθε σωστή απάντηση για να δείχνεις και κυρίως να νιώθεις πιο σίγουρη, αυξάνοντας τις πιθανότητες να σε προσλάβουν.

Ερώτηση 1: «Μιλήστε μας για τον εαυτό σας»

Μπορεί να φαίνεται απλή ερώτηση για να «σπάσει ο πάγος», αλλά ο υπεύθυνος πρόσληψης μπορεί να καταλάβει πολλά για αυτόν που έχει απέναντί του μόλις ακούσει την απάντησή του. Αυτό που θέλουν να ακούσουν από εσένα είναι:

  • Η πορεία κατά τη διάρκεια της καριέρας σου. Πχ. «Στο κολέγιο έκανα πρακτική σε αυτή την εταιρία», «συμμετείχα σε αυτές τις εκδηλώσεις», «όταν αποφοίτησα, άρχισα να εργάζομαι σε...» κλπ.
  • Ακόμη, γιατί επέλεξες αυτή την κατεύθυνση καριέρας και τι σου αρέσει σε αυτό το αντικείμενο.

Θέλεις να φαίνεσαι εξυπνότερη; Η επιστήμη λέει να κάνεις αυτά τα 8 πράγματα

Ερώτηση 2: «Τι σας δίνει κίνητρο;»

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να παρακινηθεί ένας εργαζόμενος είναι να νιώθει ενθουσιασμένος ή παθιασμένος με κάτι. Εν προκειμένω, ο εργοδότης θα ήθελε να ακούσει τι σε ενθουσιάζει στη συγκεκριμένη θέση εργασίας. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για το τι μπορεί κανείς να απαντήσει:

  • «Είμαι ενθουσιασμένη που το μέρος όπου θα εργαστώ έχει ένα σαφές όραμα για τους στόχους του και αυτό με παρακινεί»
  • «Οι στόχοι και η αποστολή της εταιρείας ευθυγραμμίζονται με τους δικούς μου».

Ερώτηση 3: «Μιλήστε μας για την εμπειρία σας»

Όχι, δεν θέλουν να τους διαβάσεις το βιογραφικό σου. Αυτό που θέλουν είναι μια ανακεφαλαίωση της εμπειρίας και της πορείας σου. Οπότε..:

  • Άρχισε με την εκπαίδευσή σου. Μην υπεισέλθεις σε λεπτομέρειες, απλά αναφέρσου εν συντομία σε μερικά σημαντικά τυπικά προσόντα.
  • Στη συνέχεια, μίλησε για το τι συνέβη μετά τις σπουδές. Ποια ήταν η πρώτη σου δουλειά;
  • Συνεχίζεις με την επόμενη θέση εργασίας μέχρι το παρόν.

Ερώτηση 4: «Γιατί θέλετε να εργαστείτε εδώ;»

Αυτή είναι η ερώτηση που προϋποθέτει μια έρευνα για τον «στόχο» της εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι προετοιμασμένη εκ των προτέρων. Κάνε κάποια έρευνα σχετικά με την εταιρεία στην οποία θα πας για συνέντευξη: Ποια είναι η αποστολή της, οι αξίες της και οι στόχοι της. Κατόπιν, θα μπορείς να τους δώσεις τη σωστή απάντηση δείχνοντας ότι εσύ θα είσαι αυτή που θα τους βοηθήσει να πετύχουν τον στόχο τους.

Real Eyes (Realize Real Lies): Πώς να καταλάβεις αμέσως κάποιον που σου λέει ψέματα

Ερώτηση 5: «Ποιες είναι οι αδυναμίες σας;»

Αυτή η ερώτηση μπορεί να δυσκολέψει πολλούς ανθρώπους. Στην ουσία πρέπει να καταλάβουν πώς ξεπερνάς τις δυσκολίες και αντιμετωπίζεις τα προβλήματα. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση:

  • Πες τους για μια αδυναμία που είχες στο παρελθόν αλλά την έχεις ήδη ξεπεράσει και περίγραψέ τους πώς το κατάφερες.
  • Ή μπορείς να μιλήσεις για μια αδυναμία που δεν σχετίζεται με τη θέση εργασίας αλλά και πάλι μια της είχες στο παρελθόν και την ξεπέρασες.

Ερώτηση 6: «Ποια είναι τα δυνατά σας σημεία;»

Αυτή είναι καλή μια ευκαιρία να «πουλήσεις» τα προσόντα σου και να μιλήσεις για αυτά στα οποία είσαι πολύ καλή. Ό,τι κι αν είναι αυτό, είναι σημαντικό να:

  • Γνωρίζεις ακριβώς τι ζητούν.
  • Συνδέσεις τα προσόντα σου με αυτό που ψάχνουν.

Ερώτηση 7: «Γιατί φύγατε από την τελευταία σας δουλειά;»

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους άφησες την τελευταία σου δουλειά, αλλά υπάρχει μόνο μία λογική απάντηση που θέλουν να ακούσουν από εσένα οι υπεύθυνοι προσλήψεων.

Πες τους ότι αναζητάς περισσότερες προκλήσεις, καλύτερες ευκαιρίες, περισσότερες ευθύνες εξέλιξης.

Ερώτηση 8: «Ποια είναι η δουλειά των ονείρων σας;»

Αυτή μπορεί να είναι μια δύσκολη ερώτηση, ανάλογα με τη θέση για την οποία κάνεις αίτηση αυτή τη στιγμή και την πραγματική δουλειά των ονείρων σου. Οπότε..:

  • Εάν η δουλειά των ονείρων σου συνδέεται με την εταιρεία, μίλησέ τους γι' αυτήν.
  • Εάν η δουλειά των ονείρων σου είναι εντελώς διαφορετική, τότε θα πρέπει να προσπαθήσεις να την ευθυγραμμίσεις με αυτό που αναζητούν.
  • Η αληθινή απάντηση που θέλουν να ακούσουν εδώ είναι το τι πραγματικά σε παθιάζει.

Πες «όχι» και συγχώρεσε τον εαυτό σου – Μόνο έτσι θα κάνεις πράξη το πραγματικό self love

Ερώτηση 9: «Ποιες είναι οι μισθολογικές σας απαιτήσεις;»

Αυτή η ερώτηση μπορεί να κάνει πολλούς να τρέμουν. Πιθανότατα να μην θέλουν να δώσουν ένα υψηλότερο νούμερο γιατί φοβούνται ότι μπορεί να είναι υπερβολικό για εκείνους, αλλά ένα χαμηλότερο νούμερο μπορεί να τους κάνει να νομίζουν ότι αρκείσαι στα λίγα. Αυτό που χρειάζεται είναι κάτι στη μέση, το οποίο μερικές φορές είναι δύσκολο να το βρεις, αλλά μια έξυπνη λύση είναι να απαντήσεις με ένα εύρος τιμών.

Ερώτηση 10: «Γιατί υπάρχει κενό στο βιογραφικό σας σημείωμα;»

Αυτή είναι μια πολύ δημοφιλής ερώτηση, ειδικά αν λείπουν μερικοί μήνες ή ακόμη και χρόνια από το βιογραφικό σου. Θα ήθελαν να ακούσουν ότι ασχολήθηκες με κάτι για να γίνεις καλύτερη στη δουλειά σου και να βελτιωθείς. Αυτό θα μπορούσε να είναι η παρακολούθηση σεμιναρίων, η εκπαίδευση ή ακόμη και η απλή ανάγνωση βιβλίων.

Απόφυγε:

  • Να τους πεις ότι ήταν δύσκολο να βρεις δουλειά.
  • Να εξηγήσεις ότι έπρεπε να φροντίσεις ένα άρρωστο αγαπημένο σου πρόσωπο.

Ερώτηση 11: «Έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις για εμάς;»

Δες αυτή την ερώτηση ως μια ευκαιρία να μάθεις περισσότερα για τα επόμενα βήματά τους ή οτιδήποτε άλλο είναι σημαντικό για εσένα. Ωστόσο, μην κάνεις ερωτήσεις μόνο για να έχεις κάτι να συζητήσεις. Αντίθετα, θέσε ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις αν θέλεις πραγματικά να εργαστείς εκεί. Ρώτησε για τον μισθό, την εκπαίδευση, τη θέση, ένα συγκεκριμένο έργο, την τοποθεσία κλπ. Παραδείγματα εύστοχων ερωτήσεων είναι:

  • Ποιο είναι το επόμενο βήμα;
  • Πότε θα πρέπει να περιμένω τηλεφώνημα από εσάς;
  • Τι περιμένετε να πετύχω τους πρώτους 6 μήνες;
  • Πόσο καιρό διαρκεί η διαδικασία πρόσληψης;
  • Πώς θα είναι η καθημερινή μου ρουτίνα;
© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης