Τρόφιμα και ροφήματα που μπορούν να βοηθήσουν στην ελάττωση των συμπτωμάτων άγχους - Ξεκίνα «χθες»

Pexels

Αν υποφέρεις κι εσύ από άγχος, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα και ροφήματα που μπορούν (πραγματικά) να σε βοηθήσουν.

Το άγχος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, κάτι που όλοι βιώνουμε σε διάφορες περιστάσεις. Είτε πρόκειται για μια εξέταση, μια συνέντευξη για δουλειά ή απλά μια απαιτητική μέρα, το άγχος μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά και απρόσκλητα.

Όταν όμως μιλάμε για σημαντικά γεγονότα όπως ο γάμος, το άγχος είναι απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο. Πολλοί άνθρωποι βιώνουν έντονο άγχος τις ώρες πριν την τελετή.

Είναι συνηθισμένο να καταφεύγουμε σε ένα ποτήρι σαμπάνια ή prosecco για να χαλαρώσουμε, αλλά η επιστήμη δείχνει ότι αυτό μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή. Το διοξείδιο του άνθρακα σε αυτά τα ποτά μπορεί να επιταχύνει τη μέθη, ενώ η κατανάλωση αλκοόλ νωρίς μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο άγχος αργότερα, καθώς η αρχική αίσθηση ευφορίας εξασθενεί.

Πώς μπορείς λοιπόν να βρεις ηρεμία και να διαχειριστείς το άγχος πριν τον γάμο σου; Ακολουθούν μερικές συμβουλές από τον Kiran Jones, Κλινικό Φαρμακοποιό στο Oxford Online Pharmacy όπως τις μοιράστηκε στο Mirror.com.

Guilty pleasure #not: Είσαι έτοιμη να σταματήσεις να νιώθεις ενοχές για τα πάντα μια και καλή;

Σολομός και Αυγό:

Αυτά τα δημοφιλή τρόφιμα αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για πρωινό, παρέχοντάς σου μια ώθηση για να ξεκινήσεις τη μέρα σου λόγω των ιδιοτήτων τους που ενισχύουν τον εγκέφαλο. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο Jones σημειώνει ότι ο σολομός περιέχει θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την υγεία του εγκεφάλου και βοηθούν στη ρύθμιση των νευροδιαβιβαστών όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, που μπορούν να προκαλέσουν ηρεμία, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης D και των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Τα αυγά, τα οποία είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη D, αποτελούν μια κύρια πηγή τρυπτοφάνης, ενός νευροδιαβιβαστή που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων άγχους. Όταν συνδυάζεται με κουρκουμά, η αποτελεσματικότητα του γεύματος μπορεί να αυξηθεί λόγω της κουρκουμίνης, γνωστής για τις δυνατότητές της στην πρόληψη των αγχωδών διαταραχών.

Μπολ με Chia:

Αν πάρεις μια κουταλιά της σούπας σπόρους chia, που είναι άφθονοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, και τους αναμείξεις με γιαούρτι και γάλα ξηρών καρπών, καθώς το γιαούρτι είναι ένα προβιοτικό, μπορεί να βελτιώσεις την υγεία του εντέρου, να μειώσεις τη φλεγμονή και να αυξήσεις τα επίπεδα σεροτονίνης.

Ο ειδικός προτείνει να χρησιμοποιήσεις και γάλα αμυγδάλου, καθώς αυτό μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση του μείγματος και παρέχει βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό γνωστό για τις καταπραϋντικές του επιδράσεις. Όσον αφορά τα φρούτα, η προσθήκη βατόμουρων, πλούσιων σε βιταμίνη C, μαζί με μπανάνες, που περιέχουν τρυπτοφάνη, και μαύρη σοκολάτα, γνωστή για τις φλαβανόλες της που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, είναι επίσης ευεργετική. Ολοκλήρωσε το με μια χούφτα αμύγδαλα, γεμάτα αντιοξειδωτικά για την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες.

Χαμομήλι ή Πράσινο Τσάι:

Μελέτες δείχνουν ότι το χαμομήλι περιέχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής που σχετίζεται με το άγχος και να ρυθμίσουν τα επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης. Αν δεν σου αρέσει αυτό το ρόφημα, δοκίμασε πράσινο τσάι.

Αυτό περιέχει L-θεανίνη, ένα αμινοξύ που έχει βρεθεί ότι μειώνει το στρες, στοχεύει τα χαμηλά επίπεδα κορτιζόλης και αυξάνει τη ντοπαμίνη και τη σεροτονίνη.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης