Η πρωινή ρουτίνα που «διορθώνει» την υγεία αν γίνει πριν τις 10 π.μ.

Pixabay

Ένας κορυφαίος νευροεπιστήμονας ισχυρίζεται ότι κάνοντας ένα συγκεκριμένο σύνολο πρωινών πρακτικών πριν τις 10 π.μ., μπορούμε να «διορθώσουμε» την υγεία μας και να βελτιώσουμε τη γενική μας ευεξία.

Ο Δρ Τζο Ντισπένζα, γνωστός για την εξειδίκευσή του στη συνειδητότητα, αποκάλυψε μια πρωινή ρουτίνα που πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι το κλειδί για τη «διόρθωση» της υγείας σας.

Όπως διαβάζουμε στο Mirror.com, ο Δρ Ντισπένζα υποστηρίζει ότι οι σκέψεις μας μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την υγεία μας, τόσο θετικά όσο και αρνητικά. Σε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Στίβεν Μπάρτλετ στο δημοφιλές podcast *Diary of a CEO*, ο ειδικός πρότεινε ένα συγκεκριμένο σύνολο πρακτικών που πρέπει να υιοθετήσουμε πριν τις 10 π.μ. ως έναν πιθανό τρόπο βελτίωσης της ευεξίας μας.

Τι είναι η «ροή ευγνωμοσύνης» και πώς να απελευθερωθείς από τις αρνητικές σκέψεις

Ο συγγραφέας των *New York Times* και διακεκριμένος ερευνητής και λέκτορας αναφέρει στο βιογραφικό του: «Η έρευνά του τον οδήγησε στην ανάπτυξη μιας πρακτικής φόρμουλας για να βοηθήσει τους ανθρώπους να μεταμορφώσουν τη ζωή τους. Διδάσκει στους ανθρώπους πώς να θεραπεύσουν το σώμα τους από προβλήματα υγείας, να κάνουν σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους και να εξελίξουν τη συνείδησή τους».

Στην αρχή του επεισοδίου, ο Δρ Ντισπένζα μοιράστηκε ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο, υποστηρίζοντας ότι μέχρι την ηλικία των 35 ετών, το 95% του ποιοι είμαστε έχει διαμορφωθεί από βαθιά ριζωμένες συνήθειες και υποσυνείδητα μοτίβα σκέψης.

Ωστόσο, υποστηρίζει ότι αξιοποιώντας τη δύναμη των σκέψεων, των πεποιθήσεων και των εμπειριών, ο καθένας μπορεί να μεταμορφώσει τον εαυτό του, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Ο ειδικός επισημαίνει ότι το χρόνιο στρες και η διαρκής κατάσταση εγρήγορσης μπορεί να προκαλέσουν αρνητικά συναισθήματα και εθιστικές τάσεις που είναι επιβλαβείς για την ευεξία, σύμφωνα με την Express.

Ο Δρ Ντισπένζα εκθειάζει τις αρετές του διαλογισμού και της διανοητικής προετοιμασίας για την αναδόμηση του εγκεφάλου, λέγοντας στο Gloucestershire Live:

«Η έρευνά μας δείχνει ότι οι σκέψεις σας μπορούν να σας αρρωστήσουν, και το ερώτημα είναι, αν οι σκέψεις σας μπορούν να σας αρρωστήσουν, μπορούν οι σκέψεις σας να σας κάνουν καλά; Αυτό είναι απολύτως δυνατό».

Ο ειδικός ξυπνά τα χαράματα, συγκεκριμένα στις 4:30 π.μ., για να εξασφαλίσει πολύτιμο χρόνο για τον εαυτό του, χωρίς τις διαταραχές της ημέρας. Η ακριβής πρωινή του ρουτίνα περιλαμβάνει ένα «κουτί σκέψης» για να τακτοποιήσει τις σκέψεις του και ένα «κουτί παιχνιδιού» για να προσαρμόσει τη νοοτροπία του χωρίς υπερβολική ανάλυση.

Παρόλο που αφιερώνει περίπου δύο ώρες κάθε πρωί για τη ρουτίνα του, παραδέχεται ότι δεν γεμίζει πάντα αυτό το χρονικό διάστημα. Οι απόψεις του Δρ Ντισπένζα υποδηλώνουν ότι το μυστικό για βελτιωμένη εγκεφαλική απόδοση και μείωση του στρες βρίσκεται στην αφιέρωση πρωινών στιγμών στον εαυτό μας, πριν ξυπνήσει ο υπόλοιπος κόσμος.

Ακόμα και για εκείνους που δεν μπορούν να διαθέσουν δύο ώρες, προτείνει ένα μικρότερο διάστημα, για παράδειγμα 20 λεπτά, εστιασμένα στην απόλυτη «κενότητα», για να ενισχύσουν την επίγνωση και να εναρμονίσουν τις διάφορες περιοχές του εγκεφάλου. Υποστηρίζει ότι τέτοιες πρακτικές μπορεί να αποφέρουν όχι μόνο ένα ήρεμο μυαλό, αλλά ίσως και πιο υγιή σώματα.

Μέσα στην τεχνολογικά κορεσμένη ζωή μας, ο Δρ Ντισπένζα συμβουλεύει να αφιερώνουμε χρόνο για διαλογισμό είτε το πρωί είτε το βράδυ, αντί να έχουμε το κινητό ως το πρώτο πράγμα που αγγίζουμε.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι οι σκέψεις σας μπορούν να σας αρρωστήσουν, και το ερώτημα είναι, αν οι σκέψεις σας μπορούν να σας αρρωστήσουν, μπορούν οι σκέψεις σας να σας κάνουν καλά; Αυτό είναι απολύτως δυνατό. Είναι σημαντικό να διαλογιζόμαστε το πρωί ή το βράδυ, αντί να πιάνουμε το κινητό μας ως πρώτο πράγμα».

«Στρέψτε την προσοχή σας προς τα μέσα και ξεχάστε τον εξωτερικό κόσμο. Καθίστε εκεί στη σιωπή, χωρίς να αντιλαμβάνεστε τίποτα πέρα από τον εαυτό σας. Πείτε, “εντάξει, ποια είναι η καλύτερη έκφραση του εαυτού μου πού μπορώ να είμαι σήμερα;”, και κάντε ακριβώς αυτή τη διαδικασία».

Στην ταραχώδη καθημερινότητα, το στρες μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στην υγεία μας, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Η παρατεταμένη έκθεση στο στρες μπορεί να προκαλέσει μια πληθώρα προβλημάτων υγείας, καθώς οδηγεί σε αύξηση της κορτιζόλης, της ορμόνης που παράγεται από τα επινεφρίδια.

4 tips για να μην κάνεις πράξη το «Cry me a river» του Timberlake μπροστά σε άτομα που δεν θες

© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης