Πέντε τρόποι για να κοιμάσαι καλύτερα όταν είσαι αδιάθετη

Pexels

Πολλές γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με το φαινόμενο του ανήσυχου ύπνου εκείνες τις μέρες του μήνα.

Πολλές γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με το φαινόμενο του ανήσυχου ύπνου όταν έχουν περίοδο. Δημοσκόπηση γνωστής εταιρείας σερβιετών σε 1.000 γυναίκες με έμμηνο ρύση, διαπίστωσε ότι το 53% αγχώνονται τη νύχτα όταν έχουν περίοδο και θα έκαναν ό, τι μπορούν για έναν ήρεμο νυχτερινό ύπνο.

Προέκυψε επίσης ότι εκείνες που δεν κοιμούνται καλά, ξυπνούν έως και πέντε φορές, περνώντας έως και 30 λεπτά ξύπνιες. Ο ύπνος σε εμβρυακή στάση και η χρήση επιπλέον στρωμάτων ρούχων είναι μεταξύ των πραγμάτων που κάνουν οι γυναίκες για να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τον ύπνο τους. Όταν ρωτήθηκαν τι προκαλεί αυτά τα «ξυπνήματα περιόδου», το 38% απάντησε ότι είναι επειδή ανησυχούν για διαρροές, σηκώνονται για να αλλάξουν τη σερβιέτα τους (30%) ή επειδή νιώθουν γενική δυσφορία όταν ξαπλώνουν (25%).

Τέσσερις στις 10 (41%) δήλωσαν ότι ο καλός ύπνος είναι πιο σημαντικός γι' αυτές όταν έχουν περίοδο απ' ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή του εμμηνορροϊκού τους κύκλου, ενώ το 85% παραδέχεται ότι δοκιμάζει «κόλπα περιόδου» για να αποφύγει τις διαρροές και να κοιμηθεί καλύτερα.

Γιατί ξυπνάμε πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι μας (και πώς να το αποφύγουμε)

Αυτές περιλαμβάνουν τη χρήση πολλαπλών σερβιετών (22%) και ακόμη και τον ύπνο πάνω σε πετσέτες (20%). Η έρευνα έγινε κατόπιν παραγγελίας της Always, η οποία ένωσε τις δυνάμεις της με την εμπειρογνώμονα ύπνου της Silentnight, Hannah Shore, για να δώσει συμβουλές σχετικά με το πώς να κοιμόμαστε καλύτερα κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Η ίδια δήλωσε: «Ο μη επαρκής ύπνος μπορεί να έχει βαθιές επιπτώσεις όχι μόνο συναισθηματικά, αλλά και σωματικά. Όσο λιγότερο κοιμόμαστε, τόσο περισσότερο μειώνεται η ανοχή μας στον πόνο, πράγμα που σημαίνει ότι όσο χειρότερα κοιμόμαστε τόσο χειρότερες είναι οι κράμπες μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ήθελα να ενδυναμώσω τις γυναίκες να διεκδικήσουν μια νύχτα αδιάλειπτου ύπνου και να μοιραστώ τις κορυφαίες συμβουλές μου για να βοηθήσω".

Ο αντίκτυπος ενός κακού βραδινού ύπνου γίνεται αισθητός και την επόμενη ημέρα, καθώς το 68% των γυναικών παραδέχεται ότι αισθάνεται πιο ευερέθιστη και το 51% ότι δεν μπορεί να συγκεντρωθεί, ενώ το 47% δήλωσε ότι χρειάζεται από μερικές ημέρες έως και μια εβδομάδα για να αναπληρώσει τον ύπνο του μετά την περίοδο.

Οι μισές από τις ερωτηθείσες (50%) θεωρούν επίσης ότι δεν υπάρχει αρκετή ευαισθητοποίηση σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει η έμμηνος ρύση στην ποιότητα του ύπνου τους.

Η Farah Azmy, από την Always UK, η οποία έχει λανσάρει ειδικές νυχτερινές σερβιέτες, προσέθεσε: «Όλες έχουμε βιώσει διαρροές περιόδου κατά τη διάρκεια της νύχτας και είχαμε να αντιμετωπίσουμε το hangover της περιόδου το επόμενο πρωί. Ο ύπνος είναι γενικά σημαντικός, αλλά ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, όταν το σώμα σας χρειάζεται ξεκούραση. Έχει γίνει φανερό ότι υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη για μια λύση, που θα βοηθήσει στην ανακούφιση από τις νυχτερινές ανησυχίες, αντί να διαχειριζόμαστε με πολύπλοκα και άβολα hacks περιόδου».

Το αρχαίο βότανο που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα και να μειώσεις το άγχος κοστίζει ελάχιστα

Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές για να κοιμάσαι καλά ακόμη κι όταν έχεις περίοδο:

Ρύθμισε τη θερμοκρασία σου. Το σώμα μας αναπτύσσει υψηλότερες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της περιόδου και όταν κοιμόμαστε, η θερμοκρασία του πυρήνα του σώματός μας πρέπει να πέσει μερικούς βαθμούς για να έχουμε πρόσβαση στον καλής ποιότητας ύπνο που χρειαζόμαστε. «Αποφύγετε τα καυτά ντους/μπάνια ή την άσκηση πριν από τον ύπνο και φορέστε ελαφριές, δροσερές πιτζάμες. Αν παλεύετε με εξάψεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσπαθήστε τακτικά να αποφεύγετε πράγματα όπως τα χοντρά ενδύματα, καθώς αυτά μπορεί να συγκρατούν τη θερμότητα και να σας κάνουν να ζεσταίνεστε περισσότερο. Μια κρύα υγρή φανέλα ή ένα κρύο ποτήρι νερό μπορεί να βοηθήσει σε ιδιαίτερα άσχημες νύχτες.

Δημιούργησε μια ρουτίνα ύπνου. Η ρουτίνα είναι το κλειδί όταν πρόκειται για τον ύπνο. Θα πρέπει να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε κάθε μέρα την ίδια ώρα, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα μας θα συνηθίσει να παράγει τις σωστές ορμόνες τη σωστή ώρα της ημέρας (ορμόνες ύπνου όπως η μελατονίνη το βράδυ και ορμόνες που προάγουν την αφύπνιση όπως η κορτιζόλη για την ημέρα). Η παραγωγή των σωστών ορμονών τη σωστή ώρα σημαίνει ότι θα κοιμόμαστε ευκολότερα και θα ξυπνάμε ευκολότερα, αφήνοντάς μας να νιώθουμε πιο ξεκούραστες.

Φως. Το φως είναι σημαντικό για τον ύπνο. Το φως είναι το κύριο εξωτερικό μας σύνθημα που ρυθμίζει την παραγωγή ορμονών ύπνου/αφύπνισης. Το έντονο πρωινό φως καταστέλλει τις ορμόνες του ύπνου. Το θαμπό, πιο σκοτεινό βραδινό φως προτρέπει το σώμα να παράγει ορμόνες ύπνου, όπως η μελατονίνη, που θα μας βοηθήσει να αποκοιμηθούμε ευκολότερα.

Διατήρησε κοντά σου τα παυσίπονα. Το να σηκώνεσαι για να αναζητήσεις ανακούφιση από τον πόνο, θα διαταράξει τον κύκλο του ύπνου σου και θα σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ξύπνια. Μπορείς να αποθηκεύσεις τα χάπια για την ανακούφιση από τον πόνο δίπλα στο κρεβάτι σου ή σε ένα εύκολα προσβάσιμο μέρος. Εάν βιώνεις πολύ επώδυνες περιόδους, συνίσταται να μιλήσετε με τον παθολόγο σου.

Βρες ένα προϊόν περιόδου που σε εξυπηρετεί. Ο ύπνος πάνω σε πετσέτες ή η χρήση πολλαπλών προϊόντων περιόδου μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος και να εντείνει τη δυσφορία. Το να έχεις ένα προϊόν περιόδου που λειτουργεί για εσένα και με το οποίο αισθάνεσαι σιγουριά, όχι μόνο θα σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετα, αλλά και θα μειώσει το άγχος και την ανησυχία. Το άγχος και η ανησυχία είναι ο χειρότερος εχθρός του ύπνου- παράγουν ορμόνες που προάγουν την αφύπνιση, οι οποίες όταν βρίσκονται στον οργανισμό, θα μας κάνουν να δυσκολευτούμε να φτάσουμε και να παραμείνουμε στον ύπνο.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης