Αναπάντεχα χρώματα που είναι ιδανικά να φοράς προκειμένου να παραμείνεις δροσερή στον καύσωνα

Αναπάντεχα χρώματα που είναι ιδανικά να φοράς προκειμένου να παραμείνεις δροσερή στον καύσωνα
Pexels

Το θερμόμετρο όλο και ανεβαίνει και μαζί και τα επίπεδα της αγωνίας μας σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσουμε τον καύσωνα. 

Όλοι γνωρίζουμε ότι το λευκό θεωρείται το καλύτερο χρώμα για να διατηρούμαστε δροσερές -αλλά δεν είναι και τόσο ιδανικό για να παραμείνει φωτεινό και καθαρό όταν εκτίθεται στον ιδρώτα και την αντηλιακή κρέμα. Έτσι, ένας ειδικός μοιράζεται τις τρεις εκπληκτικές αποχρώσεις που ιδανικά πρέπει να επιλέξουμε όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει

Όλοι γνωρίζουμε τις βασικές συμβουλές για να παραμείνουμε δροσεροί στα σπίτια μας, όπως το κλείσιμο των κουρτινών, ο κλιματισμός ή η ενυδάτωση (δες αναλυτικά εδώ). Αλλά όταν πρόκειται να επιλέξουμε τα ρούχα που θα βγούμε έξω και με τα οποία θα κυκλοφορήσουμε στον καύσωνα, ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτούμε τι να φορέσουμε.

Παρακάτω, ο Alex Econs, ειδικός στην εκτύπωση ενδυμάτων κατά παραγγελία από την ICON Printing, μοιράζεται τις συμβουλές του για την επιλογή των ρούχων μας όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει.

Κύμα καύσωνα και το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου: Τips για να προστατευτείς φυσικά

Να φοράς κίτρινο, γκρι και κόκκινο -όχι λευκό

Το λευκό είναι το καλύτερο χρώμα για να διατηρείς τη δροσιά σου, ωστόσο δεν είναι τόσο καλό στο να παραμένει καθαρό όταν εκτίθεται στον ιδρώτα και την αντηλιακή κρέμα -και οι δύο συνθήκες αναπόφευκτες σε ζεστό καιρό.

Αν δεν θέλεις να έρθεις αντιμέτωπη με τους άβολους και ανεπιθύμητους λεκέδες, τότε τα παρακάτω χρώματα είναι ίσως πιο κατάλληλα. Μετά το λευκό, τα χρώματα που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι διατηρούν το σώμα δροσερό είναι το κίτρινο, το γκρι και, το πιο αναπάντεχο, το κόκκινο.

Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να αποφεύγεις το μπλε καθώς και το ανοιχτό πράσινο, το σκούρο πράσινο και το μαύρο. Αυτά τα χρώματα δυσκολεύονται να αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου και έτσι παγιδεύουν τη θερμότητα από τον ήλιο, για αυτό και άλλα χρώματα αντανακλούν καλύτερα τη θερμότητα.

Σημάδια ότι η κούρασή σου προέρχεται από «θερμική εξάντληση» και τί πρέπει να προσέξεις

Το βαμβάκι και το λινό είναι ιδανικότερα υφάσματα

Τα φυσικά υφάσματα είναι τα πιο διαπνέοντα και επομένως τα ιδανικότερα σε καύσωνα. Βοηθούν στη μείωση της εφίδρωσης, επιτρέποντας στον αέρα να περνάει πιο εύκολα, δροσίζοντας φυσικά το δέρμα σε θερμοκρασίες ανόδου. Έλεγξε τις ετικέτες των ρούχων σου για να αναζητήσεις είδη με υψηλά ποσοστά σε βαμβακερά ή σε λινά. Το βαμβάκι είναι το καλύτερο ύφασμα για να αφήνει το δέρμα να αναπνέει, ενώ το λινό έχει θερμορυθμιστικές ιδιότητες που διατηρούν τη θερμοκρασία του σώματος ρυθμισμένη και δροσερή παρά την άνοδο της θερμοκρασίας.

Επίλεξε ένα T-shirt αντί για φανελάκι

Δεν είναι μόνο τα χρώματα και τα υφάσματα σημαντικά, αλλά και η εφαρμογή των ρούχων είναι το «κλειδί». Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να φοράς ρούχα με όσο το δυνατόν λιγότερη κάλυψη, όπως φανελάκια, κάτι τέτοιο όμως στην πραγματικότητα αυξάνει τις πιθανότητες να καείς από τον ήλιο ενώ σε σε κάνει να αισθάνεσαι ακόμα πιο ζεστή.

Αντ' αυτού, προτίμησε χαλαρά στυλ που θα επιτρέπουν τη μέγιστη ροή του αέρα για να ελαχιστοποιήσεις την υπερθέρμανση. Στο πάνω μέρος του σώματός σου, μία μπλούζα πόλο μπορεί να είναι μια καλή επιλογή, καθώς ο γιακάς μπορεί να προσφέρει πρόσθετη προστασία του λαιμού ενώ ένα φαρδύ t-shirt με μανίκια θα σου προσφέρει κάλυψη στα μπράτσα ενώ θα σού επιτρέπει να παίρνεις και αέρα. Από τη μέση και κάτω, μπορείς να φορέσεις είτε χαλαρά σορτς, φούστες ή παντελόνια που και θα σου παρέχουν προστασία και θα σε κάνουν να αισθάνεσαι αρκετά δροσερή.

pexels-trvlust-2889491.jpg