Προϊόντα στην κουζίνα που κοστίζουν ελάχιστα και μπορούν να «μεταμορφώσουν» το δέρμα σου

Με την έναρξη του φθινοπώρου, οι ειδικοί στον τομέα της ευεξίας προτείνουν οικονομικές λύσεις για να επιτύχεις την πολυπόθητη φθινοπωρινή λάμψη, ενώ παράλληλα προστατεύεις τα μαλλιά σου από τις αλλαγές της θερμοκρασίας.

Δεν είναι απαραίτητο να επενδύσεις πολλά χρήματα στις ρουτίνες ομορφιάς. Οι ειδικοί προτείνουν εύκολα και προσιτά «χακάκια» που κοστίζουν ελάχιστα και μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνισή σου. Καθώς αλλάζουν οι εποχές, είναι σημαντικό να προσαρμόσεις τη ρουτίνα περιποίησης, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσεις μια ολόκληρη νέα σειρά προϊόντων.

Οι προτάσεις από τους ειδικούς ομορφιάς και ευεξίας της Fresha, όπως διαβάζουμε στο Mirror.com περιλαμβάνουν απλά συστατικά που πιθανότατα ήδη έχεις στο ψυγείο σου. Αυτά τα συστατικά μπορούν να ενταχθούν στην καθημερινή σου ρουτίνα, προσφέροντας υγεία και προστασία στα μαλλιά σου ενάντια στις φθινοπωρινές θερμοκρασίες.

Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο και ο λόγος δεν θα αρέσει στους άντρες

Μαγιονέζα

Η μαγιονέζα αποτελεί εξαιρετικό υποκατάστατο για μάσκες μαλλιών, σπρέι και τζελ που ελέγχουν το φριζάρισμα. Οι εναλλαγές θερμοκρασίας μπορούν να επιβαρύνουν πολλούς τύπους μαλλιών, αλλά η μαγιονέζα φαίνεται να ελέγχει το φριζάρισμα, καταπολεμά την πιτυρίδα και βοηθά στην κλείδωση του χρώματος. Για να τη χρησιμοποιήσεις, άπλωσε μαγιονέζα σε νωπά μαλλιά, ξεκινώντας από το τριχωτό της κεφαλής και συνεχίζοντας προς τις άκρες. Ξέπλυνε μετά από 20 λεπτά για καλύτερα αποτελέσματα.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι δημοφιλές συστατικό για σπιτικές μάσκες προσώπου, προσφέροντας μια οικονομική εναλλακτική στις ακριβές θεραπείες σπα ή τις εμπορικές μάσκες. Οι ειδικοί επισημαίνουν τα οφέλη του αβοκάντο για το δέρμα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες και βιταμίνες, που είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για το ευαίσθητο και ξηρό δέρμα κατά τους ψυχρούς μήνες. Συνιστούν να ενισχύσετε την κανονική σας μάσκα αβοκάντο με βερίκοκα, καθώς οι βιταμίνες A και C που περιέχουν μπορούν να συμβάλλουν στη σύσφιξη του δέρματος και στην εξισορρόπηση του τόνου της επιδερμίδας.

Σαμπάνια και μπύρα

Παρόλο που δεν είναι η πιο οικονομική επιλογή, η σαμπάνια ή η μπύρα που έχει απομείνει από κάποιο πάρτι μπορεί να αξιοποιηθεί για την αναζωογόνηση των ανταυγειών ή των ξανθών τόνων στα μαλλιά σας. Το χτένισμα της σαμπάνιας σε νωπά μαλλιά μπορεί να ενισχύσει τη χρυσαφένια λάμψη τους, ενώ η μπύρα βοηθά τα μαλλιά να αποκτήσουν μια μεταξένια, απαλή υφή, σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ομορφιάς.

Σακουλάκια πράσινου τσαγιού

Το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, που μπορεί να επιδεινωθούν από τον ψυχρό καιρό και την περιορισμένη ηλιοφάνεια. Οι ειδικοί προτείνουν να μουλιάσετε τα σακουλάκια πράσινου τσαγιού σε ζεστό νερό, να τα αφήσετε να κρυώσουν και να τα τοποθετήσετε κάτω από τα μάτια σας. Τα αντιοξειδωτικά στο τσάι καταπραΰνουν και αναζωογονούν την περιοχή των ματιών.

Καφές και κανέλα

Ένα μείγμα καφέ και κανέλας προτείνεται ως οικονομικό απολεπιστικό σώματος για όσους αντιμετωπίζουν ακμή ή επιθυμούν να καθαρίσουν το δέρμα τους από νεκρά κύτταρα. Η καφεΐνη ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και προσφέρει ζωντάνια στο δέρμα. Για πιο ευαίσθητο δέρμα, αντικαταστήστε την κανέλα με καστανή ζάχαρη για μια πιο ήπια απολέπιση.

Πριν από τη χρήση οποιουδήποτε DIY προϊόντος, η ειδική Sophie Vongkhamsao από τη Fresha προτείνει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία, καθώς κάθε τύπος δέρματος αντιδρά διαφορετικά στα φυσικά συστατικά.

Η viral τάση στο TikTok που αφορά το πρωινό μας προκαλεί ερωτήματα

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης