Τα γυαλιά ηλίου με πολύχρωμο φακό επιστρέφουν -Άλλη μία Y2K νότα στο στυλ της άνοιξης

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα γυαλιά ηλίου με πολύχρωμο φακό επιστρέφουν -Άλλη μία Y2K νότα στο στυλ της άνοιξης
Photo Credit: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Είναι η προσθήκη που χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Άλλοι τα λατρεύουν, κάποιοι δεν ζουν χωρίς αυτά και ορισμένοι επιμένουν πεισματικά να μην τα παίρνουν μαζί τους. Ο λόγος για τα γυαλιά ηλίου. Είναι ένα από εκείνα τα αξεσουάρ που ξεκινήσαμε τη χρήση τους για εντελώς πρακτικούς λόγους και κατέληξαν ως μία κανονική fashion εμμονή. Ξέρεις ότι ακόμα και η πριγκίπισσα Σίσσυ είχε στη συλλογή της ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, τα οποία όπως καταλαβαίνεις τότε ήταν ένα αρκετά προχωρημένο αξεσουάρ για την εποχή. Οπότε εκ των πραγμάτων συνδέονται και με το fashion statement.

Τα 5 must αξεσουάρ που πρέπει να πάρεις μαζί σου το Πάσχα

sunglasses_colors-(12).jpg

Tα κλασικά μαύρα γυαλιά ηλίου είναι ένα ζευγάρι που κάθε γυναίκα έχει στη συλλογή της. Μετά ακολουθούν τα γυαλιά τύπου pilot με τους μεταλλικούς σκελετούς και τα cat eye σχέδια σε retro ταρταρούγα. Η Jackie Kennedy δημιούργησε τη δική της τάση στα 70s με τα τεράστια στρογγυλά γυαλιά ηλίου της, που μέχρι και σήμερα αποτελούν μια διαχρονική επιλογή για κάθε γυναίκα. Εκτός, όμως, από τα σχέδια που γνωρίζεις και έχεις δοκιμάσει ήδη, το 2024 θα έχουμε και μία διαφορετική προσθήκη στα eyewears της σεζόν.

sunglasses_colors-(5).jpg

Τα γυαλιά ηλίου του φετινού καλοκαιριού θα έχουν χρωματιστούς φακούς.

Το comeback της μόδας στα 00s το έχεις ακούσει ήδη και πιθανότατα φοράς από το περασμένο καλοκαίρι ρούχα και αξεσουάρ με τη συγκεκριμένη αισθητική. Η δεκαετία του 2000 εκτός από τα γυαλιά μάσκα είχε μία ακόμη εμμονή στα eyewears, τους πολύχρωμους φακούς. Χρώματα όπως το ροζ, το πράσινο, το πορτοκαλί, το μπλε και το κόκκινο ήταν ανάμεσα στα αγαπημένα των cool 00s girls, που εκτός από τα γυαλιά μάσκα ήθελαν να μεταμορφώσουν το πρόσωπό τους και με λίγο χρώμα.

sunglasses_colors-(3).jpg

Φέτος, λοιπόν, βλέπουμε το συγκεκριμένο trend να επιστρέφει δυναμικά και το street style ξαφνκά γέμισε με χρώμα. Φυσικά η τάση εμφανίστηκε αρχικά στα catwalks των SS24 collections κορυφαίων οίκων όπως η Diesel και η Stella McCartney, οπότε εμείς συγκεντρώσαμε για εσένα το κατάλληλο inspo και από τις δύο κατευθύνσεις. Choose yours!

sunglasses_colors-(4).jpg

Η Κατερίνα Καινούργιου λέει ναι στο floral παντελόνι -Θα είναι η must επιλογή το φετινό Πάσχα

Street style inspo:

Catwalk inpo: