Βλέπεις σεξουαλικά όνειρα; Αυτοί είναι οι 6 πιο κοινοί λόγοι που το μυαλό σου οργιάζει ενώ κοιμάσαι

Βλέπεις σεξουαλικά όνειρα; Αυτοί είναι οι 6 πιο κοινοί λόγοι που το μυαλό σου οργιάζει ενώ κοιμάσαι
Pexels

Αν είδες στον ύπνο σου ότι είχες ερωτικές περιπτύξεις με κάποιον φίλο, γνωστό ή ακόμα και πρώην σου, μόλις βρήκαμε γιατί βλέπεις σεξουαλικά όνειρα και τι έχει να σου πει το υποσυνείδητό σου. 

Βλέπεις συχνά σεξουαλικά όνειρα; Δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε και ο τελευταίος που το παθαίνει. Μόλις βρήκαμε τους έξι πιο συνηθισμένους λόγους που μπορεί να βλέπεις στον ύπνο σου τέτοιου είδους όνειρα και ήρθε η ώρα να μάθεις τι σημαίνουν για εσένα.

Το να βλέπεις όνειρα με σεξ μπορεί μερικές φορές να σε κάνει να νιώθεις άβολα, αλλά ομολογουμένως είναι πολύ συχνά. Σε ορισμένες περιπτώσεις σε βάζουν σε σκέψεις για το τι μπορεί να σημαίνουν και άλλες αναρωτιέσαι μήπως το ότι με το οποίο βλέπεις αυτά τα όνειρα είναι το απωθημένο σου.

Τα όνειρά σου είναι μόνο ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους ο εγκέφαλός σου επεξεργάζεται συναισθηματικές εμπειρίες και προκλήσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα σεξουαλικό όνειρο μπορεί να έχει ένα βαθύτερο νόημα που αξίζει να εξερευνήσεις.

Τα σεξουαλικά όνειρα μπορεί να σημαίνουν διαφορετικά πράγματα ανάλογα με την κατάσταση, λέει η Emma Kobil, επαγγελματίας σύμβουλος. «Μπορεί να είναι ένας τρόπος για να κατανοήσει ο εγκέφαλός μας τη σημασία των ορίων ή μπορεί να μας προειδοποιούν για μια σεξουαλική ή ρομαντική επιθυμία».

zeugari_krevati.jpg

Γιατί βλέπεις σεξουαλικά όνειρα στον ύπνο σου;

Υπάρχουν περιορισμένες έρευνες σχετικά με τα ερωτικά όνειρα. Αλλά μια διαδικτυακή μελέτη του 2019 δείχνει ότι τα όνειρά σου μπορεί να έχουν σεξουαλικό θέμα στο 18% των περιπτώσεων. Έρευνα του 2022 διαπίστωσε ότι οι άνδρες ανέφεραν ότι βλέπουν ερωτικά όνειρα πιο συχνά από τις γυναίκες.

Η κατάσταση της σχέσης σου μπορεί να έχει μικρή επίδραση στο πόσο συχνά ονειρεύεσαι το σεξ, σύμφωνα με μια μελέτη του 2020.

Ορισμένες πιθανές αιτίες είναι:

  • η έλλειψη σεξ
  • οι ταινίες πορνό
  • η ανάκληση προηγούμενων σεξουαλικών εμπειριών
  • κάποιο σεξουαλικό τραύμα
  • η σκέψη για σεξ
  • οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες ή φαντασιώσεις

Είδες πως έκανες sex με το αφεντικό σου; Η ερμηνεία των 5 πιο κοινών «καυτών» ονείρων

Μπορείς να σταματήσεις τα σεξουαλικά όνειρα;

Μάλλον όχι, καθώς τα όνειρα είναι ένα φυσικό μέρος της ζωής και το σεξ είναι επίσης κάτι φυσιολογικό.

Τα όνειρα τείνουν να παίρνουν τη δική τους πορεία εξέλιξης, λένε οι ειδικοί. Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να τα σταματήσουμε, αλλά μπορούμε να τα κατευνάσουμε με την αυτοφροντίδα, όπως η άσκηση, το mindfulness, οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες και η ψυχοθεραπεία.