Το Deadpool & Wolverine σπάει το ρεκόρ των 600 εκατομμύριων που έχουν μόνο 15 ταινίες

Το Deadpool & Wolverine σπάει το ρεκόρ των 600 εκατομμύριων που έχουν μόνο 15 ταινίες
Photo by Millie Turner/Invision/AP

Αν δεν το έχεις δει ακόμα, μάλλον κάτι έχεις χάσει. Το Deadpool & Wolverine είναι τώρα ανάμεσα στις ταινίες που έχουν γράψει ιστορία. Ποιες είναι οι υπόλοιπες;

Hugh Jackman και Ryan Reynolds φοράνε ξανά τις υπερηρωικές στολές τους και στέλνουν και πάλι τη Marvel στην κορυφή και σπάει ρεκόρ για ακόμα ένα Σαββατοκύριακο. Το Deadpool & Wolverine ξεπερνά τα 600 εκατομμύρια δολάρια στην εγχώρια αγορά και γίνεται μόλις η 16η ταινία στην ιστορία που το καταφέρνει. Μπορεί όλοι να περιμέναμε ότι θα έκανε πάταγο, όμως σε κάθε περίπτωση ξεπέρασε τις προσδοκίες μας.

Η συνέχεια των υπερηρώων της Marvel πέτυχε αυτό το επίτευγμα κατά τη διάρκεια του τελευταίου Σαββατοκύριακου που κατά τα άλλα δεν είχε κάποιο ενδιαφέρον στο box office. Έχει κατακτήσει την πρώτη θέση για πέντε από τα έξι τελευταία Σαββατοκύριακα και είναι η δεύτερη πιο κερδοφόρα ταινία της χρονιάς με 603,8 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική και 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

https://www.instagram.com/reel/C9m1VFMpCBT/

Μάλιστα, το Deadpool & Wolverine κονταροχτυπήθηκε αυτές τις μέρες για τη θέση με το Twisters και το It Ends With Us που επίσης έχουν κάνει πάταγο.

Στην κορυφή της λίστας, η ταινία της Marvel συνεχίζει να παίξει ξανά, ανεβάζοντας τον εγχώριο απολογισμό σε περίπου 603,8 εκατομμύρια δολάρια μέχρι την Κυριακή, την έκτη καλύτερη επίδοση που έχει σημειώσει ποτέ μια ταινία με υπερήρωες. Στο εξωτερικό, συγκέντρωσε άλλα 29,2 δολάρια, με τον παγκόσμιο απολογισμό να φτάνει τα 1,258 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τη Δευτέρα.

Η Disney διεκδίκησε επίσης τη δεύτερη θέση με την ταινία Alien: Romulus, η οποία εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει κέρδη τεσσάρων ημερών 11,2 εκατομμύρια δολάρια και θα φτάσει συνολικά τα 90,6 εκατομμύρια δολάρια στην εγχώρια αγορά. Οι επιδόσεις των δύο ταινιών, μαζί με το Inside Out 2, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αντιστροφή της δραματικής πτώσης στο box office στις αρχές του καλοκαιριού. Από την άλλη, η Sony είχε τη μεγαλύτερη γυναικεία επιτυχία του καλοκαιριού με την κινηματογραφική εκδοχή του βιβλίου It Ends With Us της Colleen Hoover, ενός μυθιστορήματος για την αγάπη, την ενδοοικογενειακή βία και τη λύτρωση.

Το Twisters της Amblin Entertainment έχει επίσης ανεβάσει τις πωλήσεις με 260,4 εκατομμύρια δολάρια σε εγχώρια εισιτήρια.

Ο Robert Downey Junior είναι ο Doctor Doom και το Twitter/X αντιδρά επικά

Το Deadpool & Wolverine σπάει ρεκόρ

Με το κατόρθωμά του, το Deadpool & Wolverine έσπασε ρεκόρ και απέδειξε γιατί είναι η must-watch ταινία της χρονιάς, μαζί με το Inside Out 2.

https://www.instagram.com/reel/C_DwFIeP5dT/

Η ταινία έγινε μόλις η 16η που κατάφερε να ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια δολάρια στο box office, κάτι που λίγες μέχρι τώρα στην ιστορία το έχουν κάνει.

Ποιες άλλες το έχουν καταφέρει;

  1. Avengers: Endgame (2019)
  2. Star Wars Ep. VII: The Force Awakens (2015)
  3. Spider-Man: No Way Home (2021)
  4. Avengers: Infinity War (2018)
  5. Black Panther (2018)
  6. Jurassic World (2015)
  7. Star Wars Ep. VIII: The Last Jedi (2018)
  8. Avatar: The Way of Water (2023)
  9. Inside Out 2 (2024)
  10. Barbie (2023)
  11. Top Gun: Maverick (2022)
  12. Avatar (2010)
  13. The Avengers (2012)
  14. Οι Απίθανοι 2 (2018)
  15. Τιτανικός (1998)