Η Lisa Kudrow ξεσπά για την τεχνητή νοημοσύνη και ρωτά αυτό που σκέφτεται κάθε ηθοποιός
Με αφορμή την ταινία του Tom Hanks, «Here», η Lisa Kudrow δηλώνει ενάντια στην τεχνητή νοημοσύνη που «παίρνει» τους ρόλους των ηθοποιών και λέει μια μεγάλη αλήθεια.
Η νέα ταινία του Tom Hanks, «Here», έχει κατακριθεί για την προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης και η Lisa Kudrow «κρύβεται» πίσω από αυτή την αρνητική κριτική. Σε συνέντευξή της, η ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για το πώς αυτή η ταινία ενισχύει σε μεγάλο βαθμό τη χρήση ΑΙ και η άποψή της ήταν κατηγορηματική.
Ο Tom Hanks παραδέχεται ότι «έκανε κάθε λάθος» ως πατέρας και δηλώνει χαρούμενος με την ηλικία του
Τι αφορά το «Here»;
Κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες στους κινηματογράφους και αφορά τη νέα ταινία του Tom Hanks που κάνει τον ηθοποιό και την συμπρωταγωνίστριά του, Robin Wright, να δείχνουν νεότεροι.
Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή της ταινίας, η ιστορία εκτείνεται σε έναν αιώνα, η κάμερα δεν κινείται, αλλά κινείται ο χρόνος. «Αν αυτοί οι τοίχοι θα μπορούσαν να μιλήσουν…» ο σκηνοθέτης Zemeckis δίνει μια νέα πνοή σε αυτήν την ιδέα, διερευνώντας τι θα συνέβαινε αν μπορούσαν να δουν ή να μιλήσουν αυτοί οι τοίχοι.
Γιατί η Lisa Kudrow αντιδρά στην ιδέα της τεχνητής νοημοσύνης που βρίσκεται πίσω από το «Here»;
Η Lisa Kudrow εμφανίστηκε πρόσφατα στο podcast «Armchair Expert» και επέκρινε την τελευταία σκηνοθετική απόπειρα του Robert Zemeckis, «Here». Η ταινία, στην οποία ο Zemeckis επανενώνει αξιοσημείωτα τους πρωταγωνιστές του «Forrest Gump», Tom Hanks και Robin Wright, κυκλοφόρησε από τη Sony Pictures, αλλά απέτυχε στο box office με 13 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.
Η ηθοποιός των Friends εξέφρασε την άποψη ότι η ταινία αποτελεί «έγκριση της τεχνητής νοημοσύνης» λόγω της τεχνολογίας μείωσης της γήρανσης, η οποία επέτρεψε στους Hanks και Wright να φαίνονται δεκαετίες νεότεροι σε ορισμένες σκηνές.
Το μόνο που κατάλαβα από αυτό ήταν ότι αυτό είναι μια έγκριση για την τεχνητή νοημοσύνη. Δεν είναι σαν να λέμε «Ω, θα καταστρέψει τα πάντα», αλλά τι θα μείνει; Ξεχάστε τους ηθοποιούς, τι θα γίνει με τους ανερχόμενους ηθοποιούς; Θα είναι απλώς αδειοδότηση και ανακύκλωση.
Η Lisa Kudrow συνέχισε το επιχείρημά της, λέγοντας: «Αν το αφήσουμε αυτό εντελώς στην άκρη, τι δουλειά θα υπάρχει για τα ανθρώπινα όντα; Θα υπάρχει κάποιο είδος επιδόματος διαβίωσης για τους ανθρώπους, δε θα χρειάζεται να δουλεύουν; Πώς είναι δυνατόν να είναι αρκετό;».
Η Lisa Kudrow αποκαλύπτει ότι ήταν η Ursula που έφερε τη Phoebe στα Φιλαράκια - Το ήξερες;
Είναι τελικά το «Here» μια καινοτομία του κινηματογράφου ή μια ευκαιρία του Hanks να συνεχίσει να δουλεύει για πολλά χρόνια ακόμα;
Το «Here» είναι αυτή τη στιγμή μία από τις 20 ταινίες που διεκδικούν μία από τις 10 θέσεις στη λίστα των Όσκαρ για τα καλύτερα οπτικά εφέ. Είναι μία από τις τρεις ταινίες που χρησιμοποίησαν την τεχνητή νοημοσύνη για να μειώσουν τη γήρανση για τους ηθοποιού που πρωταγωνιστούν.
Η ταινία «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο Δίσκος του Πεπρωμένου» («Indiana Jones and the Dial of Destiny») είχε ήδη μπει στη λίστα των υποψήφιων για τα Όσκαρ, ενώ είχε χρησιμοποιήσει τεχνολογία μηχανικής μάθησης ως μέρος της διαδικασίας μείωσης της γήρανσης του Harrison Ford.
Από την άλλη, το «Here» είναι μια καινοτομία για τον Tom Hanks. Ο ηθοποιός έγινε πρωτοσέλιδο τον Μάιο του 2023, καθώς συζήτησε για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα του επιτρέψει σύντομα να συνεχίσει να παίζει πολύ μετά τον θάνατό του.
«Ο καθένας μπορεί πλέον να αναδημιουργήσει τον εαυτό του σε οποιαδήποτε ηλικία και αν βρίσκεται, μέσω της τεχνητής νοημοσύνης ή της τεχνολογίας deep fake. Θα μπορούσε να με χτυπήσει ένα λεωφορείο αύριο και τέλος, αλλά οι παραστάσεις μπορούν να συνεχίσουν και να συνεχίσουν και να συνεχίσουν και να συνεχίσουν», δήλωσε τότε ο Hanks.
Πέρα από την κατανόηση της τεχνητής νοημοσύνης και της τεχνολογίας deepfake, δε θα υπάρχει τίποτα που να σου λέει ότι δεν είμαι εγώ και μόνο εγώ. Και θα έχει κάποιο βαθμό ποιότητας που θα είναι αληθοφανής. Αυτό είναι σίγουρα μια καλλιτεχνική, αλλά και μια νομική πρόκληση.
Ο ίδιος δήλωσε ότι «όλες οι βιομηχανίες, όλα τα πρακτορεία και όλες οι νομικές εταιρείες» συζητούν επί του παρόντος για «τις νομικές προεκτάσεις του προσώπου μου και της φωνής μου και όλων των άλλων που αποτελούν πνευματική μας ιδιοκτησία».
Χωρίς αμφιβολία οι άνθρωποι θα μπορούν να καταλάβουν ότι πρόκειται για τεχνητή νοημοσύνη, αλλά το ερώτημα είναι αν θα τους ενδιαφέρει. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν θα νοιαστούν, που δεν θα κάνουν αυτή τη διάκριση.