Ellize: «Θέλει υπομονή για να καταφέρει μια γυναίκα να διασκεδάσει τον κόσμο στην Ελλάδα με R&B»

Γεωργία Βλαχοπούλου

Η Ellize μιλώντας στο Queen εξήγησε πώς τα απανωτά «όχι» σε talent shows την πείσμωσαν και πλέον απολαμβάνει την επιτυχία των κομματιών της, όπως το Lamborghini Weiss.

Η 22χρονη Ellize είναι ο ορισμός του «αν θες κάτι πολύ μπορείς να το καταφέρεις». Μεγαλωμένη στην Γερμανία αλλά με καταγωγή από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ήξερε από πολύ μικρή ηλικία πως το τραγούδι είναι αυτό που αγαπάει και αυτό με το οποίο θέλει να ασχοληθεί.

Γι' αυτό και προσπάθησε με κάθε τρόπο να μπει στη μουσική βιομηχανία δηλώνοντας, όπως πολλά νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με αυτόν τον χώρο, συμμετοχή σε διάφορα μουσικά talent shows. Το feedback δεν ήταν το αναμενόμενο, ωστόσο η Ellize έχοντας πίστη, όπως μας είπε στα όνειρά της και τον εαυτό της, τελικά τα κατάφερε.

Το Lamborghini Weiss και το Ξενυχτάς έχουν γίνει viral κι εκείνη απολαμβάνει το αποτέλεσμα των κόπων της, γνωρίζοντας ωστόσο πως ο δρόμος - ειδικά στην Ελλάδα - για μια γυναίκα στην R&B σκηνή είναι πολύ δύσκολος.

Ellize: «Θέλει υπομονή για να καταφέρει μια γυναίκα να κάνει τον κόσμο να διασκεδάσει με R&B μουσική!»

Ήξερες από πάντα πως θες να ασχοληθείς με το τραγούδι, ωστόσο τα demo που έστελνες σε διάφορα talent shows δεν έβρισκαν αποδοχή. Πώς κατάφερες να μην το βάλεις κάτω αλλά να συνεχίσεις την προσπάθεια, από τα social media αυτή τη φορά και το TikTok μέχρι την επικοινωνία με την δισκογραφική;

Είναι αλήθεια ότι από μικρή ήθελα να γίνω τραγουδίστρια και σκεφτόμουν πώς θα ήταν να τραγουδάω σε μεγάλες συναυλίες και ο κόσμος να τραγουδάει μαζί μου. Πιο παλιά είχα συμμετάσχει όντως σε πολλά shows. Όπως το Τhe Voice kids, The Voice, X - factor και Final Four στα pre casting και Ελλάδας και Γερμανίας αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα μέχρι τον τελικό σε κανένα. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν και σε μικρή ηλικία - μόλις 12 χρονών - και ίσως αυτό να με εμπόδισε στο να προχωρήσω. Παρ' όλα αυτά, έχω τόσο πίστη σε αυτό που κάνω και στον εαυτό μου και πάντα έβρισκα το θάρρος και την δύναμη στο να προχωράω μπροστά και να μην τα παρατάω.

Είσαι μόλις 22 χρονών και ήδη κάποια από τα τραγούδια σου μετρούν εκατομμύρια views. Σε αγχώνει το γεγονός πως οι fans σου κάθε φορά θα περιμένουν και ένα νέο hit κι αν δεν τους «ικανοποιήσεις» ίσως δεχθείς αρνητικά σχόλια;

Δεν με αγχώνει καθόλου. Δεν μου αρέσει να τους αποκαλώ "fans", αλλά προτιμώ να τους λέω "Elysian’s". Τους αγαπώ πραγματικά όλους έναν-έναν. Καθημερινά με στηρίζουν και μου δείχνουν την αγάπη τους και αισθάνομαι τόσο δεμένη μαζί τους, οπότε δεν θα πάρω την γνώμη τους ως κάτι αρνητικό αλλά ίσα-ίσα θα μάθω τι πρέπει να διορθώσω την επόμενη φορά. Γενικότερα, δεν δίνω σημασία στα προσβλητικά σχόλια. Είναι φυσιολογικό να μην αρέσουμε σε όλους και το σέβομαι.

Ήσουν η πρώτη γυναικεία προσθήκη στην Off Beat Records. Υπάρχει θέση για τις γυναίκες στην R&B σκηνή και την rap ή είναι πολύ δύσκολο να μπει κάποια σε αυτόν τον χώρο και να την αποδεχτούν οι υπόλοιποι καλλιτέχνες του είδους;

Εννοείται πως υπάρχει χώρος για τις γυναίκες στο Industry, παρόλα αυτά θεωρώ είναι λίγο δύσκολο για μία γυναίκα να φτάσει στο ίδιο level με έναν άντρα. Δύσκολα θα υπάρξει το support. Το σίγουρο είναι ότι όλοι θέτουμε τους ίδιους στόχους και δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι, οπότε εγώ προσωπικά εύχομαι πάντα σε όλες τα καλύτερα.

Πόσο εύκολο είναι στην Ελλάδα του 2024 να διασκεδάσει με την γυναικεία R&B;

Θεωρώ δεν είναι τόσο εύκολο. Ο κόσμος έχει συνηθίσει κάτι διαφορετικό στην Ελλάδα. Θέλει υπομονή να καταφέρει μια γυναίκα να κάνει τον κόσμο για να διασκεδάσει με R&B μουσική!

Έχεις συνεργαστεί ήδη με Mente Fuerte και Sigma. Με ποιον άλλον θα ήθελες να συνεργαστείς;

Θα ήθελα μελλοντικά να συνεργαστώ πολύ με την Ίνκα. Είναι μία καλλιτέχνιδα που θεωρώ ότι θα ταιριάζαμε πολύ μουσικά.

Θα σκεφτόσουν να κυνηγήσεις μια καριέρα στο εξωτερικό με αγγλικό ή γερμανικό στίχο (λόγω του ότι είχες μεγαλώσει και στην Γερμανία);

Γενικά γράφω και Γερμανικά τραγούδια, οπότε θα ήθελα να προωθήσω την μουσική μου και εκεί. Έχω φανταστεί και τον εαυτό μου ως songwriter δουλεύοντας με καλλιτέχνες της Γερμανίας.

H Mαρίνα Σάττι πήγε στην Eurovision μπλέκοντας το ethnic, βαλκανικό στοιχείο με την rap, θα μπορούσες να κάνεις κάτι αντίστοιχο για παράδειγμα με παραδοσιακή μουσική;

Λόγω της καταγωγής μου (Παραμυθιά Θεσπρωτίας), θα μπορούσα να κάνω κάτι πιο παραδοσιακό. Από μικρή ηλικία θυμάμαι τους γονείς μου να ακούνε στο σπίτι Ηπειρώτικα. Οπότε πιστεύω έχω πάρει αρκετά ακούσματα από εκεί. Παρ' όλα αυτά δεν το έχω προσπαθήσει - προς το παρόν τουλάχιστον.

Θα έλεγες «ναι» στην Eurovision;

Είναι πολύ νωρίς να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Μελλοντικά, αν όλα πάνε καλά θα το σκεφτόμουν, αλλά αυτή την στιγμή δεν νομίζω να επέλεγα κάτι τέτοιο.

Πόσο δύσκολο είναι το να βρίσκεσαι μακριά από την οικογένειά σου – αν δεν κάνω λάθος οι γονείς σου είναι ακόμα στην Γερμανία - στα πρώτα βήματα της καριέρας σου; Σε τρόμαξε το γεγονός πως για να κάνεις αυτό που αγαπάς θα έπρεπε να βρεθείς μακριά τους;

Ήταν πολύ δύσκολο είναι η αλήθεια. Αλλά ξέρω ότι αν χρειαστώ οτιδήποτε έχω την ομάδα μου στην OBR-STAY INDEPENDENT. Επίσης, έχει μπει στην ζωή μου ένας άνθρωπος ο οποίος είναι στην καθημερινότητα μου και μου δίνει αρκετή δύναμη στο να προχωρήσω και να πετύχω τους στόχους μου.

Yπάρχει κάποιος στίχος από τα τραγούδια σου που να σε εκφράζει περισσότερο όταν τον τραγουδάς;

Όλοι οι στίχοι στα τραγούδια μου με εκφράζουν και με χαρακτηρίζουν. Αυτός που ξεχωρίζω όμως είναι από το κομμάτι που είχα βγάλει σε συνεργασία με τον Kidd (Lamborghini Weiss) "Συγγνώμη άμα σε πρόσβαλα αλλά είμαι λίγο Deutsch".

Στην gallery που ακολουθεί μπορείς να δεις κι άλλες φωτογραφίες της Ellize.

Ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία το Polyamorous.

Φωτογραφίες: Nίκος Ραζής (@nikosraz)

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης