Η απάντηση στις καιρικές συνθήκες είναι αυτές οι 8 ταινίες στο Netflix για ατέλειωτο streaming

Η απάντηση στις καιρικές συνθήκες είναι αυτές οι 8 ταινίες στο Netflix για ατέλειωτο streaming

Με τη βεντάλια των επιλογών να περιλαμβάνει τόσο ανάλαφρες όσο και πιο φιλοσοφημένες ταινίες αυτές είναι κάποιες safe προτάσεις για μια μέρα σαν και τούτη. 

Μπορεί το καλοκαίρι να μας έκανε την τιμή εδώ και δύο μήνες, και να υποφέρουμε πολλές φορές από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, όμως τις τελευταίες ώρες οι ειδοποιήσεις στα κινητά μας από την πολιτική προστασία για ακραία καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες μάς κάνουν να ανυπομονούμε για μια βραδιά ατελείωτου streaming σε αγαπημένες μας πλατφόρμες.

Είτε ψάχνεις για κάτι βαθύ και φιλοσοφημένο είτε για κάτι πιο ανάλαφρο, υπάρχει πληθώρα ταινιών στο Netflix που καλύπτουν τους πάντες. Με τις επιλογές να είναι ατελείωτες και ο πολύτιμος ελεύθερος χρόνος σου περιορισμένος λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων, για τον ποιοτικό χρόνο που θέλεις να περάσεις stream-άροντας εμείς επιλέξαμε 8 ταινίες που θα σε καλύψουν για απόψε.

The Killer

Έτος κυκλοφορίας: 2023

Σκηνοθέτης: David Fincher

Καστ: Tilda Swinton, Arliss Howard, Charles Parnell

Ο David Fincher, ο ταλαντούχος σκηνοθέτης πίσω από τα The Social Network και The Girl With the Dragon Tattoo, επιστρέφει με την ιστορία ενός δολοφόνου, του οποίου η προσεκτικά σχεδιασμένη δολοφονία πάει στραβά. Τον δολοφόνο υποδύεται ο Michael Fassbender, ο οποίος για ακόμα μία φορά ερμηνεύει μοναδικά τον ρόλο του. Πρόκειται για μια βίαιη αλλά και συχνά σκοτεινά αστεία ταινία που είναι δύσκολο να προσπεράσει κανείς καθώς διαθέτει και μια υπέροχη σκηνή της Tilda Swinton.

Glass Onion: Knives Out Mystery

Έτος κυκλοφορίας: 2022

Σκηνοθέτης: Rian Johnson

Kαστ: Daniel Craig, Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick, Madelyn Cline, Kate Hudson, Dave Bautista

Ο σκηνοθέτης Rian Johnson ακολούθησε την ξεκαρδιστική και έξυπνη ταινία του 2019, Knives Out, με μια ολοκαίνουργια ματιά μυστηρίου. Ως εργαλείο αφήγησης, ήταν μια τολμηρή κίνηση, αλλά όταν ο σκηνοθέτης ανακοίνωσε ότι θα βασιστεί σε ένα εξαιρετικό καστ για να κρατήσει το κοινό ενθουσιασμένο δεν απογοήτευσε. Από τη Janelle Monáe μέχρι την Kate Hudson και τον Dave Bautista ως δύο διαφορετικές εκδοχές ρηχών influencer, μέχρι την Kathryn Hahn και τον Leslie Odom Jr. ως ενοχικούς ακόλουθους -και κυρίως τον Edward Norton ως τον απεχθώς γελοίο δισεκατομμυριούχο. Ακόμα κι αν δεν αντέχεις την πρόκληση να λύσεις το μυστήριο, το Glass Onion είναι ένα αστείο και μισό, για να περάσεις ευχάριστο χρόνο στον καναπέ σου απόψε.

Marriage Story

Έτος κυκλοφορίας: 2019

Σκηνοθέτης: Noah Baumbach

Καστ: Scarlett Johansson, Laura Dern

Αφού πέρασε τα πρώτα χρόνια της καριέρας του κάνοντας καυστικές ταινίες για τις αποτυχίες της οικογένειας και την ανυπόφορη συμπεριφορά των ακαδημαϊκών του Brooklyn, ο Noah Baumbach έκανε μερικές ταινίες με τη νυν σύζυγό του, Greta Gerwig, και πέρασε στην άλλη άκρη ως ένας πιο ενσυναισθητικός, σοφός και γενναιόδωρος σκηνοθέτης. Υπάρχουν ακόμα αιχμηρές αναφορές στο Marriage Story, όπως όταν ο χαρακτήρας του Driver πληγώνει την εν διαστάσει σύζυγό του, λέγοντάς της ότι είναι ακριβώς σαν τη μητέρα της. Αλλά το Marriage Story είναι επίσης μια ζεστή ταινία για το τέλος του γάμου, τους «καρχαρίες» των δικαστηρίων που οι πρώην στήνουν ο ένας στον άλλον στον τοίχο (η Laura Dern κέρδισε επάξια το Όσκαρ, αλλά ο Ray Liotta και ο Alan Alda κάνουν επίσης δουλειά Α+ εδώ) και τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι πιάνονται από την οικογένεια ακόμα και μετά το τέλος ενός γάμου.

May December

Έτος κυκλοφορίας: 2023

Σκηνοθέτης: Todd Haynes

Καστ: Natalie Portman, Julianne Moore, Charles Melton

Η λαϊκή γοητεία με τα θέματα των ευτελών σκανδάλων των σκανδαλοθηρικών ταμπλόιντ είναι μόνο ένα από τα πολλά θέματα που απασχολούν την τελευταία ταινία του Todd Haynes. Η Natalie Portman υποδύεται μια ηθοποιό της οποίας ο επόμενος ρόλος θα είναι μια φιγούρα τύπου Mary Kay Letourneau, οπότε πηγαίνει να επισκεφθεί αυτή τη γυναίκα (Julianne Moore) και την οικογένειά της περισσότερα από 20 χρόνια μετά το σκάνδαλο, προκειμένου να κάνει έρευνα για την ερμηνεία της. Αυτή η ταινία βρέθηκε σε όλες τις λίστες με τα top 10 της χρονιάς και τα ψηφοδέλτια των βραβείων, με την Portman και τη Moore να κάνουν μία από τις καλύτερες δουλειές τους και τον Charles Melton να δίνει μια πραγματικά επαναστατική ερμηνεία σε μια από τις καλύτερες πρόσφατες ταινίες στο Netflix.

Homecoming

Έτος κυκλοφορίας: 2019

Σκηνοθέτης: Beyoncé

Καστ: Beyoncé

Το Homecoming παρουσιάζει μια προσωπική ματιά στην εμφάνιση της Beyoncé στο Coachella το 2018, ένα από τα καθοριστικά γεγονότα μιας τεράστιας καριέρας με πολλές κομβικές στιγμές. Κανένας θαυμαστής της Beyoncé δεν χρειάζεται αυτό το άρθρο για να του πει τι προσφέρει αυτή η ταινία, αλλά αν δεν έχεις δει ποτέ ζωντανά την Beyoncé και θέλεις να δεις το επικής κλίμακας θέαμα για το οποίο είναι ικανή μια καλλιτέχνιδα, τσέκαρε αυτή την ταινία.

Mea Culpa

Έτος κυκλοφορίας: 2024

Καστ: Kelly Rowland, Trevante Rhodes, Sean Sagar, Nick Sagar, RonReaco Lee, κ.α.

Σαν το καλό κρασί μεγαλώνει η πρωταγωνίστρια της εν λόγω ταινίας, η τραγουδίστρια Kelly Rowland. Το σενάριο δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο αλλά είναι μια τίμια επιλογή αν θέλεις να μην προβληματιστείς καθόλου και να περάσεις τη βραδιά σου όσο πιο ανάλαφρα γίνεται αντί να κάνεις scroll στο κινητό σου. Η πλοκή θέλει μια δικηγόρο να πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην οικογένεια, το καθήκον και τις δικές της επικίνδυνες επιθυμίες όταν αναλαμβάνει έναν καλλιτέχνη που κατηγορείται για φόνο.

A Family Affair

Έτος κυκλοφορίας: 2024

Σκηνοθέτης: Richard LaGravenese

Καστ: Nicole Kidman, Zac Efron, Joey King, Liza Koshy, Kathy Bates.

Ακόμα μια επιλογή για πιο ανάλαφρες -προτάσεις όπως το Mea Culpa, είναι το A Family Affair. Ο Zac Efron υποδύεται τον σταρ και εραστή της Nicole Kidman και η Joey King την κόρη της. Η πλοκή θέλει την 24χρονη Zara να έχει κουραστεί να μην εκτιμάται όπως θα έπρεπε ως προσωπική βοηθός του εγωπαθούς αστέρα του Χόλιγουντ Chris Cole. Λίγο καιρό αφότου η Zara παραιτείται, ο Chris πηγαίνει στο σπίτι της για να της προσφέρει μια θέση βοηθού παραγωγού, αλλά βρίσκει μόνο την Brooke, τη μητέρα της. Καθώς αποφασίζει να την περιμένει στο σπίτι μέχρι να επιστρέψει, αυτός και η Brooke έρχονται κοντά. Μέχρι τη στιγμή που η Zara επιστρέφει, τους βλέπει να έχουν έρθει πολύ... κοντά.

The Nest

Έτος κυκλοφορίας: 2020

Σκηνοθέτης: Sean Durkin

Καστ: Jude Law, Carrie Coon

Ο Sean Durkin έχει το ταλέντο να φέρνει ανατριχιαστικές δονήσεις σε μη ανατριχιαστικές ιστορίες και χρησιμοποιεί αυτή την ικανότητα με μεγάλη επιτυχία στο The Nest. Ο Jude Law και η Carrie Coon υποδύονται ένα παντρεμένο ζευγάρι στη δεκαετία του '80 που μετακομίζει στην Αγγλία, ώστε ο Law να κάνει θραύση στις πωλήσεις (δεν κάνει καθόλου θραύση στις πωλήσεις). Αποκλεισμένη όλη μέρα σε ένα μισοάδειο εξοχικό σπίτι, η Coon βλέπει τον σύζυγό της να αποτυγχάνει και τα παιδιά της να της γίνονται ξένοι, οπότε και αρχίζουν τα προβλήματα. Η Coon προσδίδει μια οξύτατη και μαχητική ενέργεια στον χαρακτήρα της, ενώ ο Law είναι συναρπαστικός ως ένας άντρας που δίνει μια χαμένη μάχη με τον καπιταλισμό και την αίσθηση της αξίας που μπορεί να αποκτήσει μόνο αν είναι ένας άντρας με χρήματα. Πρόκειται για ένα σπουδαίο ψυχολογικό δράμα που μερικές φορές μοιάζει με ταινία στοιχειωμένου σπιτιού, μόνο που τα φαντάσματα είναι ο καπιταλισμός της δεκαετίας του 1980.