Eurovision 2025: Το κοινό θα διαλέξει ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, αλλά ίσως όχι όπως το 2004

Instagram/ eurovisionert

Ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2025; Η ΕΡΤ αποφάσισε να κάνει την αλλαγή αυτή τη χρονιά, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί.

Ύστερα από πολλά χρόνια απευθείας αναθέσεων, η ΕΡΤ κάνει την ανατροπή και αποφασίζει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο στέλνει υποψηφίους να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Eurovision 2025. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για τη χρονιά που μας έρχεται.

Έχει να συμβεί πολλά χρόνια, αλλά πλέον το κοινό θα είναι αυτό που θα έχει τη δυνατότητα να διαλέξει τον τραγουδιστή που προτιμά να δει στη σκηνή της Eurovision. Οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία επιλογής και πλέον θα πρέπει όλοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Η Κύπρος στέλνει τον Theo Evan στην Eurovision 2025 και το Instagram account του «έχει πάρει φωτιά»

Πώς θα διαλέξουμε ποιος θέλουμε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2025;

Μπορεί η Μαρίνα Σάττι στη Eurovision τον περασμένο Μάιο να πήγε με απευθείας ανάθεση για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό, όμως δεν θα συμβεί το ίδιο και φέτος.

Οκτώ μήνες πριν τη διεξαγωγή του μεγαλύτερου μουσικού διαγωνισμού στη Βασιλεία, η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ, Κατερίνα Κασκανιώτη, ανακοίνωσε πως οι δισκογραφικές εταιρείες θα μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους και η ψήφος του κοινού θα είναι αυτή που θα κρίνει το αποτέλεσμα.

Πώς θα δώσουμε την ψήφο μας; Μέσα από τη διεξαγωγή ενός εθνικού τελικού. Οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους σε έναν διαγωνισμού, που το κοινό θα μπορεί να ψηφίσει ποιο τραγούδι και ποια σκηνική παρουσία προτιμά.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες. Δεν διασαφηνίζεται αν θα πρόκειται μόνο για την ψήφο του κόσμου ή αν θα υπάρξει και κριτική επιτροπή.

Σε κάθε περίπτωση, έγινε λόγος ότι αυτός ο τελικός έχει να γίνει 22 χρόνια. Αυτό δεν αφορά τους εθνικούς τελικούς, που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, όπως το 2010 και το 2012 - μάλιστα αυτή τη χρονιά ο ελληνικός τελικός έγινε σε εμπορικό κέντρο - και που το κοινό μπορούμε να ψηφίσει το αγαπημένο του τραγούδι, σε συνδυασμό με την κριτική επιτροπή. Αντιθέτως, η αλλαγή που θα υπάρξει φέτος είναι πως οι υποψήφιοι ερμηνευτές δεν χρειάζονται εκπροσώπηση από δισκογραφική εταιρεία.

Να θυμίσουμε πως τα τελευταία χρόνια η ΕΡΤ έχει κατακριθεί πολλές φορές για τους εκπροσώπους που αποφασίζει να στείλει στον διαγωνισμό τραγουδιού, λόγω των απευθείας αναθέσεων που κάνει.

Ένας τελικός σαν αυτόν που θα γίνει το 2025 έχει να συμβεί πάνω από 20 χρόνια.

Θυμάσαι τη συμμετοχή του Σάκη το 2004; Δεν ήταν αυτός που έπρεπε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Το 2025 δε θα είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθεί ένα είδος διαγωνισμού για να αναδειχθεί ο εκπρόσωπος της χώρας μας. Ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα είναι αυτό του 2004, τότε που ο Σάκης Ρουβάς τραγούδησε το «Shake it», το τραγούδι που έγινε γρήγορα hit, ακούγεται μέχρι και σήμερα και χάρισε στην Ελλάδα την τρίτη θέση.

Εκείνη τη χρονιά, είχε πραγματοποιηθεί αντίστοιχος διαγωνισμός, ο λεγόμενος Eurostar, μέσα από τον οποίο θα αναδεικνυόταν ο τραγουδιστής που θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για τη Eurovision. Όμως, δεν ήταν ο Σάκης αυτός που είχε βγει νικητής. Τότε, το Eurostar είχε αναδείξει τον Απόστολο Ψυχράμη, ο οποίος πήγε μέχρι την τουρκική πόλη αλλά όχι για να παρουσιάσει το τραγούδι του, αλλά για να αποτελέσει μέλος των φωνητικών της ελληνικής συμμετοχής. Ο Σάκης Ρουβάς ανατέθηκε απευθείας από την ΕΡΤ λίγες ημέρες νωρίτερα και ήταν εκείνος τελικά που εκπροσώπησε την Ελλάδα.

20 χρόνια πριν, στη Eurovision 2004 έγινε η μεγαλύτερη αδικία στο καλύτερο τραγούδι του διαγωνισμού

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης