Οι μεγάλες αλήθειες για τους «Αλιγάτορες» της κοινωνίας ειπώθηκαν από Ξυλά και Γεννατά

Τζένη Ντεμιράι
Οι μεγάλες αλήθειες για τους «Αλιγάτορες» της κοινωνίας ειπώθηκαν από Ξυλά και Γεννατά

Είναι τόσο σύνηθες για μία μεγάλη μερίδα της κοινωνίας να κατασπαράζουν τον διπλανό τους, με αφορμή μία κουβέντα, μία φήμη, λένε οι Φαίη Ξυλά και Γεράσιμος Γεννατάς. Η παράσταση «Αλιγάτορες», στην οποία πρωταγωνιστούν το αποδεικνύει. Οι εύστοχες δηλώσεις των ηθοποιιών και η δήλωση του Γεράσιμο Γεννατά για τον Έρωτα Φυγά: «Δεν μας δόθηκε ποτέ εξήγηση γιατί κόπηκε».

Στην παράσταση «Αλιγάτορες», που έχουμε την ευκαιρία να δούμε στο Θέατρο Γκλόρια ως τις 8 Ιουνίου, συνυπάρχουν η Φαίη Ξυλά και ο Γεράσιμος Γεννατάς, οι οποίοι υποδύονται ένα αγαπημένο ζευγάρι που χάνει τις ισορροπίες του όταν έρχεται αντιμέτωπο με μία καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης και την κατακραυγή του κόσμου.

Στην παράσταση, ο Γεννατάς υποδύεται τον καθηγητή Ντάνιελ Τέρνερ, ο οποίος βλέπει τη ζωή του να ανατρέπεται όταν μία πρώην μαθήτριά του τον καταγγέλλει για σεξουαλική κακοποίηση. Η σχέση με τη γυναίκα του, η δουλειά του και όλα όσα είχε στη ζωή του αρχίζουν να παίρνουν μία τροπή που διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από όσα ζούσε μέχρι τη μέρα της καταγγελίας. Καταλυτικό ρόλο φαίνεται ότι παίζουν τα ΜΜΕ και οι φήμες που φέρνουν σε πρώτο πλάνο την ενοχή του, την οποία ο ίδιος αρνείται μέχρι τελικής πτώσεως.

Έγινα ένορκος και έκρινα το μέλλον του Πολυδερόπουλου στην παράσταση «Μάρτυρας Κατηγορίας»

https://www.instagram.com/p/C7OKsjIsO6R/

Όταν η Φαίη Ξυλά είπε αλήθειες για τους «Αλιγάτορες» της κοινωνίας που κατασπαράζουν τον διπλανό τους

Με αφορμή το συγκεκριμένο έργο και τα κοινωνικά μηνύματα που περνάει, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με ζητήματα που έχουν βρεθεί πρόσφατα στην επικαιρότητα, οι δύο ηθοποιοί εξέφρασαν ανοιχτά τις απόψεις τους για τους «αλιγάτορες» του πραγματικού κόσμου, μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται». Τους ανθρώπους δηλαδή που σπεύδουν να καταδικάσουν τον διπλανό τους, να τον κρίνουν και να βγάλουν συμπεράσματα πριν καν αποφανθεί η δικαιοσύνη. Πριν καν υπάρξουν αποδείξεις.

xyla-gennatas.jpg

Σχετικά με τον τρόπο που αντιδρούν οι άνθρωποι της σύγχρονης εποχής αντιδρούν σε ειδήσεις και γεγονότα που αφορούν άλλους ανθρώπους η Φαίη Ξυλά σχολίασε:

«Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που λειτουργεί ως αλιγάτορας. Δηλαδή ως δικαστής των πάντων. Έτοιμος να αντιδράσει και να κράξει με οποιαδήποτε πληροφορία ακούσει, χωρίς καν να τη φιλτράρει. Σκέφτομαι πώς μπορεί να σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι, πόσο άδεια μπορεί να είναι η ζωή τους και τι επίπεδα δικαιωματισμού είναι αυτά που θεωρούν ότι έχουν. Αυτό το λέω γιατί βλέπω να συμβαίνει όχι με σοβαρές καταγγελίες μόνο, αλλά γίνεται και με απλά πράγματα».

Στη συνέχεια, η ηθοποιός τόνισε ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας χρειάζεται να διασχίσει πολύ μεγάλο δρόμο για να κατανοήσει και να κάνει πράξει έννοιες όπως η συλλογικότητα και το νοιάξιμο.

«Γενικότερα, έχω πολλές ανασφάλειες. Και για το παιδί μου και για εμένα. Δεν υπάρχει περίπτωση εάν συμβεί κάτι να έχει βοήθεια από το κράτος. Λες “Δόξα τω Θεώ εγώ δεν πήρα τρένο, δόξα τω θεώ δεν με κυνήγησε κάποιος, ήμουν από τους τυχερούς, κατά τύχη”», δήλωσε ακόμα η ηθοποιός, αναφερόμενη στον γιο που απέκτησε με τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, Πάρη.

Γεράσιμος Γεννατάς: «Έχουμε την αφελή τάση να θέλουμε αμέσως να διαφωνήσουμε»

Την άποψή του για τη σύγχρονη κοινωνία εξέφρασε και ο Γεράσιμος Γεννατάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανθρώπινη τάση να ψάχνει τρόπους να διαφωνεί, να τσακώνεται, να αντιδρά.

Ο ηθοποιός ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε την τάση, την αφελή τάση να θέλουμε αμέσως να διαφωνήσουμε. Το δεύτερο βήμα είναι να τσακωθούμε, να υποστηρίξουμε δηλαδή με πολύ μεγάλη θέρμη, με πολύ μεγάλη ζέση αυτό που λέμε. Νομίζω πως όσο πιο φοβισμένο είναι το ανθρώπινο πλάσμα, τόσο εγείρονται όλα αυτά τα ζητήματα».

Αναφερόμενος στη σημασία που δίνουν οι άνθρωποι στα προβλήματα και τις ζωές των άλλων, ο Γεννατάς ανέφερε ότι αυτή αυξάνεται όταν τα άτομα δεν βρίσκουν ενδιαφέρον στη δική τους ζωή.

https://www.instagram.com/reel/C66far1I0TU/

«Όταν δεν έχεις υλικό προσωπικό αρχίζεις και ασχολείσαι με τον άλλον. Τι έχει ο άλλος, τι είπε ο άλλος, γιατί το είπε ο άλλος, τι σχέση έχω εγώ με τον άλλον. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον καθένα από εμάς είναι πως μπορεί να φύγει μέσα από την καρδιά μας, μέσα από τη σκέψη μας, μέσα από την ψυχή μας ότι εγώ με έναν οποιοδήποτε τρόπο θα ασκήσω μία επιβολή πάνω σε έναν άλλον άνθρωπο. Οποιαδήποτε επιβολή κι αν είναι αυτή», τόνισε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Έπειτα, αναφερόμενος στον φόβο, την κακία και τα κουτσομπολιά που υπάρχουν στην κοινωνία, πρόσθεσε:

«Νιώθω φόβο έξω, υπάρχει τόσο μεγάλη κακία γιατί δεν υπάρχει τίποτα οργανωμένο. Δεν ζούμε, κοιτάει ο ένας τον άλλον με κακία και δεν έχουμε λεφτά να αγοράσουμε μία τσάντα τρόφιμα. Γιατί χρειάζεται να κουτσομπολεύουμε στη ζωή μας; Εγώ δεν το καταλαβαίνω. Έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να κάνουμε, να χαρούμε».

«Δεν μας δόθηκε ποτέ εξήγηση γιατί κόπηκε ο ‘’Έρωτας Φυγάς’’»

Πριν από λίγες ημέρες, ο Γεννατάς είχε μιλήσει και στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα», δείχνοντας και σε εκείνη τη συνέντευξη ότι τον απασχολούν σε μεγάλο βαθμό τα κοινωνικά ζητήματα και δεν διστάζει να μιλά ανοιχτά για αυτά. Εκτός αυτού, σε εκείνη τη συνέντευξη ο ηθοποιός είχε μιλήσει και για το «κόψιμο» του «Έρωτα Φυγά», της σειράς στην οποία πρωταγωνιστούσε, έκανε 20% τηλεθέαση αλλά τελικά κόπηκε χωρίς να δοθούν εξηγήσεις.

«Εξήγηση δεν δόθηκε ποτέ. Μείναμε πέντε μήνες χωρίς δουλειά. Εγώ είμαι χωρίς δουλειά ακόμα. Και επειδή δεν ήμουν ποτέ από εκείνους τους ανθρώπους που βρίσκαν εύκολα δουλειά και επειδή δεν δουλεύω τη δημοσιότητά μου με αυτόν τον τρόπο, δεν ξέρω αν θα βρω δουλειά. Κι αν δεν βρω δουλειά δεν μπορώ να ζήσω», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα ανέφερε ακόμα: «Κάποτε υπήρχε η δικαιολογία του “α, μία σειρά κάνει 5%, ας την κόψουμε”. Κατά τη γνώμη μου, ούτε αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει. 5% βλέπει μία σειρά; Να τη δει, να ολοκληρωθεί και να τελειώσει. Γιατί να κόβονται οι δουλειές; Εμείς φτάσαμε να κάνουμε 20αρια, οπότε το να βρεις τρόπο να σταματήσεις μία σειρά που κάνει 20 τοποθετεί τα πράγματα σε ένα πολύ δύσκολο “γήπεδο”. Γιατί; Επειδή θα έβαζες κάτι πιο φτηνό; Τα λεφτά θα μας φάνε ζωντανούς».

Πηγή κεντρικής εικόνας: ndp